Shoppen tijdens Black Friday? Kies voor één van deze steden!

Geschreven op 14 november, 2022
Door
  Geplaatst in Stedentrips, Tips & uitjes

Black Friday, een trend die is over komen waaien uit Amerika. Met hoge kortingen is het de perfecte dag om te shoppen. En hoe leuk is het om dat in een gezellige stad te doen, in plaats van achter de computer? Hieronder de leukste steden om te winkelen tijdens Black Friday, of maak er een stedentrip van en blijf overnachten!  

Zwolle

De binnenstad van Zwolle is niet erg groot, maar heeft genoeg te bieden! Van hippe winkels tot luxe boetiekjes, er is voor ieder wat wils. Hiervoor kun je het best naar de Diezerstaat, de bekendste winkelstraat van Zwolle. Vergeet ook zeker niet de verborgen zijstraten van deze shopstraat! Een bezoek aan de Broerenkerk kan niet ontbreken als je in Zwolle bent, in deze kerk zijn namelijk een boekhandel en café gevestigd.

Utrecht

Shoppen aan de historische grachten, dat is shoppen in Utrecht! Deze sfeervolle stad biedt huis aan de grote winkelketens, maar ook aan de gezellige shops en bijzondere conceptstores. Na het shoppen kun je terecht aan het water of op een van de gezellige pleinen voor een hapje en een drankje. Naast de winkels in de binnenstad vind je in Utrecht ook winkelcentrum Hoog Catharijne, nabij het station.

Maastricht

In de lijst met leukste shopsteden mag Maastricht niet ontbreken. Deze stad heeft een historisch hart met vele leuke en bijzondere winkels. Steek ook zeker de Maas over naar stadsdeel Wyck, dat zich kenmerkt door de historische panden vol boetiekjes. Of je nu modern, antiek, vintage of basic zoekt, in Wyck is het te vinden! Na het shoppen kan een bezoek aan een terras op het Vrijthof of de Markt niet missen.

Den Haag

De Haagse binnenstad kent veel leuke winkels. Bezoek de grote winkelstraten voor de bekende warenhuizen en winkels, of ontdek de zijstraten voor de beste conceptstores. De hippe stadswijk Zeeheldenkwartier is ook zeker een aanrader. Hier vind je veel lokale winkels en trendy restaurants. Ben je in Den Haag, loop dan even langs De Passage, de oudste winkelpassage van Nederland en inmiddels een rijksmonument.

Amsterdam

De Kalverstraat, waarschijnlijk de meest bekende winkelstraat van ons land, is iedereen wel bekend. Maar wist je dat Amsterdam nog veel meer leuke straten heeft waarin je goed kunt shoppen? Ontdek bijvoorbeeld de negen straatjes, waarin je de mooiste vintagewinkels en originele zaakjes vindt. Ook het Paleiskwartier en de Haarlemmerbuurt zijn een bezoek waard. Een andere aanrader is De Hallen, een grote markthal met nieuwe kledingmerken en tweedehands spullen.

Groningen

Groningen is een levendige studentenstad met een compacte binnenstad, waarin je prima kunt shoppen! De reguliere winkels zijn in de Herestraat en rond de Grote Markt te vinden. Benieuwd naar een leuke straat uit de top 3 van leukste winkelstraten van Nederland? Ga dan naar de Folkingestraat, een straat vol speciaalzaken. Ook het A-kwartier is een aanrader. Hier loop je aan het water, langs de vele middeleeuwse panden.

Alkmaar

Een stad die zich perfect leent voor een dag shoppen is Alkmaar. Bij deze stad denken veel mensen aan kaas, maar voor winkelen kun je er ook goed terecht. Bezoek de Langestraat of de Laat en vind hier de grote winkelketens. Ga je naar de aangrenzende straatjes, dan vind je de unieke boetiekjes. Ook voor horeca ben je in Alkmaar op het juiste adres!

Leiden

Leiden staat bekend om de vele interessante musea, de oude grachten en de studenten. Maar in Leiden kun je ook prima winkelen! De gezellige Leidse binnenstad heeft een aantal grote winkelstraten en tientallen verstopte boetiekjes. In de Haarlemmerstraat en de Breestraat tref je de meeste winkels aan. Maar bezoek ook eens het Pieterskwartier. In deze idyllische buurt zijn veel tweedehandswinkels, hofjes en restaurants te vinden.

  • Naam
  • Email