Wat te doen in de voorjaarsvakantie 2018? Tijd voor de dierentuin!

Geschreven op 15 februari, 2018
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

De voorjaarsvakantie 2018 is in aantocht! Vrijdag 17 februari begint de vakantie voor scholieren uit het zuiden des lands, een week later zijn degenen uit het noorden en midden van het land aan de beurt. Natuurlijk ga je eropuit met zijn allen! Om je een beetje op weg te helpen, hebben we vijf leuke dierenparken voor je op een rijtje gezet, waar je heerlijk tussen de – wilde – dieren rond kunt lopen. Want wat is er nu leuker dan aapjes kijken en olifanten spotten, net nu de natuur weer een beetje uit haar winterslaap ontwaakt?    

Vier de voorjaarsvakantie 2018 in DierenPark Amersfoort

In dit prachtige dierenpark op de Utrechtse Heuvelrug kun je vier generaties olifanten zien. Dit is heel uniek voor Nederland! Bovendien heeft deze dierentuin een nieuwe aanwinst; onlangs is het park namelijk uitgebreid met de komst van een panterkameleon. Je moet wel goed opletten natuurlijk, want zoals je weet kan een kameleon goed in de omgeving opgaan. Hopelijk zie je ook nog even zijn ware kleurenpracht!

Bewonder de slingeraapjes in Wildlands Adventure Zoo

Ben jij al in dit vernieuwde dierenpark in Emmen geweest? Dan moet je de voorjaarsvakantie 2018 beslist aangrijpen om het te bezoeken. Gewoon omdat het zo’n mooi park is, maar ook omdat er ‘parkuitbreiding’ heeft plaatsgevonden. Zowel in oktober als onlangs in februari is er een slingeraapje geboren, en op 18 januari is de dierentuin verblijd met de geboorte van een zebra! Als je geluk hebt, kun je al een ritje maken in de sensationele nieuwe achtbaan van de zoo, de 20 meter hoge Tweestryd. Deze raast keihard door de mijn, zowel voor- als achteruit. Er is nog geen datum vrijgegeven, maar wel is bekend dat deze spectaculaire attractie in het voorjaar van 2018 open gaat.

Voorjaarsvakantie-2018-Panda's-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Wilde avonturen in Safaripark Beekse Bergen

Op safari in de voorjaarsvakantie 2018? Of liever wachten tot de zomer, wanneer je bij Beekse Bergen zelfs ‘tussen de wilde dieren’ kunt overnachten, in het nieuwe Safari Resort? Bekijk nu alvast hoe je in de toekomst dicht bij de junglebewoners kunt slapen. Als je dat een beetje te eng vindt, kun je natuurlijk altijd kiezen voor een leuk verblijf op het nabijgelegen Vakantiepark Beekse Bergen (nu nog niet, maar binnenkort wel bij Voordeeluitjes.nl te boeken). Kom je in deze schoolvakantie naar het vakantiepark, dan staat jou en je gezin volop avontuur te wachten. Iedere vakantiedag staan er leuke activiteiten op het program. Zo spot je de Big Five in het naastgelegen safaripark, waarna je eventueel Tarzan nadoet in het overdekte Junglebad.

Maak kennis met de Tanzaniaanse Mara in Diergaarde Blijdorp

Blijdorp is ontzettend blij, en terecht! Want de babyneushoorn met de naam Mara, die op 23 december 2017 in de Rotterdamse diergaarde het levenslicht zag, maakt het goed! Een halve eeuw geleden kwam er voor het laatst een zwarte neushoorn (bedreigde diersoort!) in gevangenschap ter wereld. Oók in deze Rotterdamse dierentuin! Kom je in de voorjaarsvakantie 2018 naar de Rotterdamse dieren kijken, dan kun je Mara achter haar moeder Naima aan zien hobbelen!

Petje af voor Pandasia in Ouwehands Dierenpark

Onlangs is het Chinese spektakelstuk Pandasia, het verblijf van de reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya in Ouwehands Dierenpark, verkozen tot mooiste ter wereld. Heb je deze schitterende aanwinst van het Rhenense dierenpark nog niet bewonderd? Doe het dan zeker in de voorjaarsvakantie 2018. Bovendien worden je kids getrakteerd op een leuk avonturiersprogramma in deze vakantie, waarbij ze aan diverse activiteiten deel kunnen nemen. Wanneer Bamboo Bill uw kind op sleeptouw neemt, ontdekt het spelenderwijs de wondere wereld van Ouwehands Dierenpark!

Bij Voordeeluitjes.nl zie je zeker wel 10 leuke hotels, die zich in de nabijheid van Wildlands Adventure Zoo Emmen bevinden. Vaak is een dagentree tot het park bij de prijs van het arrangement inbegrepen. Dus pak je voordeel tijdens de Voorjaarsvakantie 2108!

  • Naam
  • Email