Wat te doen in Arnhem? 5x de leukste activiteiten!

Een stad die cultuur ademt, en tegelijkertijd de schitterende natuurrijke Veluwe als achtertuin heeft: Arnhem biedt jou het beste van twee werelden! Heb jij een bezoekje aan deze prachtstad op de planning staan, maar vraag je je af wat te doen in Arnhem? Geen zorgen! Wij hebben de 5 leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet!

Historische sporen

Naast cultuur vind je in Arnhem ook ontzettend veel historisch interessante plekken, mede doordat de stad een belangrijke plek innam tijdens Operation Market Garden. Kennen we de film A Bridge Too Far nog? Juist ja! In Arnhem liep de militaire operatie, waarbij de geallieerden probeerden een aantal belangrijke bruggen in handen te krijgen om zo het Duitse leger terug te dringen, spaak. Neem een kijkje bij deze beroemde John Frostbrug, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Arnhem, en het Airborne at the Bridge Museum, dat de Slag om Arnhem van verschillende kanten belicht.

Terug naar toen

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem nog nooit bezocht? Dan moet je dit bijzondere uitje absoluut op je lijstje zetten. Hier ga je echt even terug in de tijd, naar, en dat is juist zo leuk: verschillende tijdsperiodes. Van twee eeuwen terug tot recente geschiedenis: zie hoe ons mooie Nederland in de loop der tijd veranderd is. Je kunt de vele museale gebouwen van buiten én binnen bekijken, en er zo achter komen hoe mensen leefden. Tilburgse arbeiderswoningen die de ontwikkeling van midden negentiende eeuw tot de jaren zeventig tonen, oude boerderijen, prachtige molens, fabrieken en kerken: genoeg te zien!

Eusebius Arnhem

Een van de leukste activiteiten in Arnhem is het bezoeken van de kerk. De Eusebiuskerk in Arnhem is niet alleen van buiten én binnen een schitterende gewaarwording, dit indrukwekkende bouwwerk laat tevens twaalf eeuwen geschiedenis zien. Je kunt hier ook nog eens spectaculair ver de hoogte in: stap in de panoramalift en zoef 73 meter de lucht in naar de top van de toren. Voor wie geen hoogtevrees heeft zijn de glazen balkons op zestig meter hoogte een aanrader. Deze soort van hokjes, volledig van glas, geven jou het gevoel dat je zweeft! Bovendien heb je vanaf deze balkons een prachtig uitzicht op de stad en de verre omgeving. Durf jij?

Oskar eigenlijk niet! Maar hij deed het toch! Bekijk het in deze aflevering van Eropuit in Eigen Land, waarin hij je meer Arnhemse highlights laat zien:

Struinen door het groen: Park Sonsbeek en de Veluwe

Wat te doen in Arnhem, als je de stadse drukte even een beetje wil ontlopen? Trek het groen in! In de stad zelf kun je daarvoor terecht in het mooie Park Sonsbeek. Het park, midden in de stad, staat bekend om z’n hoogteverschillen en de mooie wandelroutes die hier te volgen zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de pijlen op de grond te volgen. Écht bijzondere natuur ontdekken? Zet dan koers richting de Veluwe! Arnhem grenst zowel aan Nationaal Park De Hoge Veluwe als Nationaal Park Veluwezoom, waar je naast schitterende natuur ook een bult bijzondere dieren kunt spotten. Dat worden prachtige wandel- en fietstochten, wellicht met een stop bij het indrukwekkende Kröller-Müller Museum?

Aapjes kijken in Burgers’ Zoo

De Veluwse Big Five gezien? Er zijn rond de stad meer dieren te spotten! Een van de leukste activiteiten in Arnhem is natuurlijk Burgers’ Zoo. Deze dierentuin staat garant voor een fantastisch leuk dagje uit. Neem een kijkje bij de apen, laat je verrassen door de pinguïns, zie zebra’s en wandel door de onderwaterwereld in het grote aquarium. Ook de Mangrovehal is bijzonder: volledig overdekt, met water voor de Caribische zeekoeien  en ronddartelende vlinders. Dit is een van die uitjes in Arnhem, die leuk zijn voor jong én oud!

  • Naam
  • Email