Thuis vieren of samen weg? Hier beleef jij relaxte feestdagen! Top 5 huisjes met kerst

Geschreven op 18 december, 2023
Door
  Geplaatst in Bestemmingen, Nederland, Winter

Hebben we genoeg in huis gehaald, zijn de logeerbedden al opgemaakt? En wat doen we tegen die enorme gourmetwalm die straks ons huis weer vult? Het zijn zomaar enkele vragen, die ons kunnen plagen in de aanloop naar de feestdagen. Dagen die vooral géén bron van wanhoop zouden moeten zijn. Loop je vaak over van de spanning tijdens de voorbereidingen voor kerst? Gooi het dan eens over een andere boeg! Wanneer je met of rond kerst in een vakantiehuisje gaat zitten met familie of vrienden, heeft waarschijnlijk niemand stress. Een stuk leuker, niet? Het is dé manier om een relaxte kerstvakantie te vieren!

Last minutes met en rond de feestdagen

Nee, het is nog niet te laat! In eigen land zijn nog talrijke last minute-vakanties te boeken, die plezier voor de hele familie of vriendengroep beloven, zo aan het einde van het jaar! Dus als je van spontane uitjes houdt, pak je nu je kans. Extra leuk is het natuurlijk, als er in de omgeving van je vakantiehuis veel familievertier (of juist een weldadige rust, net wat je wilt) te vinden is. Je hoeft daarvoor niet zelf op zoek. Hebben wij al voor je gedaan!

Waar zit jij goed tijdens de laatste dagen van het jaar? Onze top 5 huisjes met kerst!

Ga met kerst voor een huisje aan de kust

Wat dacht je van een leuke vakantiebungalow in of in de buurt van Scheveningen? Den Haag is altijd leuk, maar Scheveningen moet je ook niet onderschatten. De badplaats der badplaatsen pakt in de laatste periode van het jaar goed uit met een cool winterprogramma, bestaande uit een schaatsboulevard, een 20 meter lange ijsglijbaan, een schaatsbaan bij het Kurhaus en een verzameling ijssculpturen. Voor wie zin heeft in winterwandelen, is een rondje door Nationaal Park Hollandse Duinen bij Wassenaar een must-do. Besneeuwde kerstbomen en ijs op de grachten? Bij Madurodam lossen ze die belofte in! Geniet er van een miniwinterwonderland in magische sferen, en warm je aan vuurkorven en heerlijke chocomel.

In de buurt van pretparken in wintertooi

Mocht je je (kleine) gezinsleden willen trakteren op ultieme winterse sferen, dan raden we een huisje in de buurt van onze grote pretparken aan. Ze doen niet voor elkaar onder als het om betoverende decors gaat. Zo verrast Walibi Holland in de kerstvakantie met Bright Nights (op 23 december, en van 26 tot en met 30 december): een schitterend feest met onder meer grote lichtshows én winterse activiteiten als sneeuwballen gooien en lasergamen tussen de kerstbomen door.

In de Winter Efteling kun je gedurende de hele winter terecht voor winterse lekkernijen, muzikale optredens, vreugdevuren en rondjes op de schaatsbaan. Ten slotte maken ze er ook in Slagharen een wervelende winter van; in de gehele kerstvakantie is het attractiepark dagelijks geopend. Op de ijsbaan in Winter Western Village ben je vanaf 22 december al welkom. De Efteling én Slagharen zijn op beide kerstdagen geopend!

Tussen de heuvels en op de latten

Valkenburg en Maastricht spannen ieder jaar weer de kroon, als het gaat om sfeervolle kerstmarkten en kerstparades. Nergens anders in Nederland wordt het kerstgevoel zo treffend vormgegeven als in het zuiden des lands, tussen de indrukwekkende heuvels. Met een beetje fantasie krijg je hier het winterse Alpengevoel. Heb je toevallig voor het komende jaar nog een wintersportuitje in het vooruitzicht, ga dan even oefenen in Landgraaf waar de vijf pistes van het indoor skicomplex SnowWorld je uitdagen.

Daarna even het après-skigevoel oproepen? Ook daar heeft Zuid-Limburg het antwoord op, want de (glüh)wijnen van wijngaard St. Martinus behoren tot de beste van Europa. Dé tip? Strijk na het skiën neer bij Boscafé ‘t Hijgend Hert in Vijlen. Je proeft zelf wel waarom! 

Vertier in onze grote steden

Zoals we in eerdere blogs al schreven, doen de meeste grote steden in Nederland flink hun best sfeer te maken in de laatste weken van het jaar. Doe daar vooral je voordeel mee! Ga bijvoorbeeld vanuit je vakantiehuis in Noord-Holland naar het Winterparadijs van Amsterdam, dat van 14 tot en met 30 december in de RAI plaatsvindt. Winters plezier gegarandeerd, voor jong en oud!

Met de kleintjes naar het Spoorwegmuseum in Utrecht? Doe dat vooral in de periode van 23 december tot en met 7 januari, want dan wordt het evenement Winter Station gehouden. Het museum is dan ondergedompeld in nostalgische en gezellige sferen; vele lichtjes, livemuziek en een antieke draaimolen dragen daaraan bij. Wel even vooraf reserveren!

Een gezellig huisje met kerst – in de bossen

Tussen de bomen beleef je de meest relaxte kerst! Gelukkig hoef je niet ver te reizen voor een bosrijk gebied in eigen land. Elke provincie kent immers wel prachtige bossen. Wil je ultieme rust en stilte ervaren tijdens een fietstocht of winterwandeling, en als familieleden lekker onder elkaar zijn, dan zijn de vakantiehuizen in of nabij het bos een geweldig idee. Drenthe heeft met drie nationale parken wel erg veel bosrijke natuur om uit te kiezen, maar ook Gelderland en Overijssel zijn wat dat betreft royaal bedeeld. Neem je eigen gourmetstel (en flink wat boodschappen) mee naar de ‘blokhut tussen de bomen’, want dan hoef je met kerst de deur helemaal niet meer uit.

Is een huisje met kerst je wat te groot en overnacht je dus liever in een hotel in de kerstvakantie? Ook dan ben je bij Voordeeluitjes.nl aan het juiste adres!

  • Naam
  • Email