TIPS | Wat te doen in Den Haag? 10x leuke activiteiten!

Geschreven op 11 juli, 2019
  Geplaatst in Nederland, Stedentrips, Tips & uitjes

 

Op het moment dat de 30e verjaardag van journalist Cees Grimbergen eraan zit te komen in 1981, besluit zijn boezemvriend Harrie Jekkers een nummer voor hem te schrijven. Het duo is voor de liefde vertrokken uit Den Haag, maar ze delen het gemis van het wonen in de Hofstad. Harrie fantaseert in ‘Oh oh Den Haag’ over een terugkeer naar Den Haag, maar komt al gauw terug van dat besluit omdat hij vindt dat de stad zo snel veranderd is. Maar wat ons betreft is dat alleen maar in positieve zin! Daarom bespreken we deze week: wat te doen in Den Haag!

#1 – Lola Bikes & Coffee

Laten we de dag rustig beginnen met een ‘bakkie troost’ in Lola Bikes & Coffee. Dit café werd in het leven geroepen om wielrenners een plek te geven waar zij elkaar konden ontmoeten. Bestel hier een espresso van het huis, terwijl je de etappe van gisteren bespreekt met andere fietsfanaten.

#2 – Paleis Noordeinde

Nadat je je energieshotje achter de knopen hebt, is het tijd om op verkenning te gaan. Je hebt geluk, want vanaf Lola Bikes & Coffee hoef je maar een paar honderd meter te lopen voor de eerste stop! In de koude maanden kun je louter zwaaien naar Koning Willem-Alexander in Paleis Noordeinde, maar ’s zomers is het eveneens mogelijk om naar binnen te gaan. Aanschouw de fraai gedecoreerde eetzalen en vergaap je aan de blinkende kroonluchters.

#3 – Binnenhof

Doorgaans is het parlement van een land gesitueerd in de hoofdstad, maar in Nederland ligt dat net even anders. Den Haag is namelijk de ‘Hofstad’ van ons Koninkrijk. Dagelijks nemen politici plaats in hun zetels om te discussiëren over belangrijk te nemen beslissingen. Van dinsdag tot donderdag kun je zelfs plaatsnemen op de publieke tribune. De debatten volgde je nog nooit eerder van zo dichtbij! Ben je daarna nog niet uitgekeken? Boek dan een rondleiding en leer alle ins en outs van de Tweede Kamer.

#4 – Escher in het Paleis

Kunst saai? Niet in het Haagsche hoor! ‘Escher in het Paleis’ zal je hoe dan ook fascineren. Kunstenaar Maurits Escher ontwierp allerlei meesterwerken door een beroep te doen op de kracht van diepte. Soms sta je versteld van de verwarring die gezaaid wordt voor het oog! Overigens is de Panorama Mesdag ook gaaf, want hier kun je vanonder een overkoepeling naar een levensgroot schilderij kijken dat een panoramisch strand weergeeft.

#5 – Museon

Musea zijn er in overvloed in ’s-Gravenhage, zoals Den Haag ook weleens wordt aangeduid. Autoliefhebbers ‘snellen’ naar het Louwman Museum, dat een grote collectie bijzondere auto’s herbergt. Wil je meer de diepte in, dan koop je een kaartje voor Museon. Dit museum is met name geschikt voor jongere kinderen, omdat zij op interactieve wijze in aanraking komen met opgezette dieren van nu en van vroeger.

#6 – Attractieparken Duinrell en Drievliet

Is de concentratieboog van je kinderen nog niet lang genoeg om geconcentreerd bezig te zijn in een museum, dan neem je ze toch lekker een dagje mee naar een van de attractieparken. Dolle waterpret beleef je in Duinrell, waar de glijbanen elkaar in een rap tempo opvolgen! Maak je liever plezier met de kids in de buitenlucht? Drievliet is een kleinschalig attractiepark waar je het uit kunt gieren in achtbanen of weidse gezichten kunt verkrijgen vanuit het reuzenrad.

#7 – Rondvaart

Natuurlijk ben je niet alleen naar Den Haag gekomen om binnen te zitten. Welnee, daar is Den Haag veel te mooi voor! Wist je al dat je ook in deze stad een tochtje over het water kunt maken? Stap aan boord bij de Ooievaart. De schipper van dienst zal je meenemen langs alle toffe hotspots van Den Haag!

#8 – Haagse Markt

Begint de honger al op te spelen na al die activiteiten? Dat komt goed uit, want de Haagse markt biedt de oplossing. Hier vind je een breed scala aan marktkraampjes waar de ene na de andere lekkernij verkocht wordt! Hier vind je eten uit werkelijk alle hoeken van de wereld. Prik een olijfje mee of probeer eens een exotische vrucht zoals de cherimoya.

#9 – Westduinpark

Heb je even genoeg van de stad? Dat is heus niet erg hoor! Dan neem je gewoon even de tram in de richting van het Westduinpark, een duinlandschap dat grenst aan Scheveningen. Is het je geluksdag, dan tref je misschien nog wel een Schotse Hooglander! Maak je een wandeling langs de kustlijn, dan kun je je maar moeilijk indenken dat de grote stad vlakbij is!

#10 – Scheveningen

Nadat je de zon hebt zien zakken in de zee vanaf het Westduinpark en de avond over Den Haag valt, is het tijd om een leuke avond tegemoet te zien in Scheveningen. Entertainment ligt hier op de loer! Waag een gokje in het casino, zoek een toffe musical uit in het AFAS Theater en besluit de avond met een biertje van de tap in Crazy Pianos!

 

Kun je niet meer wachten om de stad van de Hagenezen en Hagenaren op je duimpje te leren kennen? We hebben de leukste hotels in Den Haag voor je op een rijtje gezet! Op zoek naar een vakantiepark in Den-Haag? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres! 

  • Naam
  • Email