Actief in de Belgische Ardennen: 5x de leukste activiteiten

header-ourthe-ardennen-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

Avontuurlijk, actief en sportief: zo worden de vakanties in de Belgische Ardennen vaak omschreven. Net over de Nederlandse grens bevindt zich een bosrijk heuvellandschap waar je heen kunt gaan voor een onvergetelijke vakantie. Niet alleen de natuur is de moeite waard voor een bezoekje; ook de steden, de bourgondische leefstijl en diverse attracties bieden veel leuks voor jong en oud.  Wij vertellen je graag waar je moet zijn als je besluit om op vakantie te gaan bij onze zuiderburen!

#1 – Sportief in de natuur

De meesten kiezen de Ardennen als vakantiebestemming om actief te zijn in de natuur en lekker te struinen door de diverse landschappen. Denk bijvoorbeeld aan een kanotocht of kajakken over de Ourthe, tokkelen op grote hoogte of mountainbiken door de bossen. Vooral de omgeving van Houffalize leent zich erg goed voor deze activiteiten, vanwege de verschillende landschappen en de bosrijke omgeving. Ben jij er klaar voor om op avontuur te gaan en jezelf uit te dagen voor een echte challenge?

#2 – De mijnen van Blegny-Mine

Wie niet zo actief is ingesteld kan natuurlijk ook voor wat rustigere activiteiten kiezen. Onder de rook van Maastricht liggen bijvoorbeeld de kolenmijnen van Blegny-mine waar je diep onder de grond duikt en een compleet andere wereld induikt. Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over hoe dit zware werk vroeger werd verricht, de verschillende soorten steenkolen en wat er voor nodig was om deze van elkaar te scheiden. Eenmaal weer boven de grond kunnen liefhebbers de tentoonstelling bezoeken waar meer te vinden is over Blegny-Mine en de nabije omgeving. Een erg interessante attractie voor jong en oud waar je met het hele gezin naartoe kunt gaan.

#3 – Stedentrip Luxemburg-stad

Altijd al eens Luxemburg-stad van dichtbij willen zien? Dan is dit je kans, want op steenworp afstand ligt deze unieke plaats op een steile rots. Luxemburg-stad staat vol met historische bouwwerken en op sommige punten zie je nog de oude vesting liggen. Kijk bijvoorbeeld vanuit de Pont Adolphe of n de Chemin de la Corniche over het ravijn uit en geniet van een adembenemend uitzicht. Ga je liever naar de stad om te shoppen? Dan kom je vanzelf uit bij de rue des Capucins middenin het centrum. Snuif je liever wat Luxembursgse cultuur op? Neem dan eens een kijkje bij De Cathédrale Notre-Dame-de-Luxembourg waar je eveneens kan genieten van een mooi uitzicht.

luxemburg-stad-ardennen-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

#4 – Thermen Spa

Tijdens een vakantie in de Ardennen mag een bezoekje aan het plaatsje Spa absoluut niet ontbreken. De wereldhoofdstad van het mineraalwater heeft ontzettend veel populariteit gewonnen vanwege het jaarlijkse  F1-event waar veel mensen op af komen. Maar vooral vanwege de topattractie Thermen van Spa is het stadje erg in trek. Waan jezelf in luxe en ontspanning in één van de sauna’s, bubbel- of stoombaden en kom heerlijk tot rust. Overnacht vervolgens in het wereldberoemde kuuroord Silva Hotel Spa-Balmoral.

#5 – Kastelenroute Ardennen

Zoek je iets waar je iedereen blij mee kunt maken? Dan is de kastelenroute een échte aanrader! Ervaar de Middeleeuwse sfeer van dichtbij door het Kasteel van Sedan of Bouillon te bezichtigen. Deze eeuwenoude monumentale bouwwerken zijn in der loop der jaren een écht begrip geworden in de omgeving en vormen een ware trekpleister in het prachtige landschap. Andere beroemde citadellen die nog open zijn voor publiek zijn die van Dinant en Namen. Erg vermakelijk en inspirerend om te bezoeken tijdens je verblijf in de Ardennen.Dinant-ardennen-vakantieblog-voordeeluitjes.nl

  • Naam
  • Email