De Waddeneilanden – 5 pareltjes in het noorden

Geschreven op 29 april, 2014
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland
schiermonnikoog-waddeneilanden-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

De Nederlandse Waddeneilanden zijn de vijf parels in het noorden van Nederland. Alle Waddeneilanden hebben hun eigen unieke kenmerken: Schiermonnikoog, Ameland, Terschelling, Vlieland en Texel zijn behoorlijk verschillend. Wat elk eiland zo bijzonder maakt? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Waddeneiland Texel

Texel is verreweg het grootste Nederlandse Waddeneiland. Het grootste dorp is Den Burg, dat bijna zo groot is als een kleine stad. Een echte klassieke badplaats is De Koog en als je richting de vuurtoren gaat, kom je bij De Cocksdorp, met haar vele mooie straatjes, winkels en restaurants. Langs de prachtige stranden zijn  een aantal gezellige strandpaviljoens te vinden.

Waddeneiland Vlieland

Het pure en ruige Vlieland is een eiland waar het voor Bourgondiërs goed toeven is, in en rond de gezellige Dorpsstraat. Net als op Schiermonnikoog mogen bezoekers hier niet met de auto komen, wat zorgt voor een bijzondere sfeer. Aan de westzijde van het eiland ligt een unieke zandvlakte, de Vliehors, ook wel de ‘Sahara van het Noorden’ genoemd. Midden op de vlakte staat het Reddingsmuseum. Vlak bij Vlieland, op zandplaat de Richel, liggen vaak zeehonden te zonnen. Op Vlieland ligt het hoogste duin van Nederland: Vuurboetsduin. Het duin is meer dan veertig meter hoog en de thuishaven van de vuurtoren van Vlieland.

vlieland-waddeneilanden-voordeeluitjes.nl-vakantieblog

Waddeneiland Terschelling

Op Terschelling heerst een prettige, maritieme atmosfeer. Terschelling en de scheepvaart zijn al eeuwen aan elkaar verbonden. Zo is de haven van West-Terschelling, die is aangelegd in de Dellewalbaai (baai aan de lage wal), de enige natuurlijke baai van Nederland en tevens een van de mooiste van Europa. Natuurlijk kunt u in West-Terschelling de Brandaris niet over het hoofd zien, de vuurtoren die als symbool van het eiland al meer dan 400 jaar stoer en sterk boven de daken uitsteekt. Terschelling staat ook bekend om de cranberries. Deze unieke vrucht groeit al meer dan 100 jaar op Terschelling. De diverse cranberrybedrijven op het eiland laten bezoekers graag zien, proeven en ervaren wat er allemaal nog meer met de cranberry mogelijk is.

Waddeneiland Ameland

Typerend voor Ameland zijn de mooie commandeurswoningen. De kapiteins van de boten die vroeger op walvissen jaagden, woonden hier. Eens per maand is op dit eiland een bijzonder spektakel te aanschouwen; 10 paarden trekken dan, net als vroeger, de oude reddingsboot de zee in om de boot daar te lanceren. Terecht wordt Ameland ook wel de Waddendiamant genoemd vanwege de schoonheid en zuiverheid. Prachtige natuur vermengd met mooie wandel- en fietspaden, brede stranden en mooie vergezichten: dat is Ameland! De slogan van Ameland is dan ook ‘Ameland, ons mooiste stukje buitenland’.

Waddeneiland Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is door de Nederlandse bevolking gekozen tot mooiste plek van Nederland. Dit hele Waddeneiland is één groot Nationaal Park. Daarnaast heeft het eiland het breedste strand van Europa. De Nederlandse Waddeneilanden vormen samen een unieke regio, rustig en met eindeloze horizonten.

  • Naam
  • Email

3 REACTIES

  1. martin van hooijdonk schreef:

    Goedenavond is het mogelijk om een reis te maken van eiland naar eiland elk eiland
    2 nachten slapen ik hoor het graag

  2. mimi schreef:

    Is het mogelijk om direct van eiland naar eiland te varen met n pont?