Toe aan een korte break? Ga op minivakantie in een hotel!

Geschreven op 17 juli, 2023
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes, Zomer

Een minivakantie is een korte vakantie, bijvoorbeeld een midweek of een lang weekend weg, waarbij je er echt even lekker tussenuit gaat. Ga even heerlijk onthaasten binnen de landsgrenzen of verleg juist je grenzen en zet bijvoorbeeld koers richting Luxemburg. Geniet in de stad, in de natuur of aan het strand. Het mooie is: dat kan allemaal vanuit je hotelkamer! De volgende tips geven je voldoende inspiratie voor jouw ideale minivakantie.

Stadsvertier binnen de landsgrenzen

Steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht zijn natuurlijk een beetje de gebruikelijke bestemmingen voor een stedentrip. Toch kun je voor je minivakantie ook eens gaan voor een verrassende bestemming. Wat dacht je van Amersfoort? Een schitterende historische binnenstad, de hippe en bruisende Nieuwe Stad aan de Eem, een veelzijdig winkelaanbod en talloze gezellige cafés en restaurants: Amersfoort heeft het allemaal in huis.

Ook de Gelderse Hanzestad Zutphen is absoluut het bezichtigen waard. Alle bezienswaardigheden en must-do’s bevinden zich op loopafstand van elkaar, waardoor het historische centrum uitstekend te verkennen is. Bovendien vergaap je je tijdens de wandeling door de stad aan de prachtige panden en charmante pittoreske straatjes. Voor een verrassend leuke citytrip ben je ook aan het juiste adres in Gorinchem. Zo is deze Zuid-Hollandse stad in 2021 verkozen tot de winnaar van de ANWB-verkiezing Allermooiste vestingstad van Nederland. Met kruitmagazijnen, bolwerken, grachten, binnenhavens, een kazemat, rivierzicht en de doorkijkjes op de binnenstad is er genoeg te zien in Gorinchem.

Ontdek buitenlandse pareltjes

Buiten onze landsgrenzen zijn er ook diverse steden die het bezoeken waard zijn tijdens een minivakantie. Je hebt natuurlijk in Duitsland prachtige steden als Berlijn, Düsseldorf en Hamburg, terwijl België kan pronken met Antwerpen, Brussel en Luik. Toch hebben onze ooster- en zuiderburen nog veel meer pareltjes in petto. Laat je in Duitsland verrassen door Heidelberg, gelegen in het Zwarte Woud. Deze stad is een van de meest romantische steden van Duitsland, mede vanwege zijn prachtige ligging midden in de natuur. De pittoreske stad Essen, op een uur rijden van Venlo, is ook een prima bestemming. Als liefhebber van cultuur en geschiedenis zit je hier prima op je plek.

In België is Mechelen een prima bestemming voor een verrassende trip. Deze stad biedt je namelijk alles, van bijzondere geschiedenis tot lokale specialiteiten als bier en chocolade. Een andere Belgische stad die je eigenlijk niet mag overslaan is de universiteitsstad Leuven. Het kleine centrum is voor een groot deel autovrij en de vele bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar te vinden. Hier tref je vele bijzondere boetiekjes, monumentale kathedralen en moderne musea aan. Het minder bekende Luxemburg is overigens ook een aanrader om te bezoeken. Zo is Luxemburg-Stad een verbluffende bestemming.

Eenwording met de natuur

Ben je iemand die meer geniet van de rust van de natuur? Dan is een minivakantie in een hotel dat zich bevindt in een natuurrijke omgeving je op je lijf geschreven. Bovendien is de keuze daarin ook echt reuze. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Luxemburg hebben voldoende natuur in huis om lekker te genieten van de rust. Binnen Nederland heb je de Berkelvallei, liggend in de mooie Achterhoek.

Je kunt natuurlijk ook verblijven in of bij de wat bekendere natuurgebieden zoals de Veluwe en de Loonse en Drunense Duinen. Ga je als natuurliefhebber liever naar België, verblijf dan in de Belgische Ardennen. Onze oosterburen hebben ook diverse natuurgebieden waar het prima zetelen is tijdens de minivakantie. Wat dacht je van het Teutoburgerwoud, het Sauerland of het Zwarte Woud?

Zon, zee en strand

Zie je jezelf al liggen op je handdoek aan de Nederlandse of Belgische kust of op het strand van de wonderschone Waddeneilanden? Boek dan een minivakantie aan de kust! Zowel Nederland als België beschikt over legio prachtige kustplaatsen waar het heerlijk toeven is. Misschien wel de meest bekende badplaats van Nederland is Scheveningen. Het brede strand, de gezellige boulevard en de attracties maken Scheveningen tot een ideale bestemming voor een minivakantie.

Scheveningen

Andere plekken in Nederland met ontzettend fijne stranden zijn Bergen aan Zee, Zandvoort, Ameland en Texel. In België is Blankenberge the place to be. Hier wandel je lekker over de pier en vanaf diezelfde pier heb je een prachtig uitzicht over het strand. De fraaie badplaatsen Oostende en Knokke-Heist zijn ook absoluut de moeite waard.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de leukste minivakanties? Bekijk dan onze 5-daagse minivakanties in een hotel en ga er even heerlijk tussenuit!

  • Naam
  • Email