Op zoek naar een leuk uitje in de vakantie? Ga eens een dagje naar het gezellige Arnhem!

Met de verschillende (school)vakanties in het vooruitzicht is het tijd om inspiratie op te doen voor de leukste uitjes in eigen land! Wat dacht je van een dagje Arnhem? Deze gezellige en veelzijdige stad heeft voor iedereen iets te bieden, of je nu alleen, met zijn tweeën of met de kinderen op pad bent. Ontdek de mooiste plekken van de stad, leer bij in een van de musea of bezoek de dierentuin. Lees het blog en ga eropuit naar Arnhem!

Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. De stad heeft een levendige binnenstad vol leuke winkels en horeca, kent een rijke cultuur en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. Ook voor de geschiedenis ga je naar Arnhem. Een deel van de stad heeft een beschermd stadsgezicht en er is genoeg historie te bewonderen. Van oude gebouwen tot de bekende John Frostbrug, een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Arnhem door de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Ook de natuur is in Arnhem nooit ver weg. Zo liggen Nationaal Park Veluwezoom en Het Nationale Park De Hoge Veluwe beide vlak naast Arnhem! Ontspan tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht, volg een speurtocht of ga met de kinderen ravotten bij de natuurlijke speelplekken.

Uitjes in Arnhem

Maak een stadswandeling

De beste manier om alle bekende trekpleisters van de stad te ontdekken? Maak een stadswandeling! In Arnhem zijn verschillende leuke bedrijven die stadswandelingen, thematochten en fietstours aanbieden, zoals ArnhemLife. Tijdens een stadswandeling volg je een gids door de stad. Bij alle mooie en bijzondere bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt luister je naar interessante verhalen. In Arnhem zijn verschillende themawandelingen te volgen, van tours over de Slag om Arnhem tot een wandeling langs alle street art en muurschilderingen. Ben je meer van het fietsen, ga dan voor een fietstour met gids. Ook op eigen houtje kun je de stad verkennen; er zijn verschillende routes te vinden die je door de stad leiden.

Bewonder Arnhem vanaf grote hoogte

Na een stadswandeling is het tijd om Arnhem vanuit een ander perspectief te bewonderen. Bezoek de Eusebiuskerk in Arnhem! Deze kerk is vanbinnen en -buiten al prachtig, maar heb je geen hoogtevrees, stap dan ook in de panoramalift. Op 73 meter hoogte, het hoogste punt van de stad, geniet je van een spectaculair uitzicht. Bij de kerktoren vind je tevens glazen balkons, die je een gevoel geven dat je zweeft. Durf jij het aan om op deze glazen balkons te stappen om zo om je heen, én onder je, een prachtig uitzicht te ervaren?

Bezoek een van de musea

Ben je leergierig, dan ben je in Arnhem op de juiste plek. De stad heeft meerdere interessante musea, die alle het bezoeken waard zijn. Ben je fan van hedendaagse, moderne en realistische kunst, bezoek dan Museum Arnhem. Geniet van prachtige kunst in een van de mooist gelegen museumgebouwen van Nederland! Museum Arnhem is namelijk gelegen op een hoge stuwwal, en biedt hierdoor een schitterend uitzicht over de Rijn. Voor een leerzame middag over de heftige geschiedenis van Arnhem ga je naar Airborne at the Bridge. Dit museum laat je kennismaken met de persoonlijke verhalen van mensen die sneuvelden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum biedt uitzicht op de beroemde John Frostbrug.

Ben je met kinderen in Arnhem, bezoek dan het Nederlands Watermuseum. In dit interactieve doe-museum ontdek je alles over water en beleef je volop waterpret. Je vindt het museum in een bosrijke omgeving aan de Jansbeek, maar toch midden in de stad! Ook het Nederlands Openluchtmuseum is een leuk uitje met kinderen. Ga terug in de tijd, duik in de geschiedenis en ontdek alles over de verschillende tijdsperiodes in dit museumpark! Bewonder de vele historische gebouwen, ga zelf aan de ambacht, ontdek de vele activiteiten in het museum en maak een ritje met een oude tram.

Geniet tussen het groen en de dieren

Na een dag in de stad is het heerlijk om even te kunnen ontspannen in het groen. Midden in de stad vind je Park Sonsbeek. Maak een wandeling door dit bekende stadspark vol hoogteverschillen of strijk neer op het gras om even tot rust te komen. Ook picknicken is hier een leuk idee! Arnhem kent bovendien twee stadsboerderijen, waar vooral kinderen zich goed zullen vermaken. Aai dieren, leer over het boerenleven en laat de kinderen ravotten bij Stadsboerderij de Korenmaat en Stadsboerderij Presikhaaf. Ben je in Arnhem en wil je wilde dieren bewonderen, dan is Burgers’ Zoo een uitje waard. Deze prachtige dierentuin biedt diverse themawerelden waarin de natuurlijke omgeving van de wilde dieren zo goed mogelijk is nagebootst.

In de omgeving zijn bovendien vele kastelen te vinden. Breng de kastelen een bezoek om je terug in de tijd te wanen! Bewonder de historische bouwwerken, wandel door de kasteeltuinen of volg een rondleiding in de kastelen.

Besef je dat je eigenlijk aan een dag niet genoeg zult hebben in deze leuke stad? Boek dan een hotelovernachting in Arnhem of verblijf op een vakantiepark in Arnhem om meerdere dagen te genieten van de gezelligheid van de stad en de rust van de nabijgelegen Veluwe!

  • Naam
  • Email