Als het straks allemaal weer kan, … wat dán?

Geschreven op 5 januari, 2022
Door

Het is begin 2022 en we zitten nog steeds in een klein wereldje, thuis of elders waar de nodige maatregelen gelden. Liever waren we het nieuwe jaar uitbundiger begonnen. Maar hé, het tij kan snel keren! Als we straks weer uit onze coconnetjes mogen kruipen, willen we die vrijheid goed vieren. Maar hoe dán? Wat ben jij van plan als het allemaal weer kan? Houd in elk geval onze leuke tips in gedachten, want van voorpret en inspiratie kun je niet gauw teveel hebben. Welke (on)bekende streken wil jij in de komende maanden gaan ontdekken, welke regio is in 2022 dan eindelijk eens aan de beurt voor een interessante verkenning? Lees het hier!

Bekende of onbekende streken

Ruik alvast aan je toekomstige vrijheid en laat je inspireren door onze tips. Zodat jij je antwoord paraat hebt ‘als het straks allemaal weer kan’. Want tja, wat dan? En vooral: waarnaartoe dan? Worden het de bekende mooie gebieden of de onbekende streken?

Naar de Duitse kust

Duitsers mogen dan massaal Zeeland weten te vinden, hun eigen rivièra mag er ook zeker wezen! Steeds meer Nederlanders ontdekken deze bijzondere bestemming in het hoge noorden van Duitsland, aan de Noord- en de Oostzee. Met leuke historierijke kustplaatsen, brede stranden en prachtige ruige duinen, zijn onze oosterburen qua kustvariatie rijk bedeeld! Neem nou Warnemünde, stadsdeel van Hanzestad Rostock én Duitse badplaats, die met het breedste zandstrand van de gehele Duitse kust pronken kan. Ook de Baai van Lübeck en het idyllische eiland Rügen in de Oostzee behoren meer en meer tot de Duitse topbestemmingen! Een vakantie in Duitsland kan dus zomaar een heerlijk uitwaaitripje zijn! 

Warnemünde-streken ontdekken-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Fiets en laat je varen

De verfrissende boot- en biketours* mogen hier best even in het zonnetje worden gezet. Ze zijn namelijk zo ontzettend leuk! Omarm de bijzondere afwisseling van fietsen en (laten) varen door de mooiste landschappen van Nederland en België. Ultiem genietend in het zadel of vanaf het comfortabele passagiersschip: dát is nog eens een andere manier om de Lage Landen te doorkruisen! En dan zorgt de organisatie van deze unieke boottours ook nog eens voor leuke tussenstops, want mooie steden, pittoreske dorpjes, interessante musea of originele attracties zijn dagelijks te bezichtigen!

* Deze bijzondere boot- en biketours zijn binnenkort weer bij ons te boeken. Houd dus onze website goed in de gaten!

Fietstours of fiets-arrangementen

Wil je het varen liever achterwege laten? Kies dan voor pure fietstours of speciale fietsvakanties in eigen land. Voordeeluitjes.nl heeft ook leuke fiets-arrangementen in het aanbod, waarbij gratis fietshuur en leuke wandel- en fietsroutes inbegrepen zijn!

Fietsvakantie - Duinen - Voordeeluitjes - Vakantieblog

Niet alleen Zuid-Limburg is on-Nederlands mooi!

Ken jij Zuid-Limburg nog niet, dan moet je deze regio zeker eens op je programma zetten. Dat sowieso! Met mergelstadje Valkenburg, hoofdstad Maastricht, het Drielandenpunt in Vaals, de vele valleien en wijngaarden, én bergdorpje Vijlen is Zuid-Limburg een bestemming met buitenlandse allure. Maar wat dacht je van Noord-Limburg? Deze streek blijft vaak wat onderbelicht, maar kan met groot gemak Zuid-Limburg naar de kroon steken. Toppers hier zijn Thermaalbad Arcen, Nationaal Park De Maasduinen, attractiepark Toverland in Sevenum, de Rivierduinenroute én kasteelruïne Bleijenbeek nabij Afferden. Mooie gebieden in eigen land ontdekken? Dan is dit er eentje van formaat! 

In de voetsporen van Waes

Ook zo genoten van Reizen Waes, waarin Belgische televisiemaker Tom Waes in de afgelopen coronajaren op zoek ging naar de mooie (on)bekende streken dichtbij? Met zijn team verkende hij eerst België en toen Nederland, aan de hand van door kijkers ingezonden tips. Zo kregen we prachtige en soms hilarische beelden voorgeschoteld van markante figuren en originele activiteiten in onze eigen ‘achtertuin’. Op NPO Plus zijn de meeste afleveringen terug te kijken. Wil je weten wat Tom zoal aan uitdagingen voor z’n kiezen kreeg? Hij ging parachutespringen op Texel, sjeesde met een botsauto door Groningen-stad, ging op BN-Safari door het Gooi en bekeek de Oosterscheldekering vanbinnen. Volg Toms voorbeeld en bekijk je eigen land door een Vlaamse bril!

Antwerpen en Spookstad Doel

Natuurlijk is een weekendje Antwerpen al een leuk doel op zich. Maar de nabijgelegen spookstad Doel (eigenlijk een dorp) is eveneens een aanrader, en bovendien goed te combineren met je stedentrip. Dit plaatsje nabij de haven van Antwerpen zou ruim 20 jaar geleden plaats moeten maken voor het nieuwe havengebied. Dat er uiteindelijk nooit kwam! Van 1300 inwoners in 1977 tot slechts een handjevol in 2021: zó hard liep het inwonertal terug in de afgelopen decennia! Wat je er aantreft? Een desolate sfeer, verlaten dan wel vernielde huizen, gevels vol graffiti en – niet te vergeten – de gebleven bewoners die zich hard maken voor het behoud van Doel. Cool!

Brussel en het Hallerbos

Ook een stedentrip naar Brussel is goed te combineren met een ander uitje. Een uitje in de natuur! Op zo’n 18 kilometer ten zuiden van de Belgische hoofdstad bevindt zich het prachtige natuurreservaat het Hallerbos, onderdeel van de talrijke bospercelen die samen het overkoepelende Natura 2000-gebied vormen. Als dit voor jou een onbekende streek is, zeggen wij: “Ontdek ‘m!” Behalve schilderachtige bospaden, zijn er velden vol paarse hyacinten te bewonderen tijdens een urenlange wandeltocht. Vooral in april krijgt dit bos iets magisch dankzij de volle bloei van deze wilde ‘bloem van zonnegod Apollo’.   

  • Naam
  • Email