Top vijf kindvriendelijke vakantieparken

Geschreven op 29 juli, 2019
  Geplaatst in België, Bestemmingen, Nederland

Nederland zit vol met leuke vakantieparken waar je met het hele gezin een geweldige vakantie kunt vieren. Deze parken hebben vele voordelen. Denk aan vermaak voor de kinderen terwijl je zelf lekker kunt relaxen, leuke bezienswaardigheden in de buurt en – op het park zelf – alles wat je nodig hebt. In dit artikel lees je over de top vijf kindvriendelijke vakantieparken. Laat je inspireren voor je volgende vakantie!

Vakantiepark Beekse Bergen

Dit vakantiepark ligt op loopafstand van Safaripark Beekse Bergen. Alle huisjes hebben een Afrikaans thema, zodat het net lijkt alsof je echt op safari bent. Daarnaast zijn de huisjes erg comfortabel, zodat je volledig kunt relaxen. Het park heeft een overdekt zwembad en de kinderen kunnen er tafeltennissen en tafelvoetballen. Ook is er een speeltuin en kunnen er skelters en bolderkarren gehuurd worden.

Landal Hoog Vaals

Alles op dit vakantiepark in het Limburgse Vaals is gericht op kinderen en natuurlijk ook een beetje op de ouders. Vermaak voor je kinderen is de hele dag geregeld, door het fun- en entertainmentteam van het park. Kids vinden er een kinderdisco, speeltuin, indoor speelparadijs en een overdekt zwembad. Voor de ouders zijn er fijne restaurants en een wellnesscentrum voorhanden. Het vakantiepark ligt te midden van de Limburgse heuvels en is dus ideaal voor het maken van mooie wandelingen of fietstochten.

Center Parcs De Vossemeren

Dit veelzijdige familiepark ligt in het Belgische Lommel. Je vindt hier mooie natuur en verschillende meren. Perfect voor een middagje zwemmen of spelletjes doen. Er is zowel een buitenzwembad als een subtropisch zwemparadijs met golfslagbad. Je kunt er met het hele gezin bowlen of minigolfen, waterfietsen huren of kanoën. Verder zijn er voor de kinderen aanwezig: een indoor speelparadijs, een kinderboerderij, een springkussen en nog veel meer faciliteiten.

Rabbit Hill

Dit vakantiepark op de Veluwe is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen onder de 12 jaar. Zowel bij goed als slecht weer is hier altijd wel iets te doen. Er is een binnenzwembad en in de zomer gaat het buitenbad open. Ook tref je er een binnenspeeltuin aan, kinderscooters, een midgetgolfbaan en een grote konijnenheuvel midden in het park.

Land van Bartje

Het Land van Bartje in het oosten van het land is een waar kinderparadijs. Er zijn zoveel speelmogelijkheden, dat je kind misschien niet eens genoeg tijd heeft om ze allemaal uit te proberen. Er zijn onder andere twee buitenspeeltuinen, trampolines, een waterspeelplek, een ponyranch en een binnenzwembad dat bij goed weer een buitenzwembad wordt.

Goed voorbereid op vakantie

Een ongeluk zit in een klein hoekje, natuurlijk ook op vakantie. Daarom is het slim om van tevoren nog even goed je zorgverzekering te checken. Wanneer je kind per ongeluk uit een speeltoestel valt of zich bezeert in het zwembad, wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Voor de zorgverzekering geldt, dat alle kinderen onder de 18 jaar gratis verzekerd zijn. Het handigst is, om je kind onder je eigen zorgverzekering in te schrijven, zodat hij of zij kan meeliften op jouw (eventuele) aanvullende polis. Het vergelijken van zorgverzekeringen is altijd aan te raden; zo zoek je namelijk de best passende verzekering voor jouw situatie uit.

Je las een gastblog geschreven door Nathaniël Peereboom van Pricewise.  

  • Naam
  • Email