Kun je ook niet wachten tot kerst? Deze kerstmarkten brengen je alvast in de juiste sfeer!

Kan het voor jou niet snel genoeg december zijn en tel je de dagen tot Kerstmis al af? Ook wij dompelen ons liever vandaag dan morgen onder in magische kerstsferen. De voorpret kan wat ons betreft niet vroeg beginnen. Kom alvast helemaal in de kerstsfeer en ontdek een aantal leuke en betoverende kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België.

Magisch Maastricht

Het sfeervolle en historische Maastricht is natuurlijk een prachtige stad, maar in de decembermaand is de stad net wat betoverender met de kerstmarkt Magisch Maastricht Vrijthof. De hele maand december geniet je hier van typische winteractiviteiten, nostalgische attracties, heerlijk eten en natuurlijk de kerstmarkt. De overdekte schaatsbaan van liefst 1.000 vierkante meter is ook weer van de partij; deze is sinds jaar en dag dé publiekstrekker op Magisch Maastricht Vrijthof. Voor een spectaculair uitzicht over het Vrijthof en Maastricht neem je plaats in de glazen gondels van het 45 meter hoge reuzenrad. Nieuw dit jaar is het Streekproductenplein, waar meer dan 150 Limburgse streekproducenten de beste en lekkerste waar uit de regio uitstallen.

Kerststad Valkenburg

Laat je meevoeren door de ondergrondse betovering in de kerstgrotten van Valkenburg met gezellige kraampjes, sfeervolle lichten en meterslange miniatuurdorpjes. Van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024 is het Geulstadje Valkenburg weer helemaal in kerstsferen gehuld. Voor een sprookjeskerst zit je hier dan ook goed. Wandel in unieke wonderschone winterlandschappen, laat de kerstliefde door de maag gaan en geniet van duizenden fonkelende kerstlichtjes. Terwijl het ondergronds genieten geblazen is van de kerstmarkten, is er ook bovengronds genoeg te beleven. Amuseer je bij het straattheater of maak een ritje met de kabelbaan naar de grootste verlichte kerstboom van Limburg: de Wilhelminatoren.

Kerstmarkt Düsseldorf

De geur van geroosterde amandelen en hete glühwein komt je tegemoet op de bijzonder sfeervolle kerstmarkt in Düsseldorf. Jaarlijks komen vele bezoekers naar deze kerstmarkt, die dit jaar van 23 november tot en met 30 december 2023 gehouden wordt. Deze prachtige kerstwereld is meer dan alleen een kerstmarkt, want er zijn allemaal verschillende thema’s . Zo heb je de ‘Schadow Markt’, de ‘Altstadt Markt’, de ‘Handwerker Markt’, de ‘Kö-Bogen Markt’, de ‘Kö-Lichter Markt’ en de ‘Märchen Markt’. Wanneer je over de markten slentert, sta je keer op keer versteld van de fantasierijke ontwerpen van de hutten en de grote verscheidenheid aan aangeboden producten. Stap in het reuzenrad voor een fraai vergezicht over het mooie Düsseldorf of bind de schaatsen onder voor een paar rondjes op de schaatsbaan. Er is voor ieder wat wils!

Kerstmagie in Kasteel Bentheim

De poorten van Kasteel Bentheim in Bad Bentheim worden voor het tweede achtereenvolgende jaar geopend voor de kerstmarkt in het kasteel. Van 30 november tot en met 17 december 2023 kun je van donderdag tot en met zondag terecht binnen de historische muren van het kasteel. Hier bieden de exposanten hun met liefde gemaakte producten aan in gedecoreerde houten hutten. De binnenplaats van het kasteel wordt omgetoverd tot een sprookjesachtige en unieke omgeving. Verken het fraaie en winters versierde landschap, laat je betoveren door de geur van versgebakken wafels en luister ondertussen naar de mooiste kerstliederen.

Kerstmarkt Brussel

De grootste kerstmarkt van België vind je van 24 november tot en met 31 december 2023 in de Belgische hoofdstad Brussel. Struin langs de meer dan 240 kraampjes en shop mooie decoraties voor in de kerstboom of andere sfeervolle kerstversiering voor in je huis. Maar er is nog veel meer te beleven. Zo kun je je laten gaan in tal van spectaculaire kermisattracties of lekker schaatsen op de beroemde ijsbaan. Even pauzeren? Dat kan in het verlichte reuzenrad, bij de straatanimaties of tijdens een bezoekje aan de magische kerststal.

Kerstmarkt Antwerpen

Het centrum van Antwerpen verandert van 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 in een grote kerstmarkt. Winterse taferelen, prachtige kerststallen, fonkelende verlichting en uiteraard kerstmuziek. Snuffel tussen de talrijke stalletjes die er staan en breid je kerstcollectie verder uit. Ben je even uitgewinkeld? Warm je dan op aan een glaasje glühwein of jenever en smul van de vele wereldse hapjes. Ook kun je je benen tot rust laten komen in het reuzenrad Juist liever volop actie? Schaats een paar baantjes op de kunstijsbaan van liefst 1.200 vierkante meter.

Er is genoeg keuze qua kerstmarkten. Wat is er nou leuker dan een bezoek aan een kerstmarkt uitbreiden met een heerlijke overnachting? Bij Voordeeluitjes.nl hebben we de leukste hotels in de buurt van de mooiste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet. Boek dus snel je hotel nabij een kerstmarkt en geniet alvast van de voorpret! Wil je al in de kerstsfeer komen? Bekijk dan onze video van de kerstmarkt in Düsseldorf van afgelopen jaar.

  • Naam
  • Email

2 REACTIES

  1. Conny schreef:

    Wat is de prijs