Proost! De keuze is reuze bij deze bijzondere speciaalbiercafés

Geschreven op 8 juni, 2021
Door

Yes! Het is tijd om weer eens de kroeg in te duiken! Of je nou een echte planner bent of vaak spontaan de stad in gaat, en of je nou het liefst de hele kaart proeft of het liever bij je oude vertrouwde pilsje houdt: samen met vrienden of familie van een hapje en een drankje genieten is altijd een goed idee! Een beetje kletsen, lachen, een bittergarnituurtje erbij, wat wil een mens nog meer? Natuurlijk is de vertrouwde bruine kroeg in de buurt gezellig, maar als je eens wat nieuws wilt proberen, dan hebben we in dit blog nog wel een paar leuke suggesties voor je. Geniet ervan!

Het Refter, Zwolle

Ooit zat Herman Brood hier in de schoolbanken, nu zit menig Zwollenaar hier regelmatig te genieten van een heerlijk speciaalbiertje. Met 24 bieren op de tap en ruim 200 bieren op fles is het Refter het grootste biercafé van de Hanzestad. De bruine kroeg is gevestigd in een van de oudste gebouwen van Zwolle en heeft een groot terras vanwaar je uitzicht hebt op de Bethlehemkerk en de Peperbus. Herman Brood approves!

Biercafés-Het Refter-Voordeeluitjes

De Hazeburg, Ermelo

Dit café in Ermelo spant de kroon als het gaat om het aantal bestelbare biertjes; met deze bierkaart kun je wel tien keer de horeca redden! Buiten de 23 biertjes op de tap, heeft De Hazeburg maar liefst 3000 biertjes op fles beschikbaar! Door de speciale, gekoelde biertunnel komt jouw biertje naar keuze vanaf de aangesloten bierwinkel de kroeg binnen sjezen en voilà, het grootste biercafé van Nederland is geboren! Bovendien is de kroeg ook nog eens aangesloten aan de eigen brouwerij: de Burg Bier Brouwerij. Dit bruine café is dus echt het complete plaatje!

De Gouverneur, Maastricht

In zo’n grote stad als Maastricht zou je het niet denken, maar De Gouverneur is het enige speciaalbiercafé wat er te vinden is! Op steenworp afstand van het stadhuis vind je deze gezellige retro biertaverne. In dit pand wordt al sinds de 19e eeuw bier gebrouwen en dat merk je. In het interieur vind je meerdere verwijzingen naar het brouwerij-verleden. Heb je keuzestress? Dan is deze kroeg niks voor jou, er staan namelijk meer dan 300 speciaalbieren koud!

Jopenkerk, Haarlem

In de veertiende eeuw groeit Haarlem uit tot een van de belangrijkste brouwerssteden van Nederland. Een van de belangrijkste brouwerijen is de Jopen brouwerij. Sinds 2010 gevestigd in een indrukwekkende kerk. Kom biertjes proeven in het Grand Café, geniet van de lekkerste gerechten in het restaurant en houdt een besloten feestje in de oude ambtswoning van de pastoor. Oh, en vergeet vooral niet van de unieke ambiance te genieten natuurlijk!

Kandinsky, Tilburg

In een rijtje vol kroegen kan Brabant natuurlijk niet ontbreken. Bij Kandinsky in Tilburg kun je altijd terecht voor een lekker drankje op het terras. Je hebt immers keuze uit meer dan 200 verschillende soorten bier! Daarnaast valt er te genieten van livemuziek, proeverijen en wordt er regelmatig een IPA-festival met maar liefst honderd verschillende IPA’s georganiseerd.

  • Naam
  • Email