Wat te doen in Alkmaar? 5x de leukste activiteiten!

Alkmaar-Binnenstad-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Alkmaar is prachtig: een schitterend oud centrum vol monumenten, de wereldberoemde kaasmarkt én een ligging vlak bij het Noordzeestrand. De ideale locatie voor een stedentrip dus. Wat zijn activiteiten en bezienswaardigheden die je tijdens je uitje naar Alkmaar echt niet mag missen? Lees het hier en laat je inspireren!

1. Kaasstad Alkmaar

Ook zo dol op kaas? Alkmaar is dé kaasstad van Nederland en dat is te zien! De beroemde kaasmarkt, het Hollands Kaasmuseum en de vele kaaswinkels in de binnenstad houden die naam in ere. Na het bezoeken van deze stad weet je werkelijk álles over deze hartige lekkernij.

Alkmaar-Kaasmarkt-Voordeeluitjes-Vakantieblog

2. Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is een van de oudste musea van Nederland. Bekijk oude en moderne kunst en leer meer over de geschiedenis van Alkmaar. Neem tussen het cultuur snuiven door ook even de tijd voor een lekkere kop koffie met een stuk taart in het museumcafé of op het terras met uitzicht op de grote Sint-Laurenskerk.

3. Shop erop los

Shopfanaten zitten in onze kaasstad goed; de stad staat al jaren in de top 10 van beste winkelsteden. In de Langestraat en de Laat vind je grote winkelketens, afgewisseld met authentieke Alkmaarse winkeltjes. Vintageshoppen doe je in de Oude Stad, waar karakteristieke straatjes en oude koopmans- en pakhuizen het straatbeeld bepalen.

4. Bijzondere monumenten

Ontdek historisch Alkmaar en bewonder de prachtige monumenten, zoals het Kussende Kaasmeisje, het Wildemanshofje aan de Oudegracht, korenmolen ’t Roode Hert en het 19e-eeuwse gedenkteken het Victoriemonument. Tot slot is het Stadhuis van Alkmaar, gebouwd in gotische stijl, een echte blikvanger. Regelmatig zie je hier een bruidspaar de trappen aflopen.

Alkmaar-Binnenstad-Voordeeluitjes-Vakantieblog

5. Stadswandeling

Wil je echt niets van de oude binnenstad missen? Dan is een stadswandeling een goed idee. Volg een route door het historische centrum, langs grachten en bezienswaardigheden of volg de kunstroute die langs diverse kunstwerken in Alkmaar leidt.

  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. s van der MeisStrauss schreef:

    Graag informatie betreft voordelige Hotels en Parkeer gelegenheid dicht bij de Kaasmarkt