Het is weer tijd voor de leukste uitjes!

Geschreven op 26 januari, 2022
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

YES, WE MOGEN WEER!

Natuurlijk zitten er nog een paar kleine haken en ogen aan, maar de euforie is er! Bij jou, bij ons, bij de horeca én de cultuursector: we mogen er weer opuit! Heb je je reservering, het mondkapje en je coronatoegangsbewijs op zak, dan is het gaan met die banaan! Leef je lekker uit nu het weer op veel plekken kan. Welke leukste uitjes heb jij in gedachten? Heb je nog suggesties nodig, dan zie je hier enkele leuke uitstapjes, interessante attracties en de leukste dagjes weg!

Shop-uitjes – leuke dagjes weg

Een leuk dagje uit betekent voor jou winkel in, winkel uit? Wat heerlijk dat winkelen weer afgewisseld kan worden met een terras- of cafébezoek! Heb jij je eerste shopsessie alweer op de planning staan? In voorgaande blogs hebben we uitgebreid stilgestaan bij de leukste shopsteden, de steden met bijzondere winkeltjes en verrassende stedentrips. Lees deze artikelen nog eens terug en maak vandaag nog die mooie plannen voor een leuk dagje uit met gevulde portemonnee! 

Allerleukste uitjes tussen de dieren

Bijna alle bekende Nederlandse dierentuinen openen hun sites met ‘Wij zijn weer open’ of woorden van die strekking. Wij snappen die enthousiaste kreten wel! Want zoals een van de dierentuindirecteuren terecht opmerkte: “Je mocht de afgelopen tijd wel binnen sporten, maar niet door een park van 28 hectare lopen”. Maar nu kan het dus weer! Op afspraak en op vertoon van een coronatoegangsbewijs, maar ach, dat zal velen niet weerhouden! Oh ja, en vergeet dat mondkapje niet, want die moet in de binnenruimtes op.

Keuze is reuze

Vanaf woensdag 26 januari kun je je weer vergapen aan diverse uitheemse diersoorten in Burgers’ Zoo, Artis, Diergaarde Blijdorp, Wildlands Emmen, Dierenpark Amersfoort en Ouwehands Dierenpark. Fan Xing, de ‘kleine reuzenpanda’ van Ouwehands, vertrekt dit jaar nog naar China. Maar in het eerste halfjaar van 2022 valt er nog volop van ‘m te genieten! Binnenkort een leuk dagje uit? Kies uit diverse hotels nabij een dierenpark!

Leuke uitstapjes voor de echte pretpark-fanaat

Voor de pretparken in Nederland geldt in de meeste gevallen nog een winterstop. Parken als Slagharen, Walibi, Julianatoren en Hellendoorn heropenen pas in het vroege voorjaar hun deuren. En toch zijn er een paar attractieparken die nu al te bezoeken zijn, zoals De Efteling in Kaatsheuvel en Attractiepark Toverland in Sevenum!  

Betoverende, leuke dagjes weg

Hoewel Toverland door velen nog onontdekt is, biedt het voor alle leeftijden veelzijdig vermaak. Zowel voor kruimeltjes van 3 als voor ‘kids van 25’ leuk! Reserveer je tickets en download de Toverland-app. Zo plan je voor jezelf de beste en meest efficiënte route door het park.

Efteling-fans weten het natuurlijk al lang. Sta jij ook al te popelen om de nieuwe attractie Sirocco in het Reizenrijk uit te proberen? Of wil je nog even het iconische Spookslot betreden, voor het binnenkort tegen de vlakte gaat? Trouwens, degene die zwaar tegen de afbraak van dit toverachtige kasteel is, heeft een petitie te tekenen. Er zijn al meer dan 5.000 handtekeningen verzameld! Al vrezen wij dat het sloopbesluit vaststaat…

De leukste ‘doe-eens-gek-museum-uitjes’

De bekende musea hoeven we niet voor je uit te tekenen. Natuurlijk ken je het Rijksmuseum in Amsterdam, het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem en het Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Stuk voor stuk aanraders hoor, daar niet van! Maar wil je het eens over een andere boeg gooien, en kennismaken met gekke of heel onbekende musea? We gooien ze graag in de groep!

Leuk dagje tussen de dino’s

Bij Naturalis in Leiden, het Dinopark Landgoed Tenaxx in het Groningse Wedde, het Dino Experience Park in Gouda, World of Dinos in Amsterdam, Dinoland Zwolle en het Oertijdmuseum in Boxtel zie je diverse uitgestorven diersoorten tot leven komen. Je bevindt je te midden van dino’s in alle soorten en maten. Zo’n leuk uitje is toch kicken voor je kroost?

Sky-high leuk uitstapje

In deze periode vier jij graag je vrijheid? Kom zeker in hogere sferen bij het Aviodrome in Lelystad. Om je even zo vrij als een vogel te voelen! Het komt er in ieder geval dichtbij. Hier ervaar je namelijk hoe het is om een piloot te zijn in een van de vliegsimulators. Een echte rondvlucht is ook mogelijk!

Doodleuk uitje

Wat? Een museum over uitvaarten? Ja, doe eens gek! Het bezoek aan Uitvaartmuseum Tot Zover in Amsterdam-Oost wordt door velen zelfs als zeer verrassend ervaren! Het onderwerp is best zwaar, maar zo wordt het niet gebracht. Leer meer over de middeleeuwse dodendans, bijzondere visies op de dood en over diverse thema’s rond afscheid. Misschien niet je eerste idee, maar zéker een leuk origineel uitje!   

Leuke uitstapjes met lekker eten tussendoor

Het zal je vast niet ontgaan zijn: uit eten gaan is weer een optie! Het kan tot 22:00 uur, dus het moet zonder schrokken mogelijk zijn. Zelfs als je pas rond de klok van 19:00 uur aan je diner begint, moet het lukken om voor 22:00 uur de laatste gang te hebben ‘afgewerkt’.

Loop jij warm voor een van bovenstaande leukste uitjes? Kies dan voor een voordelige hotelovernachting met speciaal dinerarrangement!

  • Naam
  • Email