Toe aan een beetje actie? Dit zijn de mooiste fietsroutes van Nederland!

Geschreven op 28 maart, 2022
Door
  Geplaatst in Fietsen, Natuur, Nederland

Wat heeft die zon in maart al overuren gemaakt! Laten we vooral hopen, dat we in april ook weer lekker de fiets kunnen pakken om prachtige rondjes in eigen land te maken. Met deze mooiste fietsroutes laat jij de ontluikende natuur niet ongemerkt aan je voorbijgaan. Zie de lammetjes dartelen, voel de zachte zon op je huid en ontdek onbekende streken, terwijl je beweegt in de buitenlucht. Kijk voor de specifieke arrangementen met inbegrepen fietshuur en/of leuke fietsroutes op onze pagina fietsarrangementen. Of kunnen we je enthousiast maken voor onderstaande allermooiste fietsroutes van Nederland?   

Fietsroute – Groeten uit Groet

Ontdek het fraaie kustgebied tussen Petten en Bergen aan Zee. Hier doet een 35 kilometer lange fietsroute met de uitnodigende naam De Groeten uit Groet allerlei pittoreske dorpjes aan. Het is een van de mooiste fietsroutes in ons Nederlandse kustgebied. Groet zelf is een bezienswaardig dorpje waarin onder andere het kleinste en oudste raadhuisje van Nederland te bewonderen valt. Het stamt uit 1639, toen Groet nog niet aan andere gemeenten toebehoorde. Verder toer je door een prachtig duinlandschap, bestaande uit bossen en imposante hoge duinen.

Fietsroute – Den Haag, een stad die ook rust biedt

Wist jij dat je in hartje Den Haag edel- en damherten tegen kunt komen? Moet je wel even naar het Haagse Bos. Of je volgt de fietsroute met de naam Den Haag, een stad die ook rust biedt. Deze route combineert op unieke wijze cultuur en natuur. Je wordt vanzelf door en langs alle natuurrijke plekken van de Hofstad geleid. Dat wordt bijna 24 kilometer lang genieten van bos, duingebied, een oud kasteel en een fraai zicht op zee. Een imposant duingebied, dat je onderweg tegenkomt, is het duin- en waterrijke Meijendel. Dit verwacht je niet van een stadsfietsroute in Nederland!

Fietsroute – Rotterdam van alle kanten

Zelfs Rotterdammers staan versteld van de fraaie plekken langs deze route! Dus pak je fiets en zet je schrap voor bijna 44 kilometer aan Rotterdamse trots. Niet alleen zie je bekende blikvangers als de Erasmusbrug, de Euromast, de haven en de historische wijk Delfshaven, ook krijg je de kans om de metropool van z’n groenste kant te leren kennen. Wist jij bijvoorbeeld, dat Rotterdam met zijn diverse stadsparken en maar liefst 600.000 bomen binnen zijn grenzen, tot de groenste steden van Nederland mag worden gerekend? Dit en meer ontdek je tijdens de route Rotterdam van alle kanten.

Fietsroute – Door de bossen van Vierhouten

Zeg je Vierhouten, zeg je Veluwe. En de Veluwe staat zoals je ongetwijfeld weet voor natuurpracht. Door de route Door de bossen van Vierhouten te volgen, doorkruis je vooral de kroondomeinen. Dat betekent, dat je grote kans maakt – vooral bij zonsopgang én zonsondergang – wild te spotten. Stap steeds even van je fiets af om in alle rust overweldigd te raken van de schoonheid der natuur, van rust en bovendien van een serene stilte. Tip: neem je verrekijker of camera met telelens mee, want tijdens deze 48 kilometer lange tocht barst het van de fraaie uitkijkpunten. We hoeven je niet te vertellen dat dit een van de allermooiste fietsroutes van Nederland is!

Fietsroute – Langs de Ooijpolder

Doe je historische stad Nijmegen aan, dan ben je verbazingwekkend snel in een heel andere setting. Een setting die gedomineerd wordt door de fraaie uiterwaarden van de Waal, kleine dorpen, boerderijen en een rijke fauna. Je kunt in de natuur rondom ‘Noviomagus’ – oftewel Nijmegen –  onder andere roerdompen, konikpaarden en gallowayrunderen tegenkomen. Maar ook historisch erfgoed maakt deel uit van al het fraais langs de route. Dit bijna 40 kilometer lange fietstraject Langs de Ooijpolder voert grotendeels langs de Waal en is een van de populairste, dan wel mooiste fietsroutes van Nederland!

Natuurlijk valt er in ons fietslandje nog veel meer rond te toeren. Wil je meer informatie over de mooiste fietsroutes in Nederland? Kijk dan op de site van fietsnetwerk.nl.

Wil je meer dan één dag genieten, door de mooiste streken van ons land? Bekijk dan onze leuke meerdaagse fietsvakanties en leer een regio echt goed kennen! Fietsen in Nederland? De mooiste fietsroutes zijn alvast voor je uitgestippeld, van dag tot dag!

  • Naam
  • Email