Pasen op de Veluwe? 9x quality time tijdens het paasweekend

Heb je de krokussen en narcissen al zien bloeien? Dat is het teken dat Pasen voor de deur staat. Het paasweekend biedt je een uitgelezen kans om te ontsnappen aan de dagelijkse routine en jezelf en je dierbaren te trakteren op een speciaal uitje. Zin om ertussenuit te gaan? Overweeg dan eens Pasen op de Veluwe. Of je nu zin hebt in een actief uitje, culturele parels wilt ontdekken of gewoon lekker wilt ontspannen, het kan allemaal. Stap aan boord van de Veluwsche Stoomtrein, waan je tussen de kippen in het Pluimveemuseum, ontdek oude baktechnieken in het Bakkerijmuseum of laat de (klein)kinderen op avontuur gaan bij Julianatoren. In dit blog lees je meer over de verschillende activiteiten en vind je 9 ideeën voor de leukste uitjes om jouw paasweekend onvergetelijk te maken.

Actieve paasuitjes op de Veluwe

De Veluwe is dé bestemming voor natuurliefhebbers en voor kinderen die nodig overtollige energie kwijt moeten. Naast het traditionele paaseieren zoeken, zijn wandelen, fietsen en het volgen van speurtochten leuke paasactiviteiten op de Veluwe. Spot ook zeker wilde dieren in Nationaal Park De Hoge Veluwe voor een bijzonder uitje met het hele gezin.

1. Paaseieren zoeken op de Veluwe

Paaseieren zoeken is een van de meest traditionele activiteiten die je je kunt voorstellen tijdens het paasweekend. Op de Veluwe worden verschillende evenementen georganiseerd met het oog op de (klein)kinderen.

Tijdens het paasweekend heeft de paashaas paaseieren verstopt in pretpark Julianatoren in Apeldoorn. Ga met de (klein)kinderen op zoek naar bijzondere eieren, samen met mascottes Jul en Julia. Voor de allerkleinsten tot en met 4 jaar is een apart eierveldje ingericht. Ook in de hoendertuin van het Pluimveemuseum in Barneveld liggen tijdens het paasweekend eieren verstopt. Wie geluk heeft, vindt zelfs het gouden ei. In het Bakkerijmuseum in Hattem leer je hoe je traditionele paaslekkernijen zoals paasbroden en paaskoekjes kunt bakken. Of ga op ontdekkingstocht door het museum om verstopte paaseieren te zoeken. Wil je niet naar een museum tijdens het paasweekend? Paaseieren zoeken in de duinen is een unieke ervaring voor het hele gezin. Wanneer alle eieren gevonden zijn, ben je op de perfecte plek voor een picknick in het zand.

2. Wandelen en fietsen op de Veluwe met Pasen

Tijdens het paasweekend is de Veluwe een prachtig decor voor wandel- en fietstochten. Ga er op eigen houtje opuit of volg een van de uitgestippelde routes. Deze zijn extra leuk in deze tijd van het jaar.

Verken de Veluwse natuur alleen of onder begeleiding van een gids. Een gids wijst je op landschappen, bloemen en planten die je anders misschien zouden ontgaan. Maak een paaswandeling in Nationaal Park De Hoge Veluwe met een gids die precies weet waar ontluikende flora en fauna te vinden zijn. Wandel langs de bloeiende heidevelden in de omgeving van Radio Kootwijk en geniet van het paarse landschap. Volg een deel van het Veluwe Zwerfpad, een langeafstandswandelpad. Rond Pasen worden vaak themawandelingen georganiseerd gericht op de geschiedenis en de natuur van de Veluwe. Fiets op je eigen fiets en je eigen tempo door de natuur tijdens het paasweekend, of op een van de witte fietsen van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Volg (een deel van) de speciale fietsroutes die door lokale VVV’s worden samengesteld. Deze staan bekend als de Veluwse Paasfietsroute, inclusief stops bij attracties die speciale paasactiviteiten aanbieden. Bovendien kun je door de Betuwe fietsen. Dit is een gebied dat grenst aan de Veluwe. Bewonder er de witte en roze bloesems van de vele fruitbomen die je onderweg tegenkomt. Tijdens een fietstocht langs de Veluwse meren en rivieren geniet je van een schitterend uitzicht en ontdek je mooie plekjes voor een paasbrunch.

3. Wild spotten met Pasen op de Veluwe

Op de Veluwe vind je talloze kinderboerderijen en kun je dieren kijken in Burgers’ Zoo in Arnhem, maar wat is nu leuker dan wild spotten in de vrije natuur? Laat de (klein)kinderen kennismaken met wilde dieren op de Veluwe tijdens een speciale tocht onder leiding van een ervaren gids. Zo leren ze spelenderwijs over natuurbehoud. Speur naar sporen van wilde zwijnen, edelherten en misschien zelfs een das of vos. Het paasweekend is de perfecte tijd van het jaar om dieren te spotten en te observeren in hun natuurlijke omgeving. Een geweldige manier om samen quality time door te brengen in de buitenlucht. Neem je verrekijker mee als je die hebt, en vergeet niet om foto’s te maken.

Culturele paasuitjes op de Veluwe

Pasen op de Veluwe staat niet alleen in het teken van natuur en ontspanning. Het biedt ook een rijk aanbod aan culturele activiteiten.

4. Pasen op de Veluwsche Stoomtrein

Beleef een onvergetelijk paasweekend met een nostalgische twist aan boord van de Veluwsche Stoomtrein. Deze bijzondere ervaring neemt je mee op een reis terug in de tijd, terwijl je door het prachtige landschap van de Veluwe stoomt tussen Apeldoorn, Beekbergen en Eerbeek. Aan boord geniet je van een paaslunch. Tijdens de stop in het Museumstoomdepot zou het zomaar kunnen dat je de paashaas tegenkomt. Ontdek de Veluwe zoals je die nog nooit hebt gezien.

5. Pasen in het Nederlands Openluchtmuseum

Breng je tijdens het paasweekend een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum, dan waan je je in de rijke geschiedenis van Nederland. Dit met een feestelijke paastwist. Verwonder je over traditionele oude ambachten terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. De speeltoestellen zijn geïnspireerd op de speeltoestellen van vroeger. Demonstraties en activiteiten doen het verleden eer aan, van het bakken van traditionele paasbroden tot eieren verven. Pasen biedt een uitgelezen kans om te ervaren hoe het paasfeest door de eeuwen heen in Nederland werd gevierd.

6. Zandsculpturen bij Beeldentuin Garderen

Laat je met Pasen betoveren in Beeldentuin Garderen, waar kunst en natuur samenkomen in indrukwekkende zandsculpturen. Een deel van de sculpturen is geïnspireerd op het paasseizoen, zodat een uitje tijdens het paasweekend een herkenbaar paastintje heeft. Bewonder het vakmanschap van de meesterwerken die uit zand zijn samengesteld door talentvolle zandkunstenaars. Ieder van de zandsculpturen vertelt een eigen verhaal en brengt een eigen sfeer met zich mee. In sommige van de zandbeelden zul je bekende verhalen herkennen; deze ontdekkingstocht brengt de magie van kunst tot leven.

Ontspannen paasuitjes op de Veluwe

Naast de avontuurlijke en culturele activiteiten is de Veluwe ook de ideale plek om te onthaasten en te genieten van rustigere paasdagen.

7. Zorgeloos genieten met Pasen op een Veluws vakantiepark

Zorgeloos genieten met Pasen doe je op een vakantiepark op de Veluwe. Hier zijn eindeloze mogelijkheden voor ontspanning en vermaak binnen handbereik. Vakantieparken bieden een breed scala aan activiteiten voor het hele gezin, van midgetgolfen en speelboerderijen tot sportvelden. Verblijven op een vakantiepark tijdens Pasen betekent ook dat je profiteert van speciale paasarrangementen en thema-evenementen die speciaal voor het paasweekend zijn georganiseerd.

8. Ultiem ontspannen met Pasen in een hotel met wellness op de Veluwe

Trakteer jezelf op een weldadige pauze tijdens het paasweekend in een wellnesshotel op de Veluwe. Laat je verwelkomen in een oase van rust en luxe, omgeven door prachtige natuur. Een overnachting in een wellnesshotel is een ticket naar ultieme ontspanning, waardoor Pasen verandert in een persoonlijk verwenmoment.

9. Een rondvaart over de Veluwse rivieren met Pasen

Maak het paasweekend compleet met een tocht over het water. Een rondvaart over de Veluwse rivieren is een mooie manier om de lente te verwelkomen. Spring aan boord en laat je meevoeren door het water terwijl de eerste tekenen van de lente zich laten zien. Bewonder de bloesembomen aan de oever en geniet van het geluid van jonge vogels. Terwijl een lentebries door je haren waait, deelt de schipper verhalen over de omgeving. De Veluwe verkennen per boot is een perfect romantisch uitje met zijn tweeën, maar ook een ideale activiteit voor het hele gezin. 

Maak je klaar voor een onvergetelijk paasweekend met activiteiten die passen bij jou en je dierbaren. Van eieren zoeken bij Julianatoren en overnachten in een wellnesshotel tot fietsen door een nationaal park: ontdek de leukste paasdeal voor jouw perfecte paasweekend op de Veluwe via Voordeeluitjes.nl. Reserveer vandaag nog!

  • Naam
  • Email