Kerstshoppen in Londen: een magische belevenis

Al plannen aan het maken om kerstinkopen te doen? Ga dit jaar naar Londen, de beste plek om alles voor kerst te kopen. Op 1 november gaan de lichtjes op Oxford Street weer aan en start de magische belevenis van kerstshoppen in Londen. De beste plekken ontdekken? Wij vertellen je waar je zeker moet zijn in Londen. Zelfs als je geen kerstcadeaus hoeft te kopen is Londen een aanrader om te bezoeken in de periode voor kerst.

Magisch Oxford Street en Regent Street

In de bekendste winkelstraat van Londen, Oxford Street, kijk je echt werkelijk je ogen uit. Je weet bijna niet waar je moet kijken, zo magisch en sfeervol is de straat verlicht. En niet alleen Oxford Street zelf is prachtig, ook de winkels en warenhuizen doen ieder jaar hun best om te schitteren. Duizenden lichtjes en kerstversieringen zorgen ervoor dat je direct in kerstsfeer komt. De grote warenhuizen zoals Debenhams, Selfridges & Co, House of Fraser en John Lewis in de straat pakken groots uit en zijn van binnen en buiten omgetoverd tot een waar kerstparadijs. De etalages zijn echte kunstwerken op zich en maken zelfs “window shopping” erg leuk. Vergeet ook zeker niet de zijstraten van Oxford Street in te lopen, want ook die zijn sprookjesachtig verlicht. In Regent Street koop je de kerstcadeaus voor je kinderen bij Hamleys en ontdek je het bijzondere gebouw waarin warenhuis Liberty is gevestigd.

Winter Wonderland Hyde Park

Ieder jaar wordt Hyde Park omgetoverd tot een waar Winter Wonderland en het is daarom ook echt de moeite waard hier naar toe te gaan. Er zijn tal van attracties en activiteiten vanaf 20 november tot en met 3 januari. Het gehele park is in kerstsfeer met kerstbomen, lichtjes en versiering. In het “Magical Ice Kingdom” zijn de meest fantastische creaties van sneeuw en ijs te zien. De kinderen krijgen een lach op hun gezicht in “Santa’s Land”. Bind je schaatsen onder en maak een rondje op de “Ski Zillertal Ice Rink”. En heuse kerstmarkten, voor unieke en originele kerstcadeaus, met meer dan 200 houten chalets mogen natuurlijk niet ontbreken.

Grootste kerstboom op Covent Garden

Een van de grootste kerstbomen vind je op het plein voor Covent Garden market. Ook hier kun je terecht voor kerstinkopen in het prachtig versierde half open, maar wel overdekte winkelcentrum. Er hangen levensgrote kerstballen en op 12 november gaan de kerstlichtjes voor het eerst officieel aan.

Harrods

“Last but not least” het beroemdste warenhuis van Londen: Harrods, dat er van buiten uitziet als een heuse kerstkaart. Stap uit bij metrostation Knightsbridge en bewonder eerst het gebouw van de buitenkant, vervolgens de etalages en stap dan naar binnen. De winkel heeft een enorme “Christmas shop” waar alles te koop is voor een perfecte kerst.

Kortom kom naar Londen en ervaar deze magische belevenis.

  • Naam
  • Email

1 REACTIE