Van ver tot dichtbij: 6 films om jouw reishonger te stillen

Geschreven op 29 april, 2020
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

Vooral binnenblijven, geen uitjes, evenementen of vakanties op de planning en dan is het weer ook nog eens niet om over naar huis te schrijven. Tijd om de reishonger te stillen en weg te dromen naar jouw favoriete bestemmingen met deze reisfilms!

Reishonger dichtbij? De Veluwe!

Zag jij jezelf deze lente al heerlijk struinen over de Veluwe? Maar valt dat nu een beetje in het water? Niet getreurd: haal de Veluwe gewoon in huis met de prachtige documentairefilm Wild op de Veluwe, te bekijken via NPO Start. In de film worden de vos, het edelhert en het wilde zwijn gevolgd gedurende vier jaargetijden.

Filmische stedentrip

Hou jij niet zo van struinen door de natuur, maar ga je liever op een cinematografische citytrip? Dan is Woody Allen’s Midnight in Paris misschien wel wat voor jou! Je waant je niet alleen met Owen Wilson en Rachel McAdams in Parijs, maar ook nog eens ver terug in de tijd! In de jaren twintig om precies te zijn. Dwaal rond en ontmoet beroemdheden als Hemingway, Dalí en Picasso. Deze romantische komedie is te streamen via Videoland. Geen Videoland, wel Netflix? Bezoek dan met Woody Allen Barcelona, met Vicky Cristina Barcelona.

Avontuur in Alaska

Het waargebeurde, indrukwekkende en uiteindelijk tragische verhaal van de Amerikaanse Christopher McCandless is prachtig in beeld gebracht in de film Into the Wild. Vastbesloten om de prestatiegerichte, materialistische samenleving achter zich te laten, vertrekt McCandless na zijn afstuderen richting de wildernis van Alaska. De beelden van prachtig natuurschoon, het bijzondere verhaal én de treffende muziek van Eddie Vedder maken deze film zeker het bekijken waard! Deze, volgens velen ultieme reisfilm, kan je bekijken via Pathé Thuis.

Uniek stukje Nederland

Iedereen die er eens geweest is weet het wel: de Oostvaardersplassen vormen een uniek natuurgebied in ons eigen Flevoland. In het grote moerasgebied vol ruige graslanden, rietvlaktes, waterplassen en omringd door bossen zijn talloze vogelsoorten te spotten. Kom dichterbij dan u ooit zou kunnen komen met de film De Nieuwe Wildernis. Twee jaar lang volgden een aantal filmcrews de vossen, ganzen, ijsvogels, herten en konikpaarden. Het resultaat? Een schitterend natuurspektakel, te zien via NPO Start.

Wandelen door de VS

Stukje wandelen, klinkt wel relaxed toch? Maar een wandeling van ruim 1700 kilometer? Klinkt dat ook nog zo rustgevend? Cheryl Strayed liep onvoorbereid de Pacific Crest Trail, in het westen van de Verenigde Staten, van de grens met Mexico tot de grens met Canada, en schreef een boek over deze louterende ervaring. In 2014 is het verhaal met Wild verfilmd, met Reese Witherspoon in de hoofdrol. Helaas niet te vinden tussen de films op Videoland of Netflix, maar wel te huur via Pathé Thuis en iTunes.

Reishonger stillen met 22 landen

Tweeëntwintig landen in anderhalf uur: Duitser Felix Starck fietste door al deze landen, en legde zo ruim 18.000 kilometer af. De tocht, die precies een jaar duurde, filmde de avonturier zelf. Dat betekent beelden geschoten in Europa, Azië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. De reisfilm Pedal the World, die met zoveel landen de reishonger toch wel een beetje moet kunnen stillen, staat tussen de films op Netflix.

  • Naam
  • Email