Stedentrip met kinderen: 3x geschikte steden in Nederland

Geschreven op 15 november, 2019
  Geplaatst in Nederland, Stedentrips, Tips & uitjes

Veel mensen vinden het leuk om eropuit te trekken en andere plekken te ontdekken. Lekker wat quality-time doorbrengen met het hele gezin en actief bezig zijn in de buitenlucht. Hoe dit wordt ingevuld, verschilt uiteraard per persoon. De één vindt het leuk om in de natuur een leuke wandeling of fietstocht te maken, terwijl de ander juist meer van een stedentrip is en liever gaat winkelen of een terrasje pakt. Misschien zoek jij ook liever de drukte op van een bruisend winkelcentrum, maar vraag je jezelf nog af of dit ook leuk is voor je kinderen. Niet getreurd, want in Nederland zijn er een aantal steden waar kinderen zich ook prima kunnen vermaken en je dus een familie-uitje perfect kunt combineren met een stedentrip. Wij zetten voor jou een aantal kindvriendelijke steden op een rijtje.

1. Groningen: trots van het hoge Noorden

Groningen wordt gezien als de meest kindvriendelijke stad van Nederland. Het centrum is zeer overzichtelijk zonder uitgerekte straten of talloze steegjes. Bovendien zijn er voldoende mogelijkheden om samen met je kinderen te kunnen winkelen, en plaatsen waar elke leeftijd goed kan slagen. Maar Groningen is niet alleen een stad, waar prima gewinkeld kan worden met het hele gezin. Klim naar de top van de Martinitoren en geniet van een geweldig uitzicht over de stad en zijn ommelanden. Maar als je kinderen echt wilt vermaken, dan mag een bezoekje aan het Universiteitsmuseum zeker niet ontbreken. In deze wereld komt de wetenschap tot leven en kunnen kinderen zelf proefjes doen. Er valt dus genoeg te beleven in het hoge Noorden!

2. Utrecht: kindvriendelijk hart van Nederland

Een stad die steeds meer in opkomst is als bestemming voor een gevarieerde stedentrip is Utrecht. Het kloppend hart van Nederland wordt gezien als ‘een tweede Amsterdam’, vanwege de eindeloze grachtjes, talloze winkelstraten en bruisende horecagelegenheden. Bovendien biedt Utrecht talloze mogelijkheden voor jong en oud. Ideaal voor een dagje shoppen, een hapje eten of gewoon genieten van de vele mooie, historische bouwwerken die er te bewonderen zijn.   Maar natuurlijk is er veel meer te doen, want Utrecht heeft ook aan de jongere generatie gedacht. Wil je dat jouw kinderen de dag van hun leven hebben? Bezoek dan het Spoorwegmuseum waar kinderen alles over treinen, stations en spoorwegen te weten komen. Voor de allerkleinsten is er in de domstad ook nog het Nijntje Museum te bezoeken, waar alles over dit bekende stripfiguur tentoongesteld wordt. Kortom, Utrecht doet het goed bij alle leeftijden!

3. Den Haag: kindvriendelijke stad achter de duinen

Vanzelfsprekend mag de mooie stad achter de duinen niet ontbreken in dit rijtje. Wie aan Den Haag denkt, komt al gauw uit bij de ‘stad van de miniaturen’. Doe met het hele gezin een dagje Madurodam, waar kinderen vooral genieten van de vele kleine figuurtjes. Of beleef magische momenten met elkaar op het strand, waar kinderen heerlijk kunnen spelen in het zand en kunnen zwemmen in zee. Al zal dat laatste rond deze tijd niet echt aan te raden zijn! Mocht het plotseling regenachtig zijn of koud tijdens jouw bezoekje aan Den-Haag, ga dan eens bij het Kinderboekenmuseum naar binnen, waar je zelf teruggaat in de tijd en waar je kinderen kunnen lezen in hun favoriete boek. Voor ieder wat wils dus in deze bijzondere stad!

  • Naam
  • Email