In de winter lekker uitwaaien aan zee? Hier vind je de mooiste stranden!

Geschreven op 16 januari, 2023
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Najaar, Nederland, Winter
uitwaaien aan zee - voordeeluitjesblog

Bij paar dagen naar zee: dat doe je in de zomer. Toch? Nou, dat hoeft niet per se. Ook in de winter is het namelijk prima toeven aan de kust! Want ook al is het koud, en daar kun je je op kleden, er gaat toch niets boven even lekker uitwaaien aan zee? Maak een heerlijke strandwandeling, waarbij je de wind door je haren voelt en je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Heb je een hond? Goed nieuws! In de wintermaanden mag je trouwe viervoeter vaak mee naar het strand. In dit blog lees je over de mooiste stranden, die zich perfect lenen voor het halen van een frisse neus.

Waddeneilanden

Houdt u van rust en ruimte, dan is de winter het perfecte moment om een Waddeneiland te bezoeken. Er valt op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog ook genoeg te beleven in de winter! Ga bijvoorbeeld vogels spotten in De Cocksdorp op Texel, beklim de vuurtoren van Vlieland, maak een jutterstocht met de strandbus over het strand van Terschelling, verken de bijzondere en unieke natuur op Ameland met een ecosafari of ga het wad op in Schiermonnikoog.

Scheveningen

’s Zomers kun je in Scheveningen lekker bijbruinen op het strand of op een van de vele terrassen, maar ook in de winter is het prima toeven op de gezellige boulevard! Maak bijvoorbeeld een wandeling over het prachtige strand van Scheveningen en waai even lekker uit. Uitgewandeld? Geniet dan op een van de terrassen. Deze bieden in de winter genoeg warmte, met bijvoorbeeld kachels of houtgestookte vuren. Zoek je een strandtent die 365 dagen per jaar geopend is? Dan is Hart Beach the place to be. Een grote open haard in het midden van de zaak nodigt je meteen uit om gezellig plaats te nemen. Op het menu tref je hier heerlijke smoothies aan, surfy ontbijtjes, rijkelijk belegde broodjes, huisgemaakte soepen en hapjes om je vingers bij af te likken.

Egmond aan Zee

Ook in Egmond aan Zee is het ’s winters prima te doen! Geniet bijvoorbeeld van de rijke natuur, bezoek de gezellige winkelstraat of ga een lekker hapje eten bij een van de knusse restaurants die Egmond aan Zee rijk is. De boulevard van Egmond aan Zee is een prima plek voor als je je even wilt ontspannen. Ook voor prachtige uitzichten op zee moet je hier zijn! Er valt bovendien genoeg te zien in het dorp, zoals de Abdij van Egmond en de vuurtoren J.C.J. van Speijk Egmond. Verblijf je liever in de duinen en hou je van wandelen? Vergeet dan niet om je, na een lange wandeling, in de watten te laten leggen bij een van de spa- en beautycentra in Egmond.

Callantsoog

’s Zomers is Callantsoog een van de drukst bezochte kustplaatsen van Nederland, maar ook op de koudere dagen is deze plaats het bezoeken meer dan waard. Kleed je warm aan en ga voor een wandeling over het strand en door de duinen rondom Callantsoog. Aan de Zeeweg, nabij de dorpskerk, is het wandelstartpunt voor drie wandelroutes te vinden: de ‘Rode route’, de ‘Paarse route’ en de ‘Zwarte route’. Het uitgestrekte Noord-Hollandse duingebied leent zich echter ook perfect voor een fietstocht. Vanuit Callantsoog kun je naar Den Helder fietsen, volledig door duingebied. Pak je het liever wat rustiger aan? Ga dan naar een van de strandpaviljoens en geniet onder het genot van een warm drankje van het prachtige uitzicht op de zee.

Bergen aan Zee

Het brede zandstrand van Bergen aan Zee is een fantastische plek; hier kun je eindeloos uitwaaien. Daarnaast zijn kitesurfen en vliegeren op het strand in deze kustplaats populair. Bovendien, want buiten het seizoen, mag je ’s winters langs de branding fietsen. Als je wilt uiteraard, want dat gaat niet altijd even makkelijk. Na het uitwaaien kun je terecht in een van de strandpaviljoens om op te warmen met een kopje koffie, thee of warme chocolademelk. Zoek je nog een leuk uitje? In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn – in diverse themagebieden – meer dan 300 verschillende vissoorten te zien. Verwonder je over de zeepaardjes, zeesterren en clownvissen en sta oog in oog met haaien, murenen en giftige koraalduivels.  

Zandvoort

Ook op het strand van Zandvoort is het maken van een strandwandeling hoog favoriet. Wat dacht je van flink uitwaaien, de zilte zeelucht opsnuiven en helemaal doorlopen naar Bloemendaal? Na een wandeling over het strand is het tijd om bij te komen in een van de vele strandpaviljoens. Lekker op temperatuur komen bij een knetterend haarvuur, onder het genot van een kop warme chocolademelk (met slagroom) of een kop koffie. Voor het spotten van wild ben je in Zandvoort overigens ook aan het juiste adres. Want naast het feit dat je heerlijk kunt wandelen door de Amsterdamse Waterleidingduinen, is de kans ontzettend groot dat je hier wilde dieren ziet.

Als je dan toch in Zandvoort bent (en je bent Formule 1-liefhebber), bezoek dan het Circuit Zandvoort. De omgeving van het circuit is uitermate geschikt voor een wandeling, door de ligging in de duinen. Rondom het circuit is een wandelpad waarbij je geniet van zowel de natuur als de racetrack.

Heb je door dit blog zin gekregen om even lekker uit te waaien aan zee? Of wil je gewoon een frisse start van het jaar? Bekijk dan al onze kust-arrangementen en ga een paar dagen lekker genieten aan zee!

  • Naam
  • Email