Carnaval 2020: meedoen of ontvluchten?

Ieder jaar in februari staat het grootste evenement op de agenda voor Zuid-Nederland: carnaval. De provincies onder de grote rivieren maken zich dan op voor foute carnavalsplaatjes, de meest uitgesproken outfits en een hoop gezelligheid. Voor iedereen die ervan houdt, betekent dat de mooiste tijd van het jaar. Maar er zijn ook genoeg mensen te vinden die deze drukte juist willen vermijden en een weekend weg boeken naar leuke bestemmingen boven de grote rivieren. Behoor jij tot die categorie? Laat je dan verrassen door enkele leuke suggesties zodat je carnaval kunt ontvluchten.

Uitwaaien aan de Nederlandse kust

Heb je besloten om er even tussenuit te willen zijn tijdens carnaval? Dan is de volgende vraag: waar wil je verblijven? Uitwaaien aan de kust behoort tot een van de opties. In de kustprovincies ben je er vrijwel zeker van dat je geen carnavalsmuziek hoort, maar dat je gewoon kunt genieten en ontspannen. Hoewel het in februari nog behoorlijk koud en winderig kan zijn, zit er evengoed al een kleine overgang naar de lente aan te komen. Zeker als carnaval eind februari of begin maart valt, kunnen de eerste tekenen van de lente al zichtbaar zijn. Helaas krijg je geen garantie, maar mochten de temperaturen meezitten dan is het heerlijk vertoeven aan de Nederlandse kust.

Ontspannen in de natuur

Boven de grote rivieren zijn er ook diverse steden, waarin carnaval wordt gevierd. Maar om er zeker van te zijn dat je niet alsnog in een carnavalsstoet terechtkomt, zou je ervoor kunnen kiezen om heerlijk te geniet in de natuur. Op de Veluwe heerst rust en kalmte en daarmee leent deze streek zich perfect voor het ontvluchten van carnaval! In deze groene omgeving verblijven moet gewoon gezonder zijn dan schreeuwen en liters bier hijsen. Dus waar ben jij als rustzoeker tijdens de carnavalsdagen te vinden? Juist, op de Veluwe!

Stedentrip in Noord-Nederland

Heeft een stedentrip in eigen land meer jouw voorkeur, maar weet je nog niet precies waar je naartoe wilt? Om er dan zeker van te zijn, dat je niet per ongeluk afreist naar een carnavalsstad, kies je veiligheidshalve voor een stad in Noord-Nederland. Groningen, Leeuwarden of Assen zijn zomaar enkele mooie noordelijke steden om eens aan te doen. Waarin je gewoon rustig je eigen gang kunt gaan! Bezoek de hotspots van een of meerdere steden en keer na carnaval pas weer huiswaarts. Zo ben je dit feest in 2020 weer mooi ontvlucht!

  • Naam
  • Email