TIPS | 5x mooiste winterse wandelroutes in Oostenrijk

Geschreven op 21 november, 2019
  Geplaatst in Oostenrijk, Wandelen, Winter

Besneeuwde dalen, grazende gemzen en gezellige berghutten die uitzicht bieden over het witte sprookjesachtige landschap. Ook ’s winters is Oostenrijk een waar wandelparadijs. Met deze vijf prachtige winterse wandelroutes wordt jouw vakantie in de sneeuw nog beter!

#1 – Winter Wonderland Wilde Kaiser

De regio Wilder Kaiser met zijn zonnige dalen is een waar winterwandelparadijs. Tussen de heuvelachtige uitlopers van de Kitzbühler Alpen en de zacht stijgende hellingen van het bergmassief geniet je hier namelijk van adembenemende wandelingen. De idyllische winterwandeling Hollenauer Kreuz begint op het dorpsplein in Going. Dit is een beroemde filmlocatie uit de Duits-Oostenrijkse tv-serie ‘Der Bergdoktor’. Vanaf het kerkje op het plein kijk je uit op de torenhoge en schilderachtige Wilder Kaiser. De route leidt je vervolgens langzaam de Astberg op naar het Hollenauer Kreuz. Onderweg passeer je rustieke boerderijen, winterse bossen en de Plattensee. Bij het bereiken van de bestemming op 1.030 meter hoogte, word je ten slotte beloond met een spectaculair uitzicht op een van de mooiste natuurlandschappen van Tirol.

#2 – Culinaire winterwandeling

In het Biossphärenpark Großes Walsertel, in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, combineer je een romantische wandeling door de sneeuw met drie culinaire pauzes. Deze wandeltocht heet Winterkulinarium Sonntag-Stein. Je begint met een ontbijt in de vallei, waarna de kabelbaan je binnen enkele minuten omhoog brengt naar de winterwereld van Sonntag-Stein. Sneeuw knarst onder je schoenen, terwijl je op weg bent naar de volgende maaltijd in een lokale berghut. Ten slotte eindig je met een dessert in het bergstation. Smakelijk wandelen!

#3 – Gemzen en winterse schoonheid rond de Achensee

Een ander prachtig wandelgebied in Oostenrijk is de Achensee. Zo vind je in de witte dalen van het Karwendelgebergte tal van wandelroutes. De meeste beginnen in het plaatsje Pertisau. Zacht glooiende wandelpaden kronkelen door een witte wereld vol gezellige traditionele berghutten. Wandel bijvoorbeeld naar de Falzthurn Hütte en kijk uit op de markante, met flink pak sneeuw bedekte Sonnjoch. Bestel vervolgens een huisgemaakte apfelstrudl en geniet van een stralend zonnetje op het terras. Een andere mooie tocht loopt van Achenkirch naar het rustige Oberautal. Na een paar kilometer sta je in het mooie dal, waar je ’s winters met een beetje geluk gemzen kunt observeren.

#4 – Sneeuwschoenwandeling in sprookjesachtig landschap

Een wandeling op sneeuwschoenen door de ongerepte natuur is een ontspannen manier om de winter te beleven. Maak bijvoorbeeld een schitterende wandeltocht richting de Seebenwasserfall, niet ver van het dalstation van de Ehrwalder Alm, in de Tiroler Zugspitz Arena. Je begeeft je in een setting, die wat weg heeft van het nationale park Yosemite. Steile hellingen zijn bedekt met een wit tapijt en kleine waterstroompjes zijn bevroren. Deze tocht van twee kilometer is geschikt voor elk niveau.

#5 – In de voetsporen van Kaiser Wilhelm

De regio Gastein in het Salzburgerland heeft iets magisch. De verschillende winterwandelingen leiden je namelijk door het sprookjeslandschap van het Gasteinertal. Of het nu komt door de strakke bergtoppen of door de aanwezigheid van de thermen, in Gastein word je overvallen door een weldadige rust. Kies bijvoorbeeld voor de Kaiser-Wilhelm-Promenade en wandel in de voetsporen van deze prominente gast uit het verleden. De winterwandeling begint bij de parochiekerk van Bad Gastein en leidt je vervolgens langs de imposante art-nouveaugebouwen. De finale bestaat uit een fascinerend uitzicht over de dorpen Bad Gastein en Bad Hofgastein. Vergeet niet wat nootjes mee te nemen voor de vele eekhoorns, die onderweg uit je hand willen eten.

  • Naam
  • Email