De Nederlandse kust; in de winter naar zee? Ja, goed idee!

Geschreven op 12 januari, 2017
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland, Winter

In de winter naar zee? Ja, dat is een fantastisch idee! Want in het voor- en naseizoen liggen de mooie stranden van de Nederlandse kust als uitgestrekte vlakten voor onze voeten. Zeg ‘ja’ tegen een heerlijke strandwandeling door het mulle zand, laat de wind met je haren spelen en geniet van een weids uitzicht, zonder teveel afleiding in je blikveld. Geen fluorescerende broekjes, allerhande opblaasboten en -banden of gillende kinderen. Ga voor actie of juist rust naar de Nederlandse kust en laat je inspireren door de tips in dit blog.

Noordwijk/Wijk aan Zee

De badplaats Noordwijk staat bekend om zijn witte strand en mooie duinen. Je kunt er in de koude periode prima wandelen over het strand en aan het eind van de tocht zalig opwarmen in een van de mooie strandpaviljoens van Noordwijk, zoals de Zeemeeuw. Deze strandtent is elke dag geopend. Als er sneeuw ligt, lenen de glooiende duinen van Noordwijk zich zelfs perfect voor een rondje skiën, langlaufen of snowboarden. Blokarten, oftwel strandzeilen, is hier helaas niet toegestaan, maar in het noordelijker gelegen Wijk aan Zee – boven Zandvoort en IJmuiden –  kun je de hele winter lekker weg zeilen over het land, bij windkracht drie of meer. Meld je daarvoor bij De Noordpier in Wijk aan Zee, waar de twee specialisten van Blokartfun, je wegwijs maken. Deze experts zijn als het ware opgegroeid op het strand, met de combinatie van wind en zeilen als hun ‘favoriete speelgoed’.

Scheveningen

Scheveningen bruist; ook in de winter! Waar je in de zomermaanden je lijf laat bruinen op een van de vele terrasjes, kun je in de winter ook prima op de gezellige boulevard terecht. De terrassen langs de kust bieden verrassend veel warmte, met houtgestookte vuurtjes, heaters of andere bronnen. Voor ultieme ontspanning na een frisse wandeling op het strand is het populaire Kurhaus met heerlijke wellnessfaciliteiten een absolute aanrader. Bij Solo Vino aan het Kurhausplein kun je je even in het zonnige Italië wanen door van Italiaanse wijnen en dito hapjes te proeven. Zoek je een strandtent die 365 dagen per jaar geopend is? Dan is Hart Beach voor jou the place to be. Een grote open haard in het midden van de zaak nodigt je meteen al uit om gezellig plaats te nemen. Bestel vervolgens een speciale koffie, een warme chocolademelk, een lekkere lunch of een gezonde smoothie.

Bergen aan Zee

Ook in Bergen aan Zee kun je in de winter fantastisch uitwaaien op het brede zandstrand. Kitesurfen en vliegeren zijn hier prima opties, maar ook een bezoekje aan het bekende zeeaquarium van Bergen aan Zee is een leuk idee. De 44 aquaria zijn zeven dagen per week te bezichtigen. Wist je trouwens dat je tussen 01 oktober en 01 mei onbeperkt met je hond het strand op mag? En niet alleen met je trouwe viervoeter; buiten het seizoen mag je ook met je fiets langs de branding scheuren, mocht je dat willen uiteraard, want echt comfortabel zal dat niet altijd gaan. Na je avonturen in de kou, kun je in Bergen aan Zee kiezen voor een van de strandpaviljoens, die het hele jaar door geopend zijn, zoals Strandpaviljoen Zuid, restaurant Zilte Zoen en (uitgezonderd de maandagen in het voor- en naseizoen) Strandpaviljoen Joep.

  • Naam
  • Email