Speel deze leuke gezelschapsspellen met vrienden en familie

Geschreven op 19 mei, 2020
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

Gezelschapsspellen-Monopoly-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Gezelschapsspellen zijn populair voor zowel kinderen als volwassenen. Het is een leuk en ontspannen tijdverdrijf, vooral nu we meer binnen zitten dan normaal. Even geen Netflix of online spellen, maar ouderwets gezellig samen rond de tafel. Overweeg je om een nieuw spel aan te schaffen, maar weet je niet zo goed welk? Dit zijn de leukste gezelschapsspellen om met vrienden en familie te spelen!

The Mind

Dit spel bevat kaarten met de nummers 1 t/m 100. Degene die denkt het laagste getal te hebben, moet de kaart op de stapel leggen. Maar je weet niet welke kaarten jouw medespelers in hun hand hebben én je mag op geen enkele wijze informatie met elkaar uitwisselen. Volg je gevoel!

Ticket to Ride Nederland

In dit spel verzamel je treinkaarten om stations te bouwen. Het is een eenvoudig bordspel, dat zowel leuk is voor kinderen als voor volwassenen. Reis jij van het bruisende Amsterdam naar het gezellige Maastricht? Of ga jij lekker uitwaaien op de Waddeneilanden? Ook de buurlanden zijn aangesloten op het treinnetwerk; zo kun je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar Antwerpen. Bijzonder aan deze Nederlandse editie zijn de vele waterwegen en bruggen.

Gezelschapsspellen-TickettoRide-Voordeeluitjes-Vakantieblog

30 Seconds

Bij dit spel draait het om snelheid. Pak een kaart van de stapel en probeer de vijf begrippen zo goed mogelijk te omschrijven, zonder namen te noemen. Spannend, want je hebt maar 30 seconden!

Regenwormen

Een compact dobbelspel dat je overal kunt spelen. Dit familiespel is geschikt voor iedereen die tot 36 kan tellen. Tijdens het spel probeer je zoveel mogelijk regenwormen te bemachtigen met behulp van dobbelstenen. Heb je aan het einde van het spel de meeste regenwormen, dan ben je de winnaar!

Monopoly

Monopoly is een van de bekendste bordspellen ter wereld. Er zijn al heel veel edities uitgegeven, zoals Mario Kart, Friends en natuurlijk de klassieke Nederlandse versie, waarbij je onder andere de Grote Markt in Groningen en de Ketelstraat in Arnhem kunt kopen. Voor kinderen vanaf 5 jaar is er Monopoly Junior.

Gezelschapsspellen-Monopoly-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Wat zijn jouw favoriete gezelschapsspellen? Deel het met ons in de reacties!

  • Naam
  • Email