Top 6 sfeervolle kerstmarktsteden

Geschreven op 26 november, 2015
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Evenementen, Winter

Zeg je december, dan zeg je kerstmarkt. Wil je het jaar feestelijk afsluiten? Trakteer jezelf dan op een hemelse beleving en een zalig weekendje weg. En laat je inspireren op een sfeervolle kerstmarkt in Nederland, Duitsland of België. Om je op een idee te brengen, zetten we enkele bijzondere kerstmarkten voor je in de spotlights.

Düsseldorf; doen!

De voorpret voor Kerst begint in Düsseldorf op 19 november en eindigt op 23 december 2015. Op verschillende locaties in de binnenstad stallen de exploitanten hun kerstwaar uit. Op de grootste markt aan de Marktplatz word je getrakteerd op nostalgische kramen, een historische draaimolen en allerlei demonstraties van oude ambachten. Bewonder in de Flinger Strasse een enorme glühweinpiramide. En kerstmarkt of geen kerstmarkt; voor je decembercadeaus slaag je in Düsseldorf sowieso.

Betoverend Berlijn

In Berlijn vind je wel 100 verschillende markten verspreid over de stad; in de periode van 23 november tot 31 december 2015 “pakt Berlijn goed uit”, met wereldse hapjes, een kunstijsbaan, live muziek en een echte rodelbaan op de Potzdammer Platz. De meest sfeervolle kerstmarkt van deze wereldstadbevindt zich op de Gendarmenmarkt, waar je in een prachtig verlicht en historisch decor een vleugje weemoed voelt.

Keuze in Keulen

De grootste kerstmarkt vind je, van 23 november tot 23 december 2015, op het plein voor de imposante Dom van Keulen, meteen naast het treinstation. De kleinere markten bevinden zich allemaal op loopafstand van de grote. Op acht verschillende locaties in het centrum kun je steeds een andere sfeer proeven. Engelen en witte sfeerlichtjes tref je bijvoorbeeld op de Neumarkt aan en in de Altstadt ligt voor de kleinste gasten een schaatsbaan te wachten. Kom je ook voor een religieuze beleving? Loop dan een willekeurige romaanse kerk in de stadskern binnen.

Adembenemend Antwerpen

De kerstmarktin Antwerpen, met zijn unieke historische decor en de warme winterse sfeer, trekt al jaren vele Nederlanders aan. Vanaf 5 december 2015 tot en met 3 januari 2016 barst het gezellige feest weer los met live muziek, 92 chalets verspreid over de pleinen van de binnenstad, een reuzenrad en kunstijsbaan langs de Schelde, een levende kerststal, lekkernijen uit alle delen van de wereld en liters glühwein en jenever.

Groots genieten in Gent

Het oude centrum van Gent is normaal gesproken al adembenemend mooi vanwege de historische gevels en talrijke grachten. Laat staan in de adventstijd! Van 4 december 2015 tot 3 januari 2016 sieren 130 kramen een groot deel van de binnenstad . Meer dan 50 standhouders uit alle delen van de wereld stallen er hun streekeigen lekkernijen, toffe souvenirs en bijzondere hebbedingetjes uit.

Verleidelijk Valkenburg

Boven- en ondergronds genieten kun je in de Gemeentegrot van Valkenburg, waar volgens velen de leukste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland gehouden wordt. Ook dit jaar, van 13 november 2015 tot en met 3 januari 2016, zullen de gangen van de grotten weer sfeervol verlicht zijn. Maar niet alles speelt zich ondergronds af. Geniet van de mooiste zandsculpturen bij Magic Sand en bewonder de pracht- en praalwagens tijdens de tweewekelijkse Kerstparades.

Onze leukste en voordeligste hotelaanbiedingen

We hebben ook dit jaar weer leuke hotelaanbiedingen voor je, als het gaat om het bezoeken van een kerstmarkt of winterfair. En natuurlijk bouw je er een leuk weekendje weg of een welverdiende vakantie omheen.

 
  • Naam
  • Email

1 REACTIE

  1. Jose schreef:

    De kerstmarkten in de grotten van Valkenburg zijn tot en met 23 december geopend! Tot 3 januari staan de overige kraampjes nog in het centrum en is Magic Sand geopend.
    Naast de gemeentegrot is er ook nog de Fluweelengrot. 2 Grotten met kerstmarkten dus, op loopafstand van elkaar verwijderd. De parade gaat voor de laatste keer op 19 december door het centrum van Valkenburg. Allemaal zeker de moeite waard, maar let wel even op wanneer je wilt gaan. Als je dus denkt ik ga tussen kerst en oud en nieuw even naar Valkenburg voor de kerstgrotten en die leuke parade, dan sta je dus voor een gesloten deur!