Koningsdag 2020 = Woningsdag? De 6 leukste Koningsdag activiteiten thuis!

Geschreven op 20 april, 2020
Door
  Geplaatst in Tips & uitjes
Koningsdag 2020 -Voordeeluitjes.nl - Vakantieblog

Meedoen aan de Koningsspelen? Met je oude spulletjes op de uitmarkt staan of lekker een biertje pakken op een oranje versierd feestplein? Dat zal deze Koningsdag 2020, maandag 27 april aanstaande, niet het geval zijn. Ook deze officiële feestdag zullen we grotendeels in eigen kring moeten vieren. Wat te doen met Koningsdag dit jaar? Oranjegezind of niet, we geven je hier een zestal leuke tips……  

Woningsdag i.p.v. Koningsdag…

Het geplande bezoek aan Maastricht van de Oranjes – in het kader van Koningsdag 2020 – kan dit jaar logischerwijs niet doorgaan. Maar de vlag gaat natuurlijk wel gewoon uit! Want als je tijdens een wandeling door je buurt op Koningsdag toch de Nederlandse driekleur mooi ziet wapperen in de wind, geeft dat hopelijk toch even dat vertrouwde gevoel. Het heerlijke gevoel dat er dingen zijn, die gewoon dóór kunnen gaan! Bovendien heeft de Oranjebond een alternatief programma bedacht, met tv-uitzendingen op NPO1 en een digitale vrijmarkt op internet. De aftrap: het luiden van de klokken door het hele land, om 9.45 uur!

Versier je tuin of kamer met oranje slingers en lampionnen

Nog even afwachten wat het weer gaat doen, maar als het lenteweer doorzet, mogen we hopen op een mini-oranjefeestje in de tuin. Versier je kamer, balkon of tuin met feestelijke oranje lampionnetjes, slingers en andere franje. Natuurlijk posten we daarvan het een en ander op Facebook of Instagram. Zodat ook de ‘sociale kanalen’ vertrouwd oranje kleuren!

Bij Koningsdag hoort een oranje tompouce

Haal van die heerlijke oranje tompoucen of soezen in huis. Bijna alle bakkers en supermarkten hebben wel dergelijke lekkernijen in de aanbieding rond Koningsdag. Oranje tompouce te zoet? Ga jij er liever een gezonde Koningsdag van maken? Wat let je om worteltjes, oranje paprika, ananaskers of verse sinaasappelsap op tafel te zetten? Feestelijk én verantwoord!

Koningsdag-2020- Vakantieblog -Voordeeluitjes.nl

Koningsdag op tv

Vanaf je luie stoel of bank kun je in ieder geval de koning en zijn gezin je huiskamer binnen laten komen. Hoogtepunten van de afgelopen zes Koningsdagen passeren ’s ochtends vanaf 10:00 uur de revue op NPO1. Maar er is meer te volgen via de beeldbuis. Zo is er in de avonduren een speciaal programma te zien, waarin Winfried Baijens terugblikt op deze typische ‘Woningsdag’. Daarvoor reist hij overdag heel Nederland door.  

Vrijmarkt Koningsdag – op internet

Om 12:00 uur luidt de bel voor de opening van de vrijmarkt, op internet wel te verstaan. Niet zo bruisend en gezellig als in het echt, maar deze virale vrijmarkt op Koningsdag is zeker een leuk gevonden alternatief! De website ‘digitale kleedjesmarkt’ is op dit moment nog in ontwikkeling. Volg het laatste nieuws hierover op www. oranjebond.nl.

Koningsdag 2020 - Vakantieblog - Voordeeluitjes.nl

Muziekzenders klinken oranje op Koningsdag

Alle radiostations zullen op Koningsdag 2020 alleen muziek van Nederlandse bodem draaien. Elk station geeft er op zijn eigen manier invulling aan. Qmusic gaat in ieder geval elk uur een andere Nederlandse artiest op laten treden. Geniet van miniconcertjes van onder anderen Davina Michelle, Nielson, Di-Rect, Maan en Kraantje Pappie. Ook zender 538 brengt dit jaar een gratis en coronaproof Oranjefeest bij je thuis. Via de 538-kanalen kunnen luisteraars vanuit de woonkamer of de tuin meefeesten met Duncan Laurence, Davina Michelle, Tiësto en andere ‘eigen artiesten’.

Een thuistoost op Willem-Alexander

Die borrel moet je trouwens wel zelf even in huis halen. Ook de koning moet je er zelf even bij denken! Om 16.00 uur drinken we met z’n allen een borrel op de 53e verjaardag van onze koning. Hij is tenslotte jarig op deze dag. Hoe deze toost precies vorm gaat krijgen? Volg ook hierover het laatste nieuws op de site van de Oranjebond. 

  • Naam
  • Email