Wat te doen in Breda? 7x de leukste activiteiten!

Geschreven op 5 augustus, 2020
Breda-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Op zoek naar een bestemming voor jouw volgende stedentrip? Denk eens aan Breda! Bourgondische gezelligheid, een prachtig historisch centrum, kunst op de muren, leuke winkels en genoeg groen in de stad: in deze Brabantse parel zul je je niet snel vervelen. Als klap op de vuurpijl vind je ook nog eens fantastische hotels in Breda! Maar wat mag je nou echt niet overslaan; wat te doen in Breda? Lees snel verder!

Kunst in de openlucht

In Breda vind je kunst gewoon op straat! Het ‘museum’ Blind Walls Gallery omvat ruim tachtig muurschilderingen die te vinden zijn in het centrum van de stad. En dat is niet je doorsnee dit-zien-we-ook-in-de-tunnel-graffiti, maar bijzondere kunstwerken, die samen het verhaal van Breda vertellen. Dus wat te doen in Breda? Goed om je heen kijken! Voor wie ze allemaal wil zien, en de verhalen achter de muurschilderingen wil horen, zijn er speciale tours op de fiets of te voet. Een gids neemt je mee op pad.

In en rond Stadspark Valkenberg

Tijd voor een rustig ommetje? Zet koers richting Stadspark Valkenberg, ooit de tuin van het Kasteel van Breda. Dat kasteel, in het verleden het thuis van de Heren van Breda, telgen uit het vorstenhuis Oranje-Nassau, staat er nog steeds. Sinds 1826 is de Koninklijke Militaire Academie hier gevestigd, waardoor het terrein niet zomaar te bezoeken is. Waar je wel een kijkje kunt nemen, is het naast het park gelegen Begijnhof. Stap via de poort aan de Catharinastraat het hof binnen en waan je direct in een ver verleden. Geniet ondertussen van de rust tussen de charmante huisjes en bezoek het Breda’s Begijnhof Museum, waar je meer leert over de Bredase begijnen, alleenstaande vrouwen die zich wijdden aan God, maar geen kloostergelofte aflegden.  

Begijnhof-Breda-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Werelds smullen bij Foodhall Breda

Tijd voor een hapje en drankje? Bij Foodhall Breda vind je twaalf bijzondere keukens onder één dak. Van poffertjes en burgers tot Vietnamees, Mexicaans, falafel en sushi: hier proef je wereldse gerechten van over de hele wereld. Geef die smaakpapillen goed de kost in deze smakelijke hotspot aan de Reigerstraat, midden in de stad! Het stoere interieur en het uitzicht op de Grote Kerk maken de ervaring compleet.

De Grote Kerk; het hart van de stad

De imposante Grote Kerk is het onbetwiste middelpunt van Breda. Met z’n fier in de lucht stekende toren weet deze basiliek altijd de aandacht te trekken. Die 97 meter hoge toren is op gezette tijden te beklimmen, maar naar binnen stappen is sowieso een goed idee. Laat je betoveren door de grandeur, ontdek de grote historische waarde van het mausoleum van de Nassaus dat huist in de Prinsenkapel en bezichtig de permanente tentoonstelling over de Nassaus, die in grote mate verantwoordelijk zijn geweest voor de schitterende inrichting. Alles weten? Sluit dan aan bij een rondleiding van de stadsgidsen van Gilde De Baronie, of volg een audiotour!

Breda-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Ontdek de geschiedenis van de stad in het Stedelijk Museum Breda

Voor een bijzondere collectie moet je in het Stedelijk Museum zijn. Hier vind je objecten uit uiteenlopende perioden, zoals de Middeleeuwen en de Renaissance, die met Breda verbonden zijn en zo de lange geschiedenis van de stad inzichtelijk maken. Ook de kunstcollectie is typisch Bredaas: de werken zijn veelal van kunstenaars uit de stad. Ook jong talent krijgt hier de kans.

Eindeloos winkelen en welverdiende pauzes

Grote kans dat jouw stedentrip Breda toch minimaal een dag in het teken staat van fijn shoppen, lekker eten en drinken. Nou, dan zit je hier goed hoor! Winkelen lukt uitstekend in onder meer het Ginneken, ’t Sas en de overdekte Barones. Ook aan de Houtmarkt zijn tal van leuke adresjes te vinden. Wanneer het om eten en drinken gaat haal je in deze Brabantse stad al helemaal je hart op. Verspreid door de binnenstad zijn legio mogelijkheden om je onder te dompelen in die echte Brabantse bourgondische gezelligheid.

Mastbos-Breda-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Zoek rust in het Mastbos bij Breda

Even echt ontsnappen aan de stadse drukte na al die activiteiten in Breda? Alle bezienswaardigheden in Breda gezien? Trek dan de wandelschoenen aan of stap op de fiets en zet koers richting het Mastbos! Eeuwenoude bomen, brede lanen en een heus kasteel: hier kom je heerlijk tot rust tijdens een fijne tocht. Geef je ogen onderweg goed de kost en spot misschien wel een boommarter, ree, vos, egel of eekhoorn.

Genoeg inspiratie opgedaan? Weet jij precies wat te doen in Breda tijdens jouw stedentrip? Kies dan snel jouw favoriete hotel in Breda en pak je koffer!

  • Naam
  • Email