Veelzijdig vakantieland Kroatië; lees onze vijf tips voor kids!

Kroatië is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder Nederlanders. En dat is eigenlijk heel logisch, want je viert hier een relatief goedkope zonvakantie aan een mooie kust, vol met historische stadjes en ware natuurpareltjes. Bovendien kun je er lekker eten, onder andere door de Griekse en Italiaanse invloeden. Maar ook je kids hoeven zich hier niet te vervelen; we zetten een paar zeer avontuurlijke activiteiten in Kroatië voor je op een rij, waarbij je even ‘geen kind aan je kind hebt’!

Jonge onderzoekers in Nova Vas

Is jouw kind een jonge onderzoeker? Laat hem of haar dan speleoloogje spelen in Nova Vas, in het noorden van de provincie Istrië. Bij deze beginnerscursus speleologie krijgt een ieder de basis mee voor het afdalen in grotten. Ga – natuurlijk onder begeleiding van deskundigen – voor een magische afdaling ondergronds. Is je kind acht jaar of ouder en niet claustrofobisch aangelegd, dan mag het al meedoen aan deze grottocht. Trakteer jij je gezin op deze onvergetelijke ervaring? De beelden van prachtige rotsformaties en grote ondergrondse ruimten blijven je nog lang bij.

Waaghalzerij in Glavini

Schuilt er een kleine Tarzan in die kleine van je? In de binnenlanden, tussen Rovinj en Pula, tref je een heus klimparadijs aan, met de naam ‘Glavini Park’. Hier kunnen je kinderen grote hoogtes trotseren onder andere door aan kabelbanen te hangen. Hoogtevrees is hierbij uiteraard niet echt handig. Onder begeleiding van een professioneel team – dus veilig – kan je zoon of dochter zich heerlijk uitleven in de bergen van Kroatië. Voor het kind dat moe is van het avontuur en voor degene die liever met beide beentjes op de grond blijft, is het bijbehorende dierenpark een uitkomst. Hier kunnen de kids even lekker knuffelen met de aaibare dieren.

Woelige baren in Omiš

Welk kind houdt nu niet van varen? Dat zijn er maar weinig! Op 26 kilometer ten zuidoosten van Split kunnen je koters opstappen voor een ‘woeste vaarexcursie’. In Omiš nemen de zeerovers je kids mee op een piratenschip voor een unieke boottocht inclusief bezoekje aan eiland Brac en een ware piratenmaaltijd. Tussendoor kan er volop gezwommen worden. Kan het jouw kind niet gauw te spannend zijn? Geef hem of haar dan op voor een nachtelijke tocht!

Ultiem festival voor kids in Šibenik

Jaarlijks wordt er aan de Dalmatische kust een internationaal kinderfestival georganiseerd, waarbij werkelijk alles in het teken staat van kinderen. De mooie, historische stad Šibenik vormt het prachtige decor voor dit spektakel in Kroatië; elk straatje ademt een vrolijke en kleurrijke sfeer, met talloze tentoonstellingen, fantasievolle theatervoorstellingen, klederdrachten en wereldhapjes. Ben je dit jaar in de periode van half juni tot begin juli in de buurt van deze stad, ga dan beslist met je kroost een kijkje nemen. Of doe zelfs mee met z’n allen, want interactie staat centraal tijdens dit feest.

Wondere wereld onder water

Een uitstapje hoeft niet altijd ver weg of groots te zijn. Hou het eens klein en fijn en ga heerlijk samen snorkelen in het kristalheldere water van de Adriatische Zee! Wedden dat jij en je kinderen dit fantastisch vinden? De kiezelstranden in deze streek hebben een groot voordeel ; er is geen zand op de zeebodem dat het water kan vertroebelen! Je kunt dus veel zien tijdens het duiken langs de kust van Kroatië! Zorg voor snorkel, duikbril en waterschoenen en spring in een fascinerende wereld.

Uiteraard zijn er nog meer mogelijkheden voor spetterende uitstapjes in Kroatië, het land van de betoverende eilandjes voor de kust, de rotsen, de mooie baaien en de variëteit aan diverse landschappen. Prachtige natuurfenomenen, waarvan de schoonheid ook je kinderen niet zal ontgaan, zijn bijvoorbeeld de watervallen van Plitvice. Je kunt er bovendien heerlijk zwemmen in de heldere meren, tegen een achtergrond van bulderend, vallend water. Dat is nog eens een ander zwemparadijs dan die overdekte subtropische baden die je kids gewend zijn!

  • Naam
  • Email

5 REACTIES

  1. Alisha schreef:

    Een grote wens om hier naartoe te gaan met mijn kids

  2. Josefin schreef:

    Wij moeten nog na de Eifel en zijn heel benieuwt
    Het moet er erg leuk zijn met bezienswaardigheden
    Dus het vervolg moet nog komen

  3. Trudy walters schreef:

    Ik zou hier wel graag heen gaan met mijn man ben er nog nooit geweest lijkt mij heerlijk

  4. B ramtahal schreef:

    Kroatië