Op zoek naar een leuk uitje in de maand juni? Check hier de tien leukste tips!

Geschreven op 30 mei, 2023
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

De temperaturen stijgen en de zon laat zich meer zien, tijd dus voor een lekker dagje uit. Zo voor de zomervakantie er lekker even een dagje opuit met de kinderen in de buitenlucht. Juist nu kun je genieten van het heerlijke weer en natuurlijk onvergetelijke herinneringen maken. Laat je door dit blog inspireren bij het plannen van een ontzettend leuk uitje in juni.  

Bourgondisch genieten op een foodfestival

Genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent in combinatie met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde wordt bereid in de mooiste mobiele keukens, ook wel foodtrucks genoemd? Dan is Festival TREK echt iets voor jou! Het is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland, dat jaarlijks door de acht grootste en mooiste stadsparken van Nederland. Van 2 tot en met 4 juni 2023 strijkt dit foodfestival neer in Nijmegen, van 9 tot en met 11 juni 2023 kun je terecht in Tilburg en van 30 juni tot en met 2 juli 2023 zal het foodfestival Amsterdam aandoen.

Een ander bekend foodfestival is Lepeltje Lepeltje. Hier geniet je onder meer van creativiteit en wereldse muziek. Verleg je culinaire drempel of ga langs de marktkramen vol bijzondere waren. Dit foodfestival strijkt van 9 tot en met 11 juni 2023 neer in Maastricht, van 15 tot en met 18 juni 2023 in Zwolle en van 23 tot en met 25 juni 2023 in Utrecht.

Zoek je liever een (food)festival bij jou in de buurt? Hier vind je een overzicht van alle (food)festivals die in de maand juni door het hele land gehouden worden.

Vermaak voor iedereen in de Efteling

Ben je wel toe aan een sprookjesachtig dagje uit? Dan zit je goed in de Efteling, de Wereld vol Wonderen. Ga varen tot het einde der tijden in De Vliegende Hollander, stap in de zeepkist voor een doldwaze rit in Max & Moritz, maak een wilde boottocht door het Incarijk in de spannende wildwaterbaan Piraña of reis de wereld over met Jokie & Jet in Carnaval Festival. Tussen de attracties door kun je genieten van spectaculaire parkshows, zoals Aquanura, de Sprookjesboomshow en Raveleijn. Niet te missen? Even kuieren door het Sprookjesbos om je te vergapen aan de diverse sprookjes. In dit unieke park midden in de natuur is er voor zowel jong als oud genoeg te doen en te beleven.

Maak een wereldreis in één dag

Door de jungle, de savanne en het poolgebied reizen en dat op één dag? Bij WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen kan dat! Ontdek per boot of te voet de jungle en maak hierbij kennis met de olifantenfamilie. Vervolgens spot je neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne. Waarna je tijdens de poolexpeditie ineens oog in oog staat met ijsberen en pinguïns.

Avontuurlijke vliegtuigactie voor jong en oud

Als jij en je kinderen gek zijn op vliegen en vliegtuigen, dan moeten jullie gewoon Luchtvaartmuseum Aviodrome in Lelystad bezoeken. Hier ontdek je meer dan 100 vliegtuigen, kun je je Aviodrome-vliegbrevet behalen en ervaren hoe het voelt om piloot te zijn, in het 4D-filmtheater. Er is binnen en buiten genoeg avontuur om je uren vermaak te bieden. Daarnaast kun je jezelf als een echte piloot wanen in een van de vliegsimulators. Moeten de kids even hun energie kwijt? Dan kunnen ze zich uitleven op de diverse speeltoestellen. Nieuw bij Aviodrome: de straaljagerexpositie. Je ontdekt bij deze expositie alles over straaljagers en brengt straalmotoren tot leven.

Waag(hals) je aan attracties of plons in het Tikibad

Bij een dagje uit naar Duinrell in Wassenaar kun je alle kanten op. Zo zijn er stoere attracties voor waaghalzen, leuke attracties voor het hele gezin en heel veel grote avonturen voor mini-helden in Duinrell zelf. Het Tikibad biedt eindeloos glijbaan- en zwemplezier, met meer dan 1,5 kilometer aan glijbanen en kids waterpark Playa bij het Tikibad. Je kunt de activiteiten natuurlijk ook combineren. Met een combiticket heb je twee uur toegang tot het Tikibad en mag je ook het attractiepark in. Als dat geen leuke dag uit wordt!

Bewonder vele diersoorten in hun natuurlijke habitat

Bij Avifauna in Alphen aan den Rijn kun je meer dan 230 diersoorten bewonderen in hun natuurlijke habitat. Zo kom je tijdens je wandeling door het dierenpark de meest bijzondere vogels tegen. Hier hoor en zie je hoe ze leven in hun natuurlijke omgeving, vaak samen met verschillende zoogdieren zoals dwergaapjes, halfapen, reuzenmiereneters en rode panda’s. Bovendien kunnen kinderen zich ook uitleven in de avontuurlijke speeltuin, waar ze kunnen springen op de airtrampoline of lekker rustig kunnen varen in een bootje.

Ontdek de grootste vlindertuin van Europa

Beleef een onvergetelijke reis door meer dan 25.000 vierkante meter aan tropische tuinen bij de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Loop over avontuurlijke junglepaden met watervallen, loopbruggen en rotspartijen en ontdek hierbij vele soorten bijzondere bloemen en planten, tropische vogels en prachtige koikarpers. Bovendien heeft de Orchideeën Hoeve de grootste vlindertuin van Europa, dus je kunt ook nog eens duizenden kleurrijke vlinders gaan spotten. Even bijkomen van alle indrukken? Dat kan onder het genot van een lekker drankje en misschien wel een hapje in het sfeervolle serrerestaurant of in de ‘zwevende’ bloementuin.

Heerlijk dagje uit in familiepark Madurodam

Ontdekken waar het kleine Nederland groot in is? Ga dan naar Madurodam, een stad vol attracties, doe-dingen en natuurlijk miniaturen. Ook voor kinderen is Madurodam een fantastische dag uit. Bij de windmachines kun je zelf energie opwekken en vervolgens neem je een kijkje bij de windmolens en Kinderdijk, een van de mooiste dorpen van Nederland. Wist je trouwens dat je in Madurodam de allerkleinste kermis van Nederland tegenkomt? Draaimolens, een achtbaan, een reuzenrad en ook botsauto’s zijn hier te zien. In dit familiepark kom je er bovendien achter waarom de havens voor Nederland zo belangrijk zijn. Ga in Madurodam naar de haven van Rotterdam en steek als echte havenwerker je handen uit de mouwen!

Ga lekker na-apen in de Apenheul

Bij de Apenheul in Apeldoorn beleef je een ontzettend leuke dag uit tussen de apen. Je vindt hier meer dan 35 soorten apen. Sta oog in oog met diverse loslopende apen, ga op bezoek bij de voederpresentaties van de dierverzorgers en beleef het nieuwe gebied dat in het voorjaar van 2023 is geopend. Hier ontmoet je twee apensoorten die nog nergens in Nederland loslopen: de noordelijke talapoins en de West-Afrikaanse franjeapen. Zijn de kinderen even uitgekeken op de apen? Dan kunnen ze zelf de aap uithangen in een van de speeltuinen.

Volop vertier voor de allerjongsten

Voor kinderen tot en met tien jaar is Kinderpretpark Julianatoren misschien wel hét dagje uit! Er zijn meer dan zestig attracties en shows in het park en nieuw dit jaar is ‘Het Grote Lentefestijn’. Met dit nieuwe evenement trapte Kinderpretpark Julianatoren het nieuwe seizoen af. Het park staat in vol lente-ornaat en er is een scala aan nieuwe shows te zien. Het kinderpretpark is nog tot en met 30 juni 2023 omgetoverd tot deze kleurrijke lentewereld.

Een uitje in juni? Het is in ieder geval de perfecte manier om te genieten van het lekkere weer, tijd samen door te brengen en te onthaasten. Maak van een leuke dag een lang weekend en boek een vakantiepark nabij de Efteling, WILDLANDS of een ander attractiepark of dierentuin.

  • Naam
  • Email