Wil je last minute nazomeren? Met de volgende tips maak je er een fijne nazomer van!

Geschreven op 11 september, 2023
Door
  Geplaatst in Nederland, Tips & uitjes

De zomervakantie is voorbij, maar niet getreurd, september heeft nog veel moois in petto wat betreft het weer. Zo hebben we de afgelopen week bijna dagelijks de 30 graden aangetikt en ook de komende dagen laat het zonnetje zich nog veelvuldig zien, blijkt uit de weersvoorspellingen. Bovendien zijn de hotels vanwege het einde van de vakantieperiode niet overvol. Reden genoeg dus om er nog even lekker last minute opuit te gaan. Met de volgende tips maak je er nog een heerlijke nazomer van!

Fietsvakantie

De vooralsnog prima nazomer is een goed uitgangspunt voor een fijne fietsvakantie, waarbij de keuze echt reuze is. Tijdens een fietsvakantie ontdek je hoe mooi ‘je eigen achtertuin’ is. Probeer bijvoorbeeld de fietsvakantie Drenthe eens uit, en kom erachter waarom Drenthe niet voor niets dé fietsprovincie genoemd wordt. Ook een fietsvakantie in Overijssel is absoluut aan te raden. Salland en Twente schotelen je veel oude ambachten en fraai natuurschoon voor. Over je bagage hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken; deze reist je gewoon achterna.

Ga voor die adrenalinekick

Ben je wel in voor een adrenalinekick tijdens een rit in de achtbaan? Geniet dan tijdens de fraaie nazomer van een dagje in een attractiepark. De vakanties zijn afgelopen, dus het is zeer aannemelijk dat het rustiger zal zijn in de parken. Verblijf bij een hotel in de nabijheid van een pretpark en je kunt zelfs meerdere dagen genieten in een pretpark. Bij sommige hotels is zelfs de entree voor een park inbegrepen. Beleef bijvoorbeeld betoverende dagen in de Efteling of hang de waaghals uit in Walibi Holland, het spectaculairste attractiepark van Nederland. Op zoek naar een kleinschaliger attractiepark? Dan zijn Attractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoornecht iets voor jou! Ga je op pad met jonge kinderen, breng dan een bezoek aan Attractiepark de Waarbeek in Hengelo of Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn.

Aapjes (en andere dieren) kijken

Ga je liever op bezoek bij de apen, leeuwen, stokstaartjes en vele andere exotische dieren? Bezoek dan een van de vele dierentuinen die Nederland rijk is. Zo kun je bij WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen op één dag door de jungle, de savanne en het poolgebied reizen. Bij Safaripark Beekse Bergen ontdek je de schoonheid van de natuur en sta je oog in oog met onder meer hyena’s, olifanten en pinguïns. Wist je trouwens dat je er meerdere safari’s kunt combineren met je ticket? Ga achtereenvolgens op auto-, boot- én wandelsafari!. Andere toffe dierentuinen in ons land zijn ARTIS in Amsterdam, GaiaZOO in Kerkrade, AquaZoo Leeuwarden en Burgers’ Zoo in Arnhem.

Uitwaaien aan zee

Het mooie nazomerweer leent zich ook uitstekend voor een paar dagen aan de kust. Waai lekker uit, snuif de frisse zeelucht op en strijk vervolgens neer bij een van de strandpaviljoens, waar je een verfrissend drankje bestelt. Ons kleine landje heeft meer dan genoeg kustplaatsen waar je prima last minute kunt gaan nazomeren. De bekendste van allemaal is natuurlijk Scheveningen. Het brede strand, de gezellige boulevard en de attracties en musea maken deze kustplaats tot een perfecte bestemming voor een paar dagen of een lang weekend naar zee in eigen land.

Naast Scheveningen is ook Zandvoort een van dé badplaatsen van Nederland. Dit plaatsje is onlosmakelijk verbonden met het strand, de Noordzee, de duinen en natuurlijk Circuit Zandvoort. Andere fraaie kustplaatsen die absoluut het bezoeken waard zijn, zijn Bergen aan Zee, Callantsoog, IJmuiden en natuurlijk de vele badplaatsen op onze mooie Waddeneilanden. Met een beetje geluk worden het zonovergoten dagen, zodat je weer voldoende vitamine D kunt tanken tijdens je verblijf aan de kust.

Wil je nog even lekker last minute nazomeren in een mooi hotel? Bekijk dan hier onze Super Last Minutes. Ga je liever naar een vakantiepark? Check dan onze vakantieparkaanbiedingen en maak er een heerlijk nazomeruitje van!

  • Naam
  • Email