Things to do in Amsterdam: de leukste activiteiten nu? Op pad in de buitenlucht!

Geschreven op 18 november, 2020
Door
  Geplaatst in Amsterdam, Fietsen, Nederland, Wandelen

Uitgebreid shoppen in onze hoofdstad is net als het opzoeken van mensenmenigten nu misschien even geen aanrader. Maar Amsterdam blijft natuurlijk een waanzinnig aantrekkelijke stad voor wie vindingrijk is. Zie jij Amsterdam als een soort openluchtmuseum, dan valt ‘de stad op palen’ nog steeds prima te verkennen. Ga jij binnenkort voor een stedentrip Amsterdam of prefereer jij de leuke plaatsen in de buurt van Amsterdam, zoals Volendam of Haarlem? Of ben je op zoek naar de leuke ‘things to do’ in Amsterdam? Lees vooral verder, want een boeiend lesje hoofdstedelijke geschiedenis tref je op bijna elke hoek van de oude binnenstad aan. Ga dus lekker op pad in Amsterdam en ontdek wat daar nu de leukste activiteiten zijn!    

Wandelen in Amsterdam – wat kies je?

Stadswandeling door het oude hart van Amsterdam

Een van deze leuke historische wandelroutes in Amsterdam, die aan de hand van een plattegrond gratis te volgen zijn, is de 4,5 kilometer lange Wandelroute Oude Stad. Je wordt langs blikvangers als Chinatown, de Wallen, de Waag, Bureau Warmoesstraat, de oudste gracht en het Paleis op de Dam geloodst. Daarnaast kun je je tijdens deze stadswandeling door Amsterdam onder andere verbazen over het kleinste huis van de stad, dat maar 2 meter breed en 5 meter diep is. Er is zelfs een theewinkeltje in gevestigd. Ja, echt waar!     

Wandel langs mooi bewaarde stadsgeheimen

Stadsgids Goudriaan heeft maar liefst acht mooie routes gebundeld in zijn boekje  ‘Amsterdam acht keer anders’. Hij kent zijn stad als geen ander en weet dus ook de verborgen pareltjes aan te wijzen. Daarom is de 6 kilometer lange route ‘Stadswandeling langs 12 Jordaanse hofjes‘ aangeraden door een ware wandelliefhebber. Kijk achter de mooie gevels van de volksbuurt en bewonder verscholen, idyllische plekjes midden in de levendige binnenstad. Soms zijn de eeuwenoude hofjes te bereiken via donkere gangetjes, soms door het openen van een toegangspoort die makkelijk met een deur van een woonhuis te verwarren valt. Amsterdam en stilte? Jazeker, deze combinatie bestaat!

Met de app op weg: makkelijke wandel-uitjes Amsterdam 

Met je telefoon als je persoonlijke gids maak je een bijzondere belevenis van een stadswandeling door Amsterdam. Download een wandelapp naar keuze en je avontuur kan beginnen. Ga jij voor een gebruikelijke route of heb jij meer oren naar de speciale ‘belevenisroutes’ met leuke extra’s als filmpjes, geluiden en opdrachtjes? Enkele leuke apps die routes in Amsterdam aanbieden zijn Wandelzapp, Walk the City en Beleefroutes. Beleefroutes heeft voor jou onder andere de bijzondere route ‘Op pad met Rembrandt’. Dat is nog eens een andere activiteit in Amsterdam dan de Nachtwacht bekijken! Wel net zo leuk!

Liever fietsen in Amsterdam?

Gaat wandelen je te langzaam en verplaats jij je liever op twee wielen? Er zijn diverse toeristische standaard fietstours in Amsterdam te doen, maar ook heel bijzondere. Zo biedt Yellow Bike Tour een klein of groot fietsrondje langs de bekendste plekken van Amsterdam, zoals de grachten, het Leidse- en het Rembrandtplein, het Vondelpark en de Wallen. Maar ook routes langs onverwachte en minder bekende plekjes zijn er te verkrijgen. Naast Yellow Bike bieden ook o.a. BajaBikes en Local Experts leuke tours aan. En ga vooral doordeweeks fietsen door Amsterdam; dat scheelt nog enorm – ook in deze tijden – qua drukte!

Lekker overnachten en eten tijdens je wandel- of fietsuitje?

Natuurlijk ga je Amsterdam niet in één dag ontdekken! Daarom maak jij er – heel slim – een meerdaagse belevenis van! Enkele schitterende 4-sterrenhotels op toplocaties in hartje Amsterdam zijn Hard Rock Hotel Amsterdam American aan het Leidseplein en Hotel Mercier in de Jordaan! Zo ben je heel dicht bij alle leuke ‘things to do in Amsterdam’!       

  • Naam
  • Email