Regen? Tijdens deze 6 ondergrondse en overdekte uitjes merk je er niets van!

Om het aloude spreekwoord maar eens om te draaien: na zonneschijn komt regen. Na de hittegolf van deze zomer gaan we langzaam maar zeker richting herfst, en dat betekent koudere, natte dagen. Maar niet getreurd, duik gewoon ondergronds; dan merk je er niets van! Wat dacht je van deze 6 ondergrondse uitjes?

Ondergronds lasergamen

Mag jij graag een potje lasergamen? Doe het eens ondergronds! Dat kan bij Lasergame Bussloo: The Next Generation, onderdeel van activiteitencentrum Pitch & Putt Bussloo bij de gelijknamige recreatieplas tussen Apeldoorn, Zutphen en Deventer. Hier is een enorme berg zand uitgegraven om ruimte te maken voor 400 vierkante meter aan containers, waarin de strijd uitgevochten kan worden. De doolhofsetting maakt het er niet makkelijker op te winnen! Een spannend en erg leuk uitje voor als je bijvoorbeeld jouw herfstvakantie op de Veluwe viert.

Steppen onder Maastricht

Natuurlijk kunnen we Zuid-Limburg niet overslaan wanneer het over ondergrondse uitjes gaat. Te beginnen met Maastricht. In de grotten bij deze prachtstad valt van alles te beleven! Je kunt je natuurlijk op je gemakje laten rondleiden door de Grotten Zonneberg, de Grotten Noord of Fort Sint Pieter, maar je kunt ook voor een actiever uitje gaan. Elk weekend kun je de Grotten Zonneberg, waar ook een Nachtwacht in houtskool te bewonderen is, per step ontdekken! Met een licht op je hoofd kom je samen met de gids op plekken waar de reguliere rondleidingen je niet brengen. Op zo’n stepje kun je immers grotere afstanden afleggen. En ondertussen train je de kuitjes ook nog: win-win!

Grotbiken in Valkenburg

Ook de grotten bij Valkenburg zijn op een sportieve manier te ontdekken. Hier kun je namelijk, jawel, ‘grotbiken’. Op een heuse grotbike leg je onder leiding van een gids een route van zo’n acht à tien kilometer af, door het gangenstelsel van de Sibbergroeve. Dit is het grootste gangenstelsel van Europa, dus je raadt het al: genoeg te zien! Of nou ja, met een lichtje, want het is hier natuurlijk flink donker. Goed opletten dus, en luisteren naar de gids, als je bijvoorbeeld die mooie muurtekeningen wilt zien!

Duik onder het Domplein in Utrecht

Wat te doen met slecht weer in Utrecht? De ruimte onder het Domplein staat garant voor een spectaculair overdekt uitje. Hier vind je DOMunder, een belevenis die je door de geschiedenis van het Domplein, Utrecht, Nederland en Europa voert. Van de Romeinen en de Middeleeuwen tot de storm van 1674: ondergronds in Utrecht maak je het allemaal mee! Geniet jij van een fijne overnachting in een hotel in Utrecht, daal dan zeker af voor deze bijzondere én leerzame ervaring!

Schitterende druipsteengrot in het Sauerland

Ook in Duitsland kunnen ze er wat van, wanneer het om grotten gaat. Bijvoorbeeld in het schitterende Sauerland, waar je onder meer de Balver-, Bilstein- en Heinrichdgrot kunt bezoeken. Een absolute topper is de Attagrot, ofwel de Atta-Höhle. Deze prachtige druipsteengrot wordt de mooiste van Duitsland genoemd, en is het dus zeker waard een kijkje te gaan nemen! Laat je tijdens een rondleiding verrassen door dit wonderlijke kalksteenparadijs vol stalagmieten en stalactieten. Alvast een sneak preview? Oskar nam al eens een kijkje in de Atta-Höhle; bekijk hieronder de video!

Ondergronds uitje op de Veluwe

Het Museonder, prachtig gelegen in Nationaal Park de Hoge Veluwe, vlak bij het Kröller-Müller Museum, is zoals de naam al doet vermoeden een museum onder de grond. De tentoonstelling sluit hier uitstekend bij aan: je ziet wat er onder de grond leeft en wat hier vroeger heeft geleefd. Zo ontdek je de wortels van een 135 jaar oude boom en botten van dieren die al lang zijn uitgestorven. Ook is er een waterlaboratorium. Tijdens jouw bezoek ga je steeds dieper de bodem in. Een van de meest bijzondere indoor uitjes in het gebied!

  • Naam
  • Email