Wat te doen in Düsseldorf? Hier tippen we meer dan 8 leuke activiteiten!

Geschreven op 24 juni, 2021
Door
  Geplaatst in Duitsland, Stedentrips, Tips & uitjes

Vakantie in eigen land vieren blijft leuk. Maar misschien begint het bij jou toch te kriebelen, nu de landen om ons heen hun grenzen weer langzaamaan voor je openen. Zo ook Duitsland. Wil jij niet te ver weg op vakantie, maar toch zeker even naar het buitenland? Breek er dan even lekker uit en boek bijvoorbeeld een leuk hotel in Düsseldorf, de bruisende metropool aan de rechteroever van de Rijn. Met een gezellige Altstadt en vele leuke cafeetjes aan de rivier! Wist je dat Düsseldorf op 119 kilometer van Nijmegen en op slechts 60 kilometer van Venlo ligt?

Natuurlijk zijn we nog niet helemaal van de corona-regelgeving af, maar de landsgrenzen voelen in elk geval niet meer aan als gevangenispoorten. We voelen vrijheid! Wat te doen in Düsseldorf als je de meest bijzondere bezienswaardigheden wilt afvinken, én uitgebreid wilt winkelen?

Altstadt  

We beginnen bij de kern en dat is het eeuwenoude centrum van Düsseldorf, de zogeheten Altstadt, die je hoe dan ook zult willen zien als je in een van de fraaie hotels in Düsseldorf verblijft. Met prachtige historische gebouwen, zoals de Sint Lambertuskerk, de Andreaskerk, het raadhuis en het Sint Ursula-Gymnasium, alsmede vele gezellige steegjes vol winkels, restaurants, clubs en terrasjes, is de Altstadt een kloppend en bruisend hart. Zijn de terrasstoelen bezet, dan is er altijd nog wel ergens een statafel vrij!

Kaiserswerth  

Een wijk pal aan de Rijn, waaraan je ook niet voorbij mag gaan, is Kaiserswerth. Hier hangt een leuk dorpssfeertje en staan werkelijk oude muren nog overeind. Blikvanger is hier namelijk de ruïne van het 12e-eeuwse kasteel Kaiserpfalz. In deze rustige buitenwijk kun je lekker rondstruinen door de geplaveide straatjes met leuke winkeltjes. Je ziet de mooiste barokke gebouwen en uiteindelijk strijk je natuurlijk op een van de vele terrassen aan de centrale Kaiserswerther Markt neer.

Medienhafen     

Wie dol is op architectuur en moderne kunst, moet zich simpelweg begeven richting Medienhafen. Indrukwekkende gebouwen van vooral mediabedrijven, die gezamenlijk de skyline van Düsseldorf vormgeven, als ook de moderne skulpturen laten je van de ene in de andere verbazing vallen. Natuurlijk heeft ook de horeca haar oog op de bouwtechnische pracht laten vallen, want de mooiste terrassen liften mee op de schoonheid van het decor. En als je eenmaal plaats hebt genomen, heb je ook nog eens een fenomenaal uitzicht op de overige architectonische pareltjes!

Rheinturm    

Midden in deze wijk Medienhafen staat – het zal je niet ontgaan – een 234 meter hoge ‘zendmast’. Een zendmast, is dat nou leuk? Ja, want we hebben het wel over de bekende Rheinturm, die vooral interessant wordt als je ‘m gaat beklimmen! Op hoogtes van 168 en 172 meter bevinden zich uitkijkpunten, die je trakteren op mooie uitzichten. Het hoogste uitkijkpunt biedt bovendien een ronddraaiend restaurant. Eten en draaien? Als dat maar goed gaat!

Kunsthalle Düsseldorf       

Dol op moderne kunst? Wijs dan een bezoekje aan de Kunsthalle in Düsseldorf niet af. Het indrukwekkende gebouw kun je niet missen! Binnen kun je je vergapen aan steeds wisselende tentoonstellingen. Het is altijd weer een verrassing wat je hier te zien krijgt! Tegenover de Kunsthalle Düsseldorf bevindt zich het Kunstmuseum K20. Leuk voor degene, die geen genoeg kan krijgen van hedendaagse kunst!     

Königsallee     

De bekende chique winkelstraat Königsallee, die door de inwoners ‘Ko’ wordt genoemd, moet je eens bezocht hebben. Lijkt erg op onze eigen P.C. Hooftstraat qua pracht en praal, maar deze ‘allee’ oogt veel imposanter door de aanwezigheid van een gracht en grote bomen. Kopen kun je beter elders doen, want het is niet mis wat men hier vraagt voor een outfitje. Gelukkig bedient Düsseldorf een breed publiek. Probeer de Flinger Strasse, de Berger Strasse en winkelcentrum Schadow Arkaden eens uit!

Rheinuferpromenade

Flaneren maar! Dit is dé plek om lekker te chillen. Deze promenade langs de Rijn – ook wel de langste bar van de stad genoemd – nodigt je uit om een heerlijke wandeling te maken. Maar neerstrijken op een van de terrassen is natuurlijk ook een gezellig idee. Rondom kerst is dit tevens een plek waar je wilt zijn, want de kraampjes en het reuzenrad geven ware magie aan de kerstmarkt op de Rijnoever! 

Kermis aan de Rijn    

Valt jouw stedentrip Düsseldorf in de maand juli, maak dan zeker kennis met de grootste kermis aan de Rijn! Het aanbod van attracties is naar Nederlandse begrippen ongekend groot en divers. Met vuurwerk, achtbanen, een reuzenrad, nog veel meer attracties én gezellige biertentjes lijkt deze 10-daagse kermis meer op een attractiepark. Ga lekker los!

Zeche Zollverein

Nog tijd over om een buurstad te bezoeken? In Essen vind je namelijk de voormalige kolenmijn en industriecomplex Zeche Zollverein, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst prijkt. Deze indrukwekkende en goed bewaard gebleven mijn is een prachtplek geworden, waar je echt in de wereld van kolen en mijnwerkers duikt. Zie de oude mijnschachten, laat je rondleiden door voormalige koempels en bewonder diverse exposities. Een ware belevenis!

Wat nog meer te doen vanuit je hotel in Düsseldorf? Laat je rondvaren door de stad, maak een wandeling door het eeuwenoude stadspark Hofgarten of verken de metropool op een gehuurde Segway!

  • Naam
  • Email