Met deze 7 tips ga je een mooie skiloze wintersport tegemoet!

Wie niet kan skiën, niet wil skiën of naast het skiën graag op een andere wijze van sneeuw wil genieten, kiest voor een skiloze wintersport in Oostenrijk! Kijk maar naar onderstaande alternatieven voor niet-skiërs in een wit wonderland. Ga eens voor een compleet andere wintervakantie! Want een sneeuwwitte week weg is TOP, ook zonder latten ! Winterpret, met de nadruk op pret!

Actief zonder latten

Sneeuwschoenwandelen

Lopen op sneeuwschoenen oubollig en al helemaal niet stijlvol?  Je hebt je nog nooit zo vergist! ‘Schneeschuhwandern’ is zo spannend als je het zelf maakt. LOL gegarandeerd! Bind de sneeuwschoenen onder en je bent meteen klaar om te wandelen, rennen of zelfs springen door het schitterende witte berglandschap. Les of talent is niet nodig! Je krijgt bijna zin om te gaan jodelen…

Sneeuwscooteren

Een relatieve nieuwkomer op het gebied van de alternatieve skiloze wintersporten is sneeuwscooteren. Lekker scheuren op een scooter door de sneeuw; hoe lijkt je dat? Neem als adrenalinejunk de proef op de som in Hinterglemm, waar net buiten het plaatsje een prachtig parcours ligt. Liever scheuren over het ijs in een icekart? Dat kan in Vorderglemm, een buurdorpje van Hinterglemm.

Ice climbing

Op zoek naar uitdaging tijdens je skiloze wintersport? Klimmen, maar dan een tandje zwaarder, dát is ice climbing! Doorgewinterde klimmers krijgen de ultieme kick als ze gletsjers of bevroren watervallen proberen te bedwingen. Het is echt ‘geen eitje’ om het opstaande ijs te trotseren, dus ga er zeker niet ongeoefend aan beginnen. De beste plekken om aan ijsklimmen te doen? Dat zijn de bevroren watervallen in het Oostenrijkse Tirol!

ijsklimmen-Wintersport-Voordeeluitjes-Vakantieblogsneeuwscooter-Wintersport-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Glijden en sleetje rijden

Sledetochtjes

Laat je rondtrekken door honden terwijl je op een sleetje zit. Bedekt onder warme dekens ervaar je de magie van het landschap dat snel aan je voorbijraast. Deze sledehondentochten worden bijna overal in Oostenrijk wel aangeboden, maar een spectaculair ritje maak je in het Vorarlbergse Brandnertal. Zo biedt ‘Husky Toni’ in Bürserberg een breed scala aan husky-activiteiten: husky-workshops, tochten voor twee met 12 honden of een tocht van 25 kilometer, bestaande uit enorme hoogteverschillen onderweg.

Snow tubing

Snow tubing is sneeuwplezier in de meest simpele vorm. Vroeger pakte je een vuilniszak om van een besneeuwde ‘heuvel’ af te glijden. Om een soortgelijke thrill te voelen, neem je in Oostenrijk de tube ter hand! In een opblaasbare rubberen ring ga je de berg af; dit gaat net even iets harder dan in de ‘Dutch mountains’. Net buiten het Salzburger langlaufdorpje Faistenau, op circa 50 autominuten van Bischofshofen, tref je een paar mooie afdalingen aan. Leuk voor de hele familie!

Liever in een professionele bobslee?

Stap eens in een bobslee voor enkele snelle ritjes met je vrienden. In teams van twee of vier personen glijd je door bevroren tunnels in een supersnelle bob. Je bereikt snelheden van meer dan 100 kilometer per uur! Voor 30 euro kun je de 900 meter lange olympische wedstrijdbaan van Innsbruck-Igls uitproberen. Let op: dit is alleen weggelegd voor waaghalzen van 12 jaar of ouder.

slee-Wintersport-Voordeeluitjes-Vakantieblogsnowtuben-Wintersport-Voordeeluitjes-Vakantieblog

De sky is de limit

Hoog hoger….

Je bent natuurlijk al op hoogte als je in het Oostenrijkse berglandschap vertoeft. Maar misschien nog niet hoog genoeg? Ga dan voor een lekker zweeftochtje boven het berglandschap. In veel skigebieden is paragliding een skiloze wintersport, die aan populariteit wint. Voor iedereen zonder hoogtevrees een echte aanrader. Voetjes van de vloer en genieten maar! Onder andere in Zell am See, Sölden, Kaprun en Saalbach, maar ook vanaf de diverse starthellingen in de regio Wilder Kaiser kun je als een vogel de lucht in!

Nog meer vermaak tijdens je skiloze wintersport? Natuurlijk! Tegenwoordig heeft elk zichzelf respecterend Oostenrijks skigebied – naast pistes, loipen en funparks – diverse wellnesscentra, ijsbanen en zwembaden binnen zijn grenzen. Om over de bruisende après-ski en de sfeervolle berghutten met culinaire verrassingen nog maar te zwijgen… 

  • Naam
  • Email