Stedentrips in eigen land; ga naar bourgondisch Noord-Brabant!

Geschreven op 13 september, 2017

Doe eens gek, ga voor een stedentrip in eigen land, in het gezellige Noord-Brabant! Wist je dat Breda, Den Bosch en Eindhoven al meerdere keren in de top 3 zijn geëindigd als beste bestemming voor stedentrips in eigen land? Lees hier waarom jij dit najaar één van deze Bourgondische steden moet bezoeken.

Breda

Breda, volgens Zoover de beste Nederlandse bestemming voor een stedentrip! En dat kan ook niet anders; het is een bruisende winkelstad, met tal van historische monumenten, musea en galerieën en uitgaan kun je hier als de beste. Het centrum heeft een oud karakter, hier ontdek je onder andere de Grote Kerk, het Kasteel van Breda en de Begijnhof. Het VVV-kantoor organiseert rondleidingen door het kasteel. Wie liever gaat shoppen kan terecht in de vele winkelstraten. Ook is er een speciale winkelroute, verkrijgbaar bij het VVV-kantoor, waarbij je langs ruim honderd bijzondere zaakjes, boetieks en snuffelwinkeltjes wordt geleid. Het nachtleven in Breda is altijd gezellig! Rondom de Grote Markt, aan de knusse Havermarkt en aan de haven bevinden zich vele gezellige cafés en restaurants. Tip! Breda in het donker; stap op de fiets en ontdek de magische plekken van Breda in het donker.

Stedentrip Breda Stedentrip Breda

Eindhoven

Eindhoven, dé lichtstad, heeft je veel te bieden. Uiteraard kun je hier perfect winkelen, gezellig uitgaan en bourgondisch genieten in een van de vele restaurants. Zo vind je hier Nederlands langste uitgaansstraat, het Stratumseind, met maar liefst 50 kroegen en kun je in Eindhoven op alle dagen van de week winkelen. Maar bewonder ook zeker de blikvanger van de stad, de markante Witte Dame, het meest bekende gebouw van Philips, waarin tegenwoordig onder meer een bibliotheek is gevestigd. Ook aan musea genoeg; bezoek het Van Abbemuseum waar je moderne kunst kunt aanschouwen. Liefhebber van auto’s? wellicht is het DAF-museum iets voor jou. Tip! Volg in de avond de Lichtjesroute door de stad. Deze route is 22 kilometer lang en voert je langs diverse verlichte ornamenten en bezienswaardigheden.

Stedentrip Eindhoven Stedentrip Eindhoven

Den Bosch

Carnavallers noemen de stad Oeteldonk, maar de meeste mensen kennen haar beter als Den Bosch of ’s-Hertogenbosch. Het is volgens ons een van de mooiste steden van Nederland; dit komt voornamelijk door het historische centrum en de talloze culturele en historische hoogtepunten, zoals de prachtige Sint-Janskathedraal, het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. Onder de gehele stad stroomt de Binnendieze. Het is mogelijk om met een fluisterboot een vaartocht te maken over deze smalle waterlopen met donkere doorkijkjes, eeuwenoude togen en een stuk van het stadswal. Trek gekregen? Uiteraard kun je in Den Bosch goed eten, want Brabanders zijn echte Bourgondiërs. Het lekkerste straatje in deze stad is de Korte Putstraat. Van het begin tot het eind is deze straat gevuld met de beste en heerlijkste restaurants! Tip! Beklim de Sint-Janskathedraal voor een prachtig uitzicht over de historische binnenstad van Den Bosch. Tijdens de beklimming vertelt de gids alles over het carillon, het uurwerk, de geschiedenis en de bouw van de kerk.

Stedentrip Den Bosch Stedentrip Den Bosch

  • Naam
  • Email