Lentekriebels in de Keukenhof 2019

Je hebt ze vast ook alweer in huis gehaald: tulpen. Het zijn samen met sneeuwklokjes, krokussen, narcissen en hyacinten, de eerste voorbodes van de lente. Als er één plek is waar je ze volop in bloei kunt zien, dan is dat natuurlijk de Keukenhof. Op 21 maart gaat dit kleurrijkste park van Nederland weer voor een paar weken open. Een mooie aanleiding voor een weekendje tuininspiratie!

Flower power!

En inspirerend is deze editie van de bloemententoonstelling in de Keukenhof zeker, want het thema is dit jaar ‘Flower Power’. Het park is dan ook geheel in stijl ingericht. Met felle kleuren, hippies, peace & music staat Flower Power voor de sfeer van begin jaren ’70. Een prachtig thema om de 70ste Keukenhof mee te vieren. Flower Power, de kracht van bloemen!

Doe ideeën op voor je eigen tuin

Naast de ruim 32 hectare aan bloemen kunt u genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Vergeet vooral de Tulpomania tentoonstelling in het Juliana Paviljoen niet. Het verhaal van de tulp is namelijk indrukwekkend. Bollen die goud waard waren, diefstal en een bergbewoner die zich thuis voelt in het Nederlandse klimaat… deze en nog meer verhalen zijn te vinden in de tentoonstelling Tulpomania. Doop uw eigen tulp, zie hoe tulpen worden gekweekt en krijg tips en adviezen van experts voor het gebruik van bloembollen in uw eigen tuin.

Hang de toerist in eigen land uit

In de Keukenhof kun je even heerlijk de toerist in eigen land uithangen. Hoewel de meeste bezoekers uit het buitenland komen, vormen Nederlandse bezoekers nog altijd zo’n 20 procent van het totaal aantal bezoekers, zo’n 1,4 miljoen vorig jaar. Een bezoek aan de Keukenhof is ideaal te combineren met een paar dagen ertussenuit, bijvoorbeeld in het Paasweekend of tijdens het Hemelvaartweekend. Ga lekker uitwaaien aan het strand of bezoek het historische Leiden. Met een beetje mazzel kun je hier op een terras met een Lentebok in de voorjaarszon lekker nagenieten van een inspirerend bezoek aan de Keukenhof.

De Keukenhof is dit jaar geopend van 21 maart tot en met 19 mei. Er staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei, waaronder zeker 800 verschillende soorten tulpen op een terrein van 32 hectare. Naast de bloembollententoonstelling en de speciaal aangelegde inspiratietuinen kunt u genieten van spectaculaire bloemenshows en bijzondere kunstwerken van bloemen. Ten slotte worden er gedurende de gehele openstelling regelmatig extra evenementen georganiseerd. Denk aan een bloemencorso, bijzondere concerten en tentoonstellingen. Het Keukenhofseizoen wordt in de laatste week afgesloten met een heus Woodstock Festival. Deze week wordt je teruggenomen naar het jaar 1969 om dat ultieme geluksgevoel te (her)beleven met heerlijke muziek.

Ook Oskar was gefascineerd door de kleurenpracht. Bekijk de video hier: 

  • Naam
  • Email