Een onvergetelijke herfst(vakantie) beleven? Bekijk hier zeven leuke tips voor in het najaar!

Geschreven op 2 oktober, 2023
Door
  Geplaatst in Herfst, Natuur, Nederland, Tips & uitjes
voordeeluitjesblog - herfst - herfstuitjes

Hoewel velen nog volop aan het genieten zijn van de heerlijke nazomer, staan de herfst en de herfstvakantie alweer voor de deur. De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de bomen veranderen hun bladeren in een adembenemende symfonie van rood, oranje, geel en bruin. Wil je nog iets leuks doen, bijvoorbeeld met de kinderen, maar heb je nog geen flauw idee wat? Laat je dan inspireren door dit blog met enkele leuke activiteiten en uitjes voor in de herfst(vakantie).

Op jacht naar eikels en kastanjes

Het najaar leent zich uitstekend voor een heerlijke herfstactiviteit: eikels en kastanjes zoeken in het bos! Met de kleurrijke bladeren die van de bomen vallen en de frisse herfstlucht die je neus prikkelt, is er geen betere tijd om de natuur in te trekken. Wanneer je het bos in loopt, zie je verstopt onder de bladeren al snel de eerste eikels liggen. Ze glanzen als kleine schatten in de herfstzon. Vergeet vooral ook de kastanjes niet! De stekelige bolster maakt dat ze wat lastiger te vinden zijn, maar des te groter is de beloning als je er een paar in je handen hebt. Als je er genoeg hebt verzameld kun je er thuis creatief mee aan de slag. Maak bijvoorbeeld prachtige herfstdecoraties of ga er mee knutselen.

Kabouterpaden

De herfstvakantie is de ideale gelegenheid om er even lekker opuit te gaan met je ‘kabouter’. Wat dacht je van het volgen van een van de vele kabouterpaden? Dit zijn leuke en leerzame speurtochten voor kinderen in de leeftijd van drie tot zeven jaar. Getooid met een rode puntmuts en een rugzakje gaan ze buiten op zoek naar kaboutersporen en voeren ze opdrachten uit. Hebben ze het Kabouterpad voltooid? Dan ontvangen ze een heus kabouterdiploma! Er zijn onder meer kabouterpaden op de Veluwe, in de Schoorlse Duinen en op de Sallandse Heuvelrug. Alle kabouterpaden check je op de website van Staatsbosbeheer.

Boswachterspaden

Genieten van een heerlijke wandeling in de natuur? De boswachters van Staatsbosbeheer hebben de allermooiste wandelroutes van Nederland voor je uitgestippeld: de boswachterspaden. Je wordt meegenomen langs hun favoriete plekjes. Zo laten ze je ruige zijpaadjes nemen die je anders voorbij zou lopen en word je de heuvel opgestuurd voor het mooiste uitzicht. Zo beleef je Twente tijdens een wandeling over het boswachterspad in het Springendal en beklim je de duinen terwijl je over boswachterspad Meeuwenduinen struint. De mooiste boswachterspaden in de herfst, en natuurlijk alle andere boswachterspaden, vind je hier.

Ontdek de natuur met OERRR

Avonturen beleven, eindeloos ravotten, klimmen, kliederen en klauteren; kinderen doen niets liever. Met de Speelnatuur van OERRR zit dat wel goed! Er zijn diverse plekken in Nederland waar kinderen zich heerlijk uit kunnen leven in de natuur. Zo nodigen een wilgenhuttendorp, een waterplas met waterpomp en diverse klimbulten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld de kinderen uit om lekker vies te worden. Je kunt de kinderen natuurlijk ook laten uitleven in de speelnatuur de Hompelsche Molen. Ouders kunnen lekker op het molenterras zitten, terwijl de kinderen de natuur induiken.

Herfstfestival BillyBird Park Hemelrijk

Heb je wel eens gehoord van BillyBird Park Hemelrijk? Op dit Brabantse pretpark vier je de herfst tijdens hét familie evenement: het Herfstfestival. Het park is extra lang open en er zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud, zoals een vuurshow, spectaculaire acts en een kindercircus. Daarnaast is er een foodplein waar je heerlijk kunt smullen en is er iedere avond een gezellige familieshow. Bovendien wordt de zaterdag afgesloten met een spetterende vuurwerkshow op het water.

De Pyramide van Austerlitz

Hij staat verscholen in de bossen en op de top van de hoogste heuvel van de Utrechtse Heuvelrug: de Pyramide van Austerlitz. Het is de enige pyramide van Nederland en hij is in 1804 gebouwd door de Fransen als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte. Het is een leuk uitje voor het hele gezin, want naast dat je de pyramide kunt beklimmen en geniet van een adembenemend uitzicht, is er ook een speeltuin. Botsauto’s, draaimolens, een treintje en nog veel meer zorgen voor uren speelplezier.

Het grootste kasteel van Nederland

Kastelen, wie is er nu niet dol op? Het grootste kasteel van Nederland vind je vlak bij Utrecht: Kasteel de Haar. Zelfs voor kinderen is hier genoeg te doen. Neem bijvoorbeeld een van de leuke speurtochten mee en ga op ontdekking in het park of in het kasteel. Er is een wisselend aanbod van verschillende speurtochten, dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. De kinderen kunnen ook plezier maken in het Doolhof en op zoek gaan naar de hertjes in het hertenkamp. Voel je even een echte ridder, prins of prinses in het kasteel en kom meer te weten over de baronnen en baronnessen die hier hebben gewoond.

De keuze is reuze qua leuke uitjes in de herfst(vakantie). Wat is er nu leuker dan een uitje uitbreiden met een heerlijke overnachting? Bij Voordeeluitjes.nl kun je de herfst omarmen en er even lekker opuit gaan met de Herfstspecials. Verblijf je liever op een vakantiepark? Neem dan een kijkje bij de leukste vakantieparken voor een vakantie in het najaar!

  • Naam
  • Email