Zomer in de stad; de 6 leukste stedentrips in Nederland

Geschreven op 5 juli, 2017

Stedentrips in Nederland - Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

Heb je deze zomer zin in een stedentrip in Nederland? Gewoon een gezellig weekendje weg met je partner, vriendinnen of familie? Wij zeggen doen! Er valt in de zomermaanden namelijk zo veel te beleven in de Nederlandse steden. Voordeeluitjes.nl zet de leukste stedent(r)ips in Nederland voor je op rij!

1. Stedentrip Groningen

Groningen heeft een prachtige historische binnenstad waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. Deze studentenstad in het noorden van Nederland heeft talloze leuke cafés, terrasjes, koffietentjes en hippe, bijzondere winkels. Tijdens een bezoek kun je de Martinitoren niet missen. D’Olle Grieze wordt ‘ie ook wel genoemd door de inwoners van de stad en de toren is het boegbeeld van Groningen. Voor ongeveer drie euro kun je de Martinitoren beklimmen. Eenmaal boven word je beloond met een fantastisch uitzicht over de stad!

Zomerse hotspot van de stad: Wil je jouw dag afsluiten met een goed biertje, dan moet je bij het Belgisch café de Pintelier zijn. Hier hebben ze zo’n 100 verschillende soorten bieren, waarvan 23 op de tap. Het sfeervolle café ligt naast de universiteit, dus hier proef je ook letterlijk en figuurlijk van het studentenleven in Groningen.
Belgisch Café De Pintelier – Kleine Kromme Elleboog 9

Hét evenement van de zomer: Combineer de laatste zaterdag van augustus jazz en fietsen tijdens de ZomerJazzFietsTour door het prachtige Reitdiepdal, ten noordwesten van de stad. Kies uit één van de vijf routes en passeer maar liefst zes van de 32 concerten rondom Groningen-stad.

2. Stedentrip Maastricht

In de zomer is het heerlijk toeven in de Limburgse hoofdstad; alsof je voor even in een Zuid-Franse middeleeuwse stad bent beland! Maastricht kenmerkt zich namelijk door een prachtige historische binnenstad met talloze monumenten, sfeervolle pleinen, bijzondere boetiekjes en een keur aan terrassen. De zomermaanden in Maastricht staan bol van spraakmakende festiviteiten, leuke theatervoorstellingen en meer.

Zomerse hotspot van de stad: Stap aan boord van het schip van Rederij Stiphout en laat je tijdens de Brunchboottocht over de Maas langs de mooiste plekjes van Maastricht varen. Onderweg kun je genieten van een uitgebreid brunchbuffet.
Rederij Stiphout – Maaspromenade 58

Hét evenement van de zomer: Onder de noemer Kunst- en Cultuurzomer Maastricht is er 122 dagen lang, van 1 juni tot en met 30 september van alles te beleven in de stad. Van concerten, festivals en foodmarkets tot activiteiten in musea en leuke fashion- en kinderevenementen. Ontdek het zelf!

3. Stedentrip Amsterdam

Over Amsterdam hoeven we eigenlijk vrij weinig te zeggen; rol een kleedje uit in het Sarphatipark, slenter langs de diverse winkeltjes in Negen Straatjes, lunch op een terrasje aan de gracht en doe inkopen op de gezellige Albert Cuypmarkt in de Pijp. Eigenlijk verveel je je nooit in onze hoofdstad. Alleen ziet het er in de zomer allemaal wat kleurrijker uit! En in deze maanden schieten er geweldige, zomerse hotspots als paddenstoelen uit de grond, zoals deze hieronder…

Zomerse hotspot van de stad: Maak kennis met bourgondisch Amsterdam bij Café de Ceuvel. Alles is hier bijzonder; van de hangmatten op de veranda, de zitjes op het scheepshellingterras tot de compleet duurzame inrichting en het biologische eten! Dit is een heerlijke plek in Noord-Amsterdam.
Café de Ceuvel – Korte Papaverweg 4

Hét evenement van de zomer: Eentje om af te strepen van je zomerse bucketlist, ‘Films with a View’! Elke dinsdag rond de zonsondergang kun je bij Plekk genieten van openluchtfilms op het strand. Neem plaats op een zitzak of kruip onder een dekentje en geniet van meesterlijke filmklassiekers!
Plekk – Neveritaweg 59

4. Stedentrip Zwolle

Een stedentrip Zwolle betekent slenteren langs de singels, vertoeven op de vele terrassen, genieten van het rijke culturele aanbod met festivals en evenementen, dineren op topniveau en heerlijk overnachten in een leuk hotel! De stad kenmerkt zich door een combinatie van een gezellige, bourgondische sfeer van een middeleeuwse Hanzestad en de hedendaagse dynamiek van een moderne mini-metropool.

Zomerse hotspot van de stad: Tussen het shoppen door even een lekker wijntje drinken? Het Wijnhuis is de perfecte spot. Ze hebben maar liefst 36 bijzondere open wijnen en 80 soorten per fles. Keuze genoeg. Trek gekregen? Je kunt er ook terecht voor een lekkere maaltijd.
Het Wijnhuis – Grote Kerkplein 7

Hét evenement van de zomer: Bezoek het Stadsfestival. Dit is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Van donderdag 31 augustus 2017 tot en met zaterdag 2 september 2017.

5. Stedentrip Rotterdam

De Rotterdamse zomer zit vol verrassingen! Overal vind je gezellige terrassen; in het hart van de stad, tussen en soms zelfs bovenop de wolkenkrabbers, in de stadsparken, aan de kades van de Maas en in de hippe wijken rondom de stadskern. Daarnaast zijn er de hele zomer lang festivals in overvloed, van intiem tot ronduit spectaculair. Tel daarbij op de vele bijzondere attracties en city tours, zowel per fiets, bus, boot of te voet!

Zomerse hotspot van de stad: Strand Hoek van Holland. Heerlijk eten, loungen, beachvolleyballen, je laten masseren en uiteraard zonnen en zwemmen; het kan hier allemaal!
Strand Hoek van Holland – Zeekant 57

Hét evenement van de zomer: Op zaterdag 19 en zondag 20 augustus 2017 staat het park bij de Euromast in het teken van de Dag van de Romantische Muziek. Rol een kleedje uit, ontkurk een flesje wijn en geniet van de romantische en klassieke muziek die op verschillende podia wordt gespeeld.

6. Stedentrip Leiden

Leiden, een echte waterstad. Hier stroomt, na Amsterdam, het meeste water binnen de poorten. De historische stadskern beschikt over maar liefst 28 kilometer aan grachten en singles. Reden genoeg om deze stad vanaf het water te ontdekken; zeker in de zomer wanneer de bootterrassen op de grachten overvol zitten. Daarnaast vaar je onder de ene na de andere monumentale brug. Genoeg om te kijken dus! Trek gekregen? Leg de sloep aan en lunch bij een van de vele restaurantjes of geniet onderweg van een lekkere maaltijd. Leuk om te weten; wanneer je de stadsdrukte even wilt ontvluchten ben je razendsnel in het Hollandse Plassengebied. En daar is het ook schitterend varen!

Zomerse hotspot van de stad: De Buurt bij het Stationsgebied Leiden is deze zomer dé hotspot van de stad. Relax op het stadsstrand, geniet van een theatervoorstelling, doe mee met diverse sportactiviteiten of dineer bij een zonsondergang. De Buurt is een tijdelijke invulling van het Stationsgebied Leiden van 17 juni tot en met 18 september 2016.

Hét evenement van de zomer: Ben je van plan om op 25, 26 of 27 augustus naar Leiden af te reizen? Breng dan zeker een bezoekje aan het foodtruck festival Rrrollend op het prachtige Pieterskerkplein.

  • Naam
  • Email