Wandel het bekendste wandelpad van Nederland: het Pieterpad

Geschreven op 10 juli, 2014
Door

Houdt u ook zo van wandelen? We zitten rond het grootste wandelevenement van Nederland, Dé Vierdaagse van Nijmegen. Bent u uitgeloot voor de Vierdaagse, of heeft u de smaak helemaal te pakken? Ga dan eens wandelen op het populairste wandelpad van Nederland.

Wat is het Pieterpad?

Het Pieterpad is het bekendste langeafstandswandelpad van Nederland, en ook het langste. De route loopt van noord naar zuid, van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Vandaar ook de naam Pieterpad. De totale route van het Pieterpad is 492 kilometer, maar de wandelroute is opgedeeld in 26 etappes  die een gemiddelde lengte van ongeveer 19 kilometer hebben.

Hoe is het Pieterpad ontstaan?

Het Pieterpad is geen oude handels- of pelgrimsroute, maar werd eind jaren ’70 bedacht en  ‘gemaakt’ door twee Nederlandse vriendinnen. Het kostte hen jaren om de route tussen Pieterburen en Sint-Pieter te beschrijven. Het Pieterpad is een groot succes en elke etappe wordt vrijwel dagelijks belopen.

Onderweg op het Pieterpad

De route van het Pieterpad is te herkennen aan de rood-witte markeringstekens. Onderweg is goed het verschil in Nederlandse landschappen te zien; de Groningse klei, Drentse zandgronden, de Sallandse Heuvelrug, de Achterhoek, het Montferland en het gevarieerde Limburg. Het grootste gedeelte loopt over onverharde wegen. Onderweg zijn er natuurlijk leuke cafeetjes en terrassen om even uit te blazen.

Voordeeluitjes.nl heeft nu een selectie met hotelarrangementen rond het Pieterpad. Kies een leuk hotel uit dat past bij de etappe en maak gebruik van een comfortabele overnachting en ontbijt aan het Pieterpad.

  • Naam
  • Email