Er in de winter opuit naar onze oosterburen? Vijf tips voor een fantastisch Duits winteruitje!

Geschreven op 27 november, 2023
Door
  Geplaatst in Duitsland, Tips & uitjes, Winter

Wil je er deze winter nog even lekker opuit? Ga dan eens de grens over. Zo is Duitsland een prima vakantiebestemming voor een geslaagd winteruitje. Ben je een liefhebber van wintersport, struin je graag over kerstmarkten of laat je je graag onderdompelen in de winterse sferen van een pretpark? Ga jij voor een boeiende stedentrip of zoek je graag de wellness op? Laat dan één ding duidelijk zijn: wat je ook zoekt, ons buurland heeft het! Doe dus je voordeel met onze tips voor een onvergetelijk uitje in Duitsland!

Wintersport

Voor wintersport hoef je echt niet speciaal naar Oostenrijk of Zwitserland, want ook in Duitsland zijn er prachtige plekken voor een heerlijke wintersportvakantie. Te beginnen vlak bij de grens in het Sauerland. Het grootste en bekendste skigebied hier is Winterberg. Dit is een ontzettend populair skigebied door de vele faciliteiten, zoals wellnesscentra en restaurants. Er staat je in Winterberg liefst 27 kilometer aan pistes te wachten, verdeeld over zes heuvels. Als je dus lekker wilt skiën, ben je hier zeker op je plek. Ook in het nabijgelegen Willingen en in de Eifel tref je toffe wintersportmogelijkheden aan. Zo is in de Eifel Hohe Acht, met 1,2 kilometer aan pistes, voor skiërs en snowboarders een populair wintersportgebied. Vlak bij het idyllische Monschau, met typische vakwerkhuizen, ligt skigebied Monschau-Rohren met vier pistes, waarvan één liefst 1 kilometer is.

Kerstmarkten

Als je Duitsland zegt, zeg je natuurlijk kerstmarkten! Onze oosterburen weten ontzettend goed hoe je de kerstsfeer tot leven brengt. Lekker genieten van een glaasje glühwein en natuurlijk een ‘bratwurst’. Tot het einde van het jaar zijn er weer tal van kerstmarkten over de grens. De meest bezochte kerstmarkt van Duitsland vind je in Düsseldorf. Deze prachtige kerstwereld is meer dan alleen een kerstmarkt. Terwijl je over de markten wandelt, sta je telkens weer versteld van de fantasierijke ontwerpen van de hutten en de grote verscheidenheid in het aanbod. Stap ook zeker in het reuzenrad voor een fantastisch uitzicht over Düsseldorf, of bind de schaatsen onder voor een paar rondjes op de schaatsbaan.

Winterse stedentrip

Maar je kunt natuurlijk ook twee vliegen in een klap slaan, door een Duitse stedentrip te combineren met een bezoek aan de kerstmarkt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stedentrip naar Berlijn. In de Duitse hoofdstad word je overweldigd door tal van historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor. Je kunt er ook naar hartenlust shoppen of het uitgaansleven verkennen. In de wintermaanden heeft Berlijn extra charme vanwege de vele kerstmarkten. De populairste kerstmarkten vind je op de Gendarmenmarkt, de Alexanderplatz en bij de Gedächtniskirche.

Winterpret in Duitse pretparken

Net als in Nederland kun je ook in Duitsland naar een pretpark in de winter. Bij Phantasialand in Bruhl verlicht een zee van miljoenen fonkelende lichtjes het hele park. Magische decoraties vervolmaken de feestelijke stemming in het park en liefdevol versierde winterwerelden nodigen je uit om weg te dromen en je te verwonderen. Geniet van het wintergevoel, beleef plezier en avontuur in de attracties en verheug je op prachtige showervaringen. Ook Europa-Park, gelegen in het Duitse Rust, is deze winter geopend. Tijdens HALLOWinter maakt het griezelige Halloweendecor plaats voor een romantische wintersfeer. Dit zorgt voor een buitengewone mix van griezeligheid en gezelligheid. Tijdens het winterseizoen verandert het pretpark in een echt winterwonderland met sneeuw, dennenbomen en muziek.

Heerlijk ontspannen in een kuuroord

Doe je het liever rustig aan, dan is een midweek of weekend ontspannen in een kuuroord echt iets voor jou. Want zeg nu zelf, wat is er lekkerder dan genieten van een warm bad in de winterkou? In Duitsland kun je kiezen uit meer dan 350 kuuroorden. Het meest bekende Duitse kuuroord is Baden-Baden. Zo is het heerlijk om even te relaxen in de spa’s van Baden-Baden. Hier borrelt dagelijks 800.000 liter heet en mineraalrijk water op vanaf een diepte van ongeveer 2.000 meter, wat maakt dat deze thermale bronnen uniek zijn in hun werking. Geniet en oordeel zelf! Het Friedrichsbad, een prachtig gebouw uit 1877, is architectonisch spectaculair en combineert op stijlvolle wijze de Romeinse badcultuur met heteluchtbaden. Voor ontspanning zit je hier dus goed!

Zoals je ziet zijn er voldoende mogelijkheden, mocht je deze winter een uitje naar Duitsland overwegen. Zit je favoriete bestemming er niet tussen? Bij Voordeeluitjes.nl hebben we de leukste hotels en vakantieparken in Duitsland. Boek dus snel je winterse uitje en geniet alvast van de voorpret!

  • Naam
  • Email