Hier moet je zijn voor de lekkerste koffie van Nederland!

Geschreven op 27 september, 2018
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland, Stedentrips

Koffie-Nederland-Header-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Het zwarte goud, de noodzaak, sociaal bindmiddel, bakje troost, het levenselixer… Voor velen behoort een bakkie pleur tot levensbehoefte No. 1. Elk jaar gaat de jury van de Misset Horeca het land door en proeven ze vele espresso, cappuccino’s en specialties. Speciaal voor alle grootgebruikers, gelegenheidsdrinkers, koffieleuten en cafeïne-junks hebben we de enkele winnnaars van de Koffie Top 100 op een rijtje gezet. Hier kun je de beste koffie van Nederland drinken. Want: van goede koffie krijg je energie!

Het beste bakske van Brabant drink je in Den Bosch

Den Bosch is dat gezellige stadje bomvol cultuurhistorie, knusse winkelstraatjes en gezellige restaurants. Een lekker portie zwarte drab drink je bij Drab Coffee. Heel anders dan alle toeristische en grootschalige restaurants en cafés in de buurt kun je hier in een rustige atmosfeer genieten van koffie, thee en een Brabants worstenbroodje. En het oog wil ook wat, dus zowel de tekeningen in de cappuccino als de zaak zelf zien er mooi uit!

Gelders genot in Lochem

Deze stuwwal in Overijssel is grotendeels natuurgebied met mooie vergezichten en prachtige wandelroutes. Ook het historische centrum van Lochem met haar leuke straatjes, winkels en terrasjes is meer dan aanbevelenswaardig. Stop dan even bij Semmelink, een gezellige koffie- en theeschenkerij met hoog boerenbont-gehalte, waar je geniet van heerlijke patisserie, handgemaakte bonbons en goed gezette koffie.

Deventer-Koffie-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Overijssels trots: Koffiestad Zwolle

Acht zaken in Overijssel in de lijst en op één na allemaal in Zwolle. Op een van de mooiste pleinen heeft Bar & Brood haar deuren geopend, een nieuw broodjesconcept geïnspireerd door New Yorkse sferen. Dagelijks tot 18.00 uur geopend voor heerlijke verse koffie, gezonde smoothies, een biertje, een krantje en gratis wifi. Zittend op de gele Chesterfields kan genoten worden van een groot assortiment lekkere unieke broodjes; dagvers gebakken door de bakker. Liever een staanplaats aan de langste bar van Nederland? Dan krijg je maar liefst 10% korting op al je consumpties.

Drents delight in Roden

In het noorden van Drenthe, midden in de zogenaamde ‘gouden driehoek’, ligt Roden. De plek bij uitstek om zowel de Drentse bossen, de Friese meren als de Groninger terpen te bezoeken. Vele wandelaars en fietsers zijn je voorgegaan: maak een koffiestop bij De Konditorei. Hier weet je zeker dat je koffie met veel zorg en aandacht bereidt wordt!

Goede koffiemanieren in Groningen

Food Matterz Café is opgericht met de overtuiging dat goed en gezond voedsel en eten er toe doet. In een wereld waar weinig aandacht is voor de vraag waar je eten eigenlijk vandaan komt, zorgt Food Matterz Café voor een spot waar dat wél het geval is. De lunchroom annex delicatessenzaak is licht en ruimtelijk ingericht. Naast verstand van koffie weten ze ook hoe ze lekkere taarten en broodjes moeten bakken.

We love coffee in Maastricht!

Aan bijnamen heeft Maastricht geen gebrek: monumentenstad, oudste stad, eerste bisschopsstad, oudste industriestad, winkelstad, studentenstad en gezelligste stad van Nederland. Hier kan gerust ‘koffiestad’ aan toegevoegd worden. Coffeelovers de Annex is gevestigd naast het moderne Centre Ceramique aan het Plein 1992. Geniet van het zwarte goedje, huisgemaakt gebak en lekkere lunchgerechten op deze rustieke locatie.

Koffiecapriolen in Zuid-Holland

Capriole Café zit verstopt op een prachtige locatie aan de Fokkerhaven in de Binckhorst in Den Haag. In het industriële pand vindt u een restaurant met een eigen koffiebranderij. Hier wordt koffie gebrand van koffiebonen uit alle werelddelen. Net als een koffiebar serveren ze ontbijt, lunch en zoete lekkernijen, en geniet je van ambachtelijk, vers gebrande fair trade- en biologische melk.

Zeeuwse bakkie By Juuls

Domburg: de mondaine badplaats én kunstenaarskolonie. Schilders als Piet Mondriaan en Jan Toorop kwamen speciaal voor het bijzondere licht naar deze plek aan de Walcherse kust. Als we de jury mogen geloven wordt de magie van dit kuuroord voortgezet in By Juuls.

Het beste kopje koffie van Nederland

Last but not least: de beste koffie is volgens de jury te vinden in Amersfoort. Bij Boot Koffie, welteverstaan. Hun liefde, kennis en passie voor koffie delen ze maar al te graag tijdens een koffieproeverij.

  • Naam
  • Email