MUST SEE | 4 schattige stadjes in Italië waar je hart sneller van zal slaan

Italië, wie houdt niet van dit land? De steden zijn prachtig, het landschap is adembenemend, het eten en de wijnen zijn verrukkelijk en zo kunnen we nog wel even doorgaan; dit is het ultieme vakantieland. Maar waar moet je deze zomer precies naartoe in bella Italia? Voordeeluitjes.nl zet vier Italiaanse stadjes voor je op een rij. Zó lieflijk! 

Plaatsjes waar de tijd lijkt stil te staan, alsof je voor even in de middeleeuwen bent beland. Het is een van de charmes die Italië zo aantrekkelijk maakt. Hier ervaar je het goede leven…Wij zeggen; benvenuti in bella Italia, oftewel, welkom in het mooie Italië!

1. Torri del Benaco

Torri del Benaco is een van de mooiste en gezelligste plaatsjes aan het Gardameer. Ooit was het een vissersdorp, maar na de Tweede Wereldoorlog is dit dorp uitgegroeid tot een geliefd vakantieoord. Het oude haventje vormt het gezellige hart van Torri del Benaco. Terwijl je op een zonovergoten terras nipt van een Bardolino, zie je de gekleurde vissersbootjes met verse vangst binnenvaren. Het plaatsje is nog deels omringd door middeleeuwse muren en het heeft een prachtige burcht “Castello Scaligero” die je kunt bezoeken. Slenter zeker door de smalle straatjes, langs de gekleurde huisjes versierd met prachtige roze bloemen. Hier tref je ook Italiaanse ambachtswinkeltjes en gezellige restaurantjes aan!

Eettip! Proef Mammas Lasagna bij La Cucina di Edita al Merengada.

2. Volterra

Volterra ligt in het mooie Toscane. Het is een prachtig historisch burchtstadje boven op een heuvel met tal van eeuwenoude bezienswaardigheden. Het Romeinse Amfitheater mag je niet missen; verbeeld je de toneelstukken die hier destijds werden opgevoerd. Op het Piazza dei Priori kun je een pauze inlassen en genieten van een verse pizza of een Toscaans wijntje. Ondertussen bewonder je de prachtige fontein en het Palazzo dei Priori, een van de oudste paleizen in Italië. Vervolg je route naar Piazza San Giovanni en breng een bezoek aan de Duomo, de kathedraal die gebouwd is in typisch Romaanse stijl. De omgeving is een plaatje; glooiende heuvels met zonnebloemvelden, wijngaarden en pijnboombossen. Het ideale landschap om eropuit te trekken!

Eettip! Voor het lekkerste broodje van de stad ga je naar La Sosta del Priore.

3. San Remo

San Remo, of “Sanremo” zoals Italianen de plaats aanduiden, is een chique badplaats aan de Italiaanse Bloemenrivièra, nabij de grens met Frankrijk. In deze stad combineer je cultuur snuiven met lekker eten en ontspanning op het strand. De ene dag loop je op de markt op het Piazza Eroi Sanremesi en de andere dag lig je op het fijne zandstrand te zonnen aan de Middellandse Zee! Zoek zeker het oude centrum van de plaats op. De middeleeuwse wijk La Pigna kent pleintjes vol terrassen, kleine kerkjes, smalle straatjes en lichte charmante huizen met typisch Italiaanse vensters en wapperende lakens aan de waslijnen. Hier beleef je het echte Italië! Als je naar boven loopt heb je een waanzinnige uitzicht over de Bloemenstad San Remo.

Eettip! Zin een heerlijk bordje pasta? Ga dan naar Ristorante Taverna Al 29 in de oude stadskern. Volgens velen het beste restaurant van San Remo!

4. Peschiera del Garda

Aan de zuidoostzijde van het Gardameer ligt de lieflijke plaats Peschiera del Garda, een vestingstadje dat tevens beschikt over een mooie haven. In het oude centrum van Peschiera del Garda vind je knusse terrasjes, pittoreske winkeltjes en vele restaurants. De pleinen, smalle steegjes en romantische doorkijkjes maken deze Italiaanse stad tot een geliefde vakantiebestemming onder vele Europeanen. Een favoriet stukje van velen in Peschiera del Garda is Viale Cordigero. Dit is een autovrije weg langs een kanaal waar talloze terrassen staan. Hier is het heerlijk vertoeven met een wijntje en wat Italiaanse hapjes. Doordat het stadje aan het Gardameer ligt, kun je hier optimaal genieten van zon, water en strand!

Eettip! Bij de broodjeszaak Marco e Daniela Time worden midden in een supermarkt hemelse broodjes op z’n Italiaans voor je klaargemaakt.

  • Naam
  • Email