Maak deze herfstvakantie een stedentrip naar het mooie België!

Geschreven op 25 september, 2023
Door
  Geplaatst in België, Stedentrips

Wil je er de aankomende herfstvakantie even heerlijk tussenuit om op te laden of nieuwe plekken te ontdekken, maar mis je inspiratie voor een onvergetelijk uitje? Kies voor een twee- of driedaagse stedentrip naar het mooie België en geniet dichtbij! Ga je voor een bezoek aan het prachtige Antwerpen, doe je historisch Brugge aan of verken je de hoofdstad van België, Brussel? Ook het sfeervolle Hasselt en Luik, rijk aan historische gebouwen en straatjes, zijn aanraders. Smul bovendien van Belgische wafels, Belgisch bier én Belgische chocolade!

Ga terug in de tijd in Werelderfgoedstad Brugge

Als je door de kronkelende steegjes, langs ouderwetse reien en voorbij historische bezienswaardigheden loopt in de binnenstad van Brugge, ontdek je al snel waarom Unesco deze stad heeft aangewezen als Werelderfgoedstad. Je waant je terug in de middeleeuwen! Ga heerlijk een dag winkelen in historische sferen, doe een van de musea aan om meer te leren over de geschiedenis van deze mooie stad of bewonder moderne architectuur. Dit vormt een bijzonder contrast met de omliggende, oude bouwwerken. Bovendien kun je de grootste trekpleisters van de stad natuurlijk niet overslaan. Beklim de toren van het belfort van Brugge en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en omstreken. Ook het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde, het Sint-Janshospitaal en Brouwerij De Halve Maan zijn aanraders tijdens jouw stedentrip Brugge. Wil je de stad niet wandelend, maar op een andere, bijzondere manier ervaren? Maak dan een romantisch ritje in een koets, wat zorgt voor een nostalgisch plaatje, of een rondvaart over de reien van de stad.

Kom tijd tekort in het veelzijdige Antwerpen

Antwerpen is een prachtige, veelzijdige stad en biedt voor ieder wat wils. Bewonder tal van bezienswaardigheden in de oude binnenstad, bezoek de vele wijken die de stad rijk is of ga een dag winkelen in de Meir; de shopstad van Antwerpen. Een van de wijken die je zeker niet mag overslaan is ’t Eilandje. Deze oude havenbuurt is tegenwoordig de hipste wijk van Antwerpen en biedt vele culturele hotspots. Bovendien is er een echte havensfeer. De bekendste attracties hier zijn het Havenhuis, de oude dokken en MAS, Museum aan de Stroom. Bovenop dit museum geniet je van een weids uitzicht over Antwerpen en omgeving. Voor een dag in het groen ga je naar ZOO Antwerpen of het mooie stadspark. Ben je op een zaterdag in Antwerpen, ga dan naar de vreemdelingenmarkt, een typisch Antwerps gebeuren naast de Stadschouwburg. Deze markt heeft zijn naam te danken heeft aan de vele exotische groenten- en fruitsoorten die je er kunt proeven en kopen. Een laatste tip; sla zeker het station Antwerpen-Centraal niet over! Dit station heeft een prachtig interieur en wordt door Antwerpenaren ‘De Spoorwegkathedraal’ genoemd.

Ontdek het rauwe randje van de bruisende industriestad Luik

Maak een stedentrip naar bruisend Luik, rijk aan oude gebouwen, smalle steegjes en diverse stadsparken. Deze stad is van oudsher een industriestad. Dit rauwe randje is nog op vele plekken terug te zien, zoals in het centrum. Het historische deel herbergt bovendien een aantal mooie bezienswaardigheden aan gezellige pleinen. Daarnaast zijn het prachtige operagebouw en het futuristische, indrukwekkende treinstation een kijkje waard. Tevens kun je naar het volkskundig Museum van het Waalse Leven, het archeologische museum Archeoforum en museum La Boverie, in een voormalig paleis. Vanuit het historisch centrum loop je via de 374 trappen van Montagne de Bueren richting de resten van de oude Citadel van Luik. Eenmaal boven geniet van je van een schitterend uitzicht. Daarnaast ligt Luik in een heuvelrijk gebied, op de grens van de Ardennen. Je kunt dus een stedentrip naar deze stad perfect combineren met een wandel- of fietstocht door de natuur.

Kom erachter wat de hoofdstad van België, Brussel, te bieden heeft

Ben jij al wel eens in de hoofdstad van België geweest? Brussel is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt voor een stedentrip, maar ook deze stad heeft genoeg te bieden voor een uitje dichtbij. Het symbool van de stad is natuurlijk Manneken Pis, welke een blik waardig is. Ook het Atomium, het meest herkenbare gebouw van Brussel, is een bezoek waard. Bewonder de exposities in het gebouw of geniet van het uitzicht vanuit het restaurant. Andere blikvangers zijn het Koninklijk Paleis van Brussel en het Jubelpark, waar je een museum, een meters hoge triomfboog en klassieke tuinen treft. Na een dag uit is het heerlijk neerstrijken op een van de terrassen op de Grote Markt. Dit mooie plein is omringd door oude gildehuizen, het stadhuis, het Broodhuis en diverse musea. Ga je liever de hort op, maak dan een wandeling langs de vele striptekeningen in de stad. Deze tekeningen van bekende figuren tref je op vele Brusselse gebouwen aan.

Verken de ‘Hoofdstad van de Smaak’ Hasselt

Wandelend door Hasselt kom je volop gezellige eettentjes tegen. Proef hier speciale Hasseltse lekkernijen en kom erachter waarom deze hoofdstad van Belgisch Limburg de ‘Hoofdstad van de Smaak’ als bijnaam heeft gekregen. De sfeervolle binnenstad kent bovendien vele leuke winkels, de gezellige Grote Markt en diverse musea. Doe bijvoorbeeld het Stedelijk Museum, het Jenevermuseum en het Modemuseum MoMu aan. Ga je liever voor een dagje groen, bezoek dan de grootste Japanse Tuin van Europa, de plek waar je de Japanse cultuur écht beleeft, of ga wandelen in natuurgebied De Wijers.

Ben je na het lezen nieuwsgierig geworden naar de mooiste en gezelligste steden in België, ga dan op stedentrip! Ben je al verliefd geworden op het land én houd je van Kerstmis, bezoek België dan in de wintermaanden. Verwonder je op een kerstmarkt in onder andere Antwerpen, Brugge en Hasselt.

  • Naam
  • Email