Scheep je voordelig in naar Londen!

Geschreven op 13 augustus, 2014
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Engeland, Stedentrips

Wie Londen zegt, denkt meestal aan de Big Ben, de Tower Bridge, het Engelse koningshuis, de zwarte boltaxi’s en de karakteristieke rode telefooncellen en de dubbeldekkers. Maar wat valt er eigenlijk zoal te bewonderen? Hier een cursus Londen voor beginners…

Bekende bouwwerken in Londen

Een aanrader tijdens een verblijf in Londen is het beklimmen van de toren van St Paul’s Cathedral. Ook kun je een wandeling langs de Thames maken en een blik werpen op de Big Ben en ‘the Houses of Parliament’, ook wel Westminster Palace, genoemd. Een bezoekje aan de Tower Bridge en the Tower of Londen staan bij veel Londen-gangers ook op de agenda. In de brug is een tentoonstelling over de bouw van de Tower Bridge. Vanaf de brug loop je op grote hoogte over de Thames en heb je een prachtig uitzicht over Londen.

Winkelen in Londen

De bekendste winkelstraat van Londen is Oxford Street. Aan deze populaire toeristische trekpleister liggen bekende warenhuizen zoals Selfridges en Marks & Spencer. Het beroemdste warenhuis van Londen is Harrods aan Bromptom Road aan de andere kant van het bekende Hyde Park, dat gespecialiseerd is in luxe goederen. In de aanloop naar Kerst worden de etalages prachtig versierd in kerstsfeer.

Overige highlights in Londen:

Veruit de populairste attractie in Londen is London Eye, met 3,5 bezoekers per jaar. Vanuit dit reuzenrad heb je, bij goed weer, een weids uitzicht over de stad.

Voor cultuurliefhebbers is er goed nieuws: Sinds 1999 is de toegang tot alle openbare musea in Londen gratis voor kinderen tot 16 jaar en de mooiste musea van London mag iedereen gratis bezoeken! Alleen voor speciale tentoonstellingen moet je soms entree betalen. Het meest bezochte museum van Londen is Tate Modern, waar moderne kunst te bewonderen is.

Bij Madame Tussauds kun je al je helden bekijken, van Albert Einstein tot David Beckham, van de Dalai Lama tot Churchill en Obama en van Justin Bieber tot de Beatles en Madonna.

Fans van de Beatles kunnen proberen op Abbey Road een selfie te maken op het bekende zebrapad van de cover van het bekende gelijknamige album van the Fab Four.

Wat vervoer in Londen betreft, is het ‘t makkelijkst om de metro te nemen, in Londen ook wel ‘tube’ genoemd. Londen heeft niet alleen het oudste, maar ook het op twee na grootste metronetwerk ter wereld. Met de metro reis je gemakkelijk ondergronds alle richtingen op en weer terug. Zo kun je zoveel mogelijk zien en doen. Wie liever boven de grond blijft, kan ook op de fiets stappen.

Al zin om naar Londen te gaan?

  • Naam
  • Email