TIPS | 10 tips voor een onvergetelijke stedentrip Brugge!

Stedentrip Brugge- Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

Als je kiest voor een boeiende stedentrip Brugge, moet je uiteraard de ’topattracties’ bekijken, maar Brugge moet je vooral beleven! Voordeeluitjes.nl heeft de leukste must-sees en de meest bijzondere must-do’s tijdens een citytrip Brugge voor je op een rijtje gezet. Zo beleef je het ‘Venetië van het noorden’ optimaal!

In de 14e eeuw, toen ons eigen Amsterdam nog slechts een dorpje was, beleefde Brugge al zijn gouden tijden! Brugge bezoeken is het verleden binnenstappen en de sfeer van glorierijke tijden proeven. Brugge betovert mensen, al eeuwenlang. En dat is niet zo verwonderlijk; wie wil er in een tijd van haast en stress niet even in historische sferen verkeren, door kleine steegjes slenteren en vooral erg veel cultureel UNESCO-Werelderfgoed bewonderen? Zomer of winter, een weekendje weg Brugge is in alle jaargetijden een warme aanrader!

#1 – Brave begijnen van Brugge

In het Brugge van eeuwen geleden waren de begijnen christelijke vrouwen die niet kozen voor huwelijk of klooster, maar voor een zelfstandig en hardwerkend bestaan tussen het gewone volk. Tegenwoordig kun je in Brugge nog de 17e en 18e-eeuwse, wit geschilderde huisjes van deze gelovigen bewonderen. Het Prinselijk Begijnhof, dat alleen bereikbaar is via de Wijngaardbrug, ligt aan het bekende Minnewater, waar witte zwanen rondzwemmen. Alleen bij het eerste huisje mag je naar binnen. En doe dat ook, want daar zul je je verbazen over het sobere leven van de begijnen in de 17e eeuw.

#2 – De boot in tijdens je stedentrip Brugge?

Krijg je tijdens je stedentrip Brugge de kans, maak dan een mooie rondvaart door Brugge. Hier noemen ze de kanaaltjes of grachten die door de stad stromen “reien”. Deze wereldberoemde reien dragen in hoge mate bij aan het betoverende karakter van Brugge. Vanaf het water zie je de mooiste gebouwen en de meest romantische bruggetjes aan je voorbij trekken. Dagelijks, van 10.00 tot 18.00 uur, kun je op verschillende plaatsen opstappen voor een bijna Venetiaanse ervaring.

Stedentrip-Brugge-Begijnhof-Voordeeluitjes-VakantieblogStedentrip-Brugge-Varen-Voordeeluitjes-Vakantieblog 

#3 – Het Belfort van Brugge

Hét symbool en een van de meest opvallende bezienswaardigheden van Brugge is het Belfort. De toren is niet te missen, maar deze mág je ook niet missen tijdens een stedentrip Brugge. De 83 meter hoge – en 366 treden tellende – Belfort-toren uit 1300 staat aan de Grote Markt in het historische hart van de stad. Het beklimmen ervan kost je ongeveer drie euro en een portie spierpijn achteraf, maar dan heb je ook wat: een spectaculair uitzicht over Brugge en omstreken. Op de tweede verdieping bevindt zich de schatkamer, waar nu een klein museum gevestigd is.

#4 – Bourgondisch feest

Houd je wel van een beetje overdaad tijdens je stedentrip Brugge? En van een feestje, waarbij men – net als in de middeleeuwen – erg scheutig is met bier en wijn? Geef je dan op voor een schitterend spektakel van ridders, jonkvrouwen en valkeniers. In een imposante neogotische jezuïetenkerk aan de Vlamingstraat in hartje Brugge word je meegevoerd naar het jaar 1468 voor een uitgebreid bourgondisch diner en een historische, gezellige avond. De voorstellingen vinden het hele jaar door plaats, op zaterdagavond. Na afloop denk je zeker en vast: zo gek waren die middeleeuwen nog niet!

#5 – Beste Belgische bier

Wat te doen in Brugge voor echte bierliefhebbers? Maak eens kennis met een eeuwenoude traditie bij Brouwerij De Halve Maan, dé brouwerij van de ‘Brugse Zot’ en ‘Straffe Hendrik’. Tijdens een rondleiding in het museum leer je over de geschiedenis van het biertje, die terugvoert tot 1546. Ook door de moderne brouwerij kun je met een ervaren gids een rondje maken. Een bijzondere ervaring rijker, kijk je hier vervolgens weids uit over Brugge. Met, jawel…een koel pintje in de hand!

#6 – Beter worden in middeleeuws Brugge

Bewonder een van de oudste bezienswaardigheden van Brugge. Ook in de middeleeuwen – of moeten we zeggen juist in de middeleeuwen – werden mensen ziek. Bezichtig in Brugge zeker het oude hospitaal, waarvan de ziekenzalen dateren uit de 13e eeuw. Het Sint-Janshospitaal, nu bekend als het Memlingmuseum, werd al in de 12e eeuw gesticht. Aan de Mariastraat bevond zich de ingang van het ziekenhuis, waar nu nog steeds het gotische Mariaportaal uit 1270 te bewonderen is. In het museum vind je onder andere enkele meesterwerken van naamgever Memling, die in de 15e eeuw in Brugge woonde.

Stedentrip-Brugge-Wafel-Voordeeluitjes-VakantieblogStedentrip-Brugge-Werelderfgoed-Voordeeluitjes-Vakantieblog

#7 – Bon bon Brugge

Een stedentrip Brugge moet je ten volle beleven, maar ook moet je de Belgische stad proeven! De stad heeft namelijk de meest kunstzinnige, maar bovenal de lekkerste chocolade binnen zijn poorten. Een van de oudste chocolatiers vind je aan de Katelijnestraat: Sukerbuyc. Ga absoluut voor ’t Brugse Swaentje, een overheerlijke lokale specialiteit in de vorm van een zwaan, een goddelijk gevulde bonbon in de vorm van een zwaan. En wat nou zo fijn is: dit chocoladeparadijs is zeven dagen per week open! Dus als ware smulpaap weet jij wel wat te doen in Brugge!

#8 – Brugge te paard

Als je een van de mooiste middeleeuwse steden van Europa gaat ontdekken, waarom dan niet in een statige koets? Al eeuwenlang klinkt hier het geluid van paardenhoeven op de geplaveide straten en nog steeds komen er rijtuigen voorbij. Uiteraard zijn deze comfortabeler dan de middeleeuwse varianten, maar ze maken het nostalgische plaatje wel compleet. Laat je 30 minuten rondrijden langs de mooiste plekken van Brugge. Sta je al te trappelen? De paarden op de Grote Markt in ieder geval wel!

#9 – Beestachtig lekker in Brugge

Tijdens een weekendje weg Brugge slenter je veel, wat makkelijk resulteert in enorme trek. En als je dan toch in een sprookjesachtige stad rondloopt, dan wil je ook aan tafel betoverd worden! Dan hebben we hier voor jou dé – betaalbare – hotspot als het gaat om verschrikkelijk lekker eten en oergezellig tafelen: Tom’s Diner. Je kunt er ook terecht voor cocktails en aperitieven met tapas. Al jaren runt Tom Mestdagh zijn zeer gewaardeerde restaurant in de Brugse binnenstad, aan de West-Gistelhof 23. Je kunt er zelfs met je bord aan de gezellige, centrale bar gaan zitten!

#10 – Wauw; Brugse wafels

We eindigen natuurlijk met een heerlijk toetje! Een stedentrip Brugge is simpelweg niet compleet zonder het proeven van een authentieke wafel. Wafels met slagroom en aardbeien: trakteer jezelf op deze typisch Brugse lekkernij. Reclame heeft het tentje waarschijnlijk niet nodig, want op de kruising van het Walplein en de Wijngaardstraat zit een wonderlijke wafelbakker met de beste exemplaren, maar zonder duidelijk zichtbare naam. Eet het toetje lekker buiten op, aan het Minnewater bij de zwanen. En je hebt een waanzinnige wafel op tafel!

Enthousiast geworden? Ga ook voor dat welverdiende weekendje weg Brugge en overnacht bijvoorbeeld bij Canalview Hotel ter Reien, direct aan de gracht en nabij het stadshart gelegen. Hier kom je meteen in Brugse sferen met een doosje pralines van het huis! Ook onze Oskar heeft het werelderfgoed van Brugge bezocht. Bekijk nu zijn video en oordeel zelf of Brugge een uitje waard is:

 

  • Naam
  • Email

2 REACTIES

  1. Sebastiaan en Jacqueline schreef:

    Mooie stad om samen met mijn partner onze 20 jarige huwlijks weekend te vieren