Stedentrip België: 5x de leukste evenementen en activiteiten

Hoera, heel België staat sinds 1 juli op geel! Dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van alles wat dit mooie land te bieden heeft: brede stranden, gezellige steden, lekker eten, typisch Belgische bieren en de leukste evenementen, activiteiten en festivals. Ontdek kunst, geschiedenis en gezelligheid in de leukste Belgische steden! Waar moet je écht naartoe tijdens je stedentrip België? Wij zochten het uit.

Antwerpen: heropening MoMu

De modeliefhebbers onder ons weten het natuurlijk allang: Antwerpen is dé modehoofdstad van België. Niet zo gek dus, dat hier een ModeMuseum gevestigd is. MoMu Antwerpen was twee jaar lang gesloten vanwege een grondige renovatie en uitbreiding, maar is bijna klaar voor een spectaculaire heropening! In het weekend van 4 en 5 september opent het museum opnieuw haar deuren met een speciaal heropeningsprogramma. Er staan fascinerende tentoonstellingen, openluchtprojecten, stadswandelingen en activiteiten op de planning. Daar móet je bij zijn!

Mechelen: stadspaleis Hof van Busleyden

Dit 16e-eeuwse stadspaleis in renaissancestijl is sinds 2018 heropend als Museum Hof van Busleyden. In dit paleis maak je kennis met de verrassende geschiedenis van Mechelen, hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Speciaal voor kinderen is er een familieparcours aanwezig. Samen ontdek je op originele manier de verschillende kunstwerken. Na je onder te hebben gedompeld in de Bourgondische eeuw, is het tijd om in het gezellige centrum van Mechelen je innerlijke bourgondiër los te laten. Gezellige eetgelegenheden genoeg!

Brugge: Triënnale Brugge 2021

De historische stad Brugge is van 8 mei tot 24 oktober hét decor van het hedendaagse kunstfestival Triënnale Brugge 2021. Tijdens dit festival stellen 13 internationale kunstenaars en architecten hun installaties voor aan het grote publiek. Het thema van deze editie is TraumA, waarbij de dunne lijn tussen droom en trauma én die tussen paradijs en hel verkend wordt. Een zomerse ontdekkingstocht door een van de mooiste steden van België!

Leuven: KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

De Belgische professor Georges Lemaître zette Leuven stevig op de kaart met zijn baanbrekende Big Bang-theorie. Niet geheel toevallig dus, dat dit het thema is van het stadsfestival. Van 15 oktober 2021 tot 30 januari 2022 vind je in Leuven een knallend festival. Verschillende tentoonstellingen, uiteenlopende evenementen en een muziekfestival kleuren de stad. Wetenschap en kunst komen op unieke wijze samen.

Gent: nieuw bezoekerscentrum Sint-Baafskathedraal

Op 25 maart 2021 opende het gloednieuwe bezoekerscentrum Sint-Baafskathedraal zijn deuren. Hier is het meesterwerk ‘Het Lam Gods’ van Van Eyck in volle glorie te bewonderen. Daarnaast zie je hier het 9e-eeuwse Evangelarium van de heilige Livinus en de grafsteen van Hubert Van Eyck. Met behulp van augmented reality reis je diep in het verleden en is het alsof je er zelf bij was. Uitgekeken? Dacht het niet! Gent barst van de historische gebouwen en monumenten.

  • Naam
  • Email