In december naar de Vlaamse steden: 5 x op naar de kerstmarkt!

Geschreven op 14 oktober, 2022
Door
Vlaamse Kerstmarkt--Voordeeluitjes-Vakantieblog

Zeg je december, dan zeg je kerstmarkt. Wist je dat de bekende Vlaamse steden behoorlijk uitpakken in adventstijd? Dus het zou leuk zijn, om de Vlaamse stad die je altijd al wilde ontdekken, juist in de aanloop naar kerst te bezoeken! Wie wil het jaar nu niet feestelijk afsluiten? Trakteer jezelf dus op die zalige stedentrip, bijvoorbeeld naar adembenemend Antwerpen, betoverend Brugge of hemels Hasselt! Om je op ideeën te brengen, zetten we enkele bijzondere Vlaamse kerstmarkten voor je in de spotlights.

Adembenemend Antwerpen

Op zoek naar een magische Vlaamse kerstmarkt aan het einde van het jaar? Overweeg dan een bezoek aan de kerstmarkt van Antwerpen! Geniet van het prachtige erfgoed van de stad en proef tegelijkertijd de mooiste kerstsferen al wandelend over de historische pleinen van het centrum. Van begin december tot vlak na de jaarwisseling barst het gezellige feest weer los met o.a. livemuziek, 92 chalets verspreid over de pleinen van de binnenstad, een reuzenrad en kunstijsbaan langs de Schelde, wereldse hapjes en liters glühwein en jenever. Ook al is het nog zo koud, van deze sprookjesachtige Vlaamse kerstmarkt warm je gegarandeerd op!

Winter in Antwerpen: 9 december 2022 – 8 januari 2023

Groots genieten in Gent

Jaarlijks, begin december beginnen de wervelende Gentse Winterfeesten. Het oude centrum van Gent is normaal gesproken al schilderachtig mooi vanwege de historische gevels en talrijke grachten. Laat staan in adventstijd! In december sieren zeker wel 150 kramen een groot deel van de binnenstad. Meer dan 50 standhouders uit alle delen van de wereld stallen er hun streekeigen lekkernijen, toffe souvenirs en bijzondere hebbedingetjes uit. Een enorm reuzenrad en een schaatsbaan maken ook deze Vlaamse kerstmarkt helemaal af! Al is deze schaatsbaan niet van ijs. Gent presenteert in de feestmaand de grootste mobiele rolschaatspiste van het land!  

Winter in Gent: 8 december 2022 – 31 december 2022

Vlaamse Kerstmarkt-Winterse-sferen-Voordeeluitjes-Vakantieblog

Beleef betoverend Brugge

Brugge wordt in de aanloop naar kerst vaak vergeleken met Londen. Het is dan ook een van de populairste momenten van het jaar om een bezoek te brengen aan deze prachtige Vlaamse stad. Het historische centrum is rijkelijk gehuld in kerstsferen net als de vele winkels en restaurants. De grootste kerstmarkt in Brugge vind je op de Grote Markt, waar zich de meest uiteenlopende kraampjes bevinden. Als je uitgekeken bent op de vele (kerst)stalletjes, maak dan een rondje op de ijsbaan van het sfeervolle, met kerstlampjes verlichte plein. Schaatsen zijn ter plekke te huur! Drink na afloop een lekkere kop warme chocomelk of glühwein onder de grote kerstboom.

Wintergloed Brugge: 25 november 2022 – 8 januari 2023

Heerlijk naar Winterland Hasselt!

Van eind november tot begin januari vindt de 14e editie van Winterland Hasselt plaats. Het gigantisch grote reuzenrad met prachtig uitzicht op de stad is dé blikvanger in de feestmaand. Maar ook de megagrote overdekte ijsbaan naast het Grand Café trekt veel bezoekers. Andere leuke attracties zijn het Kersttreintje (voor kleintjes) en Santa’s Ghost Villa. Dit jaar zullen nog twee topattracties de feestvreugde verhogen: een originele Oostenrijkse berghut met dito muziek en hapjes én de WinterWonderExperience, een prachtig decor voor jouw leukste Instagram-foto’s of TikTok-filmpjes. Oh ja, laten we de kerstmarkt niet vergeten! Hier struin je langs de meest sfeervolle paviljoens en kramen!

Winterland Hasselt: 18 november 2022 – 8 januari 2023

Vlaamse Kerstmarkt-KraampjesVoordeeluitjes-Vakantieblog

Lekker naar Leuven – de oudste Vlaamse kerstmarkt

Leuven in Vlaams-Brabant is een bruisende universiteitsstad, die zich uitstekend leent voor een verrassende stedentrip. Deze stad heeft eveneens een van de oudste tradities van België als het om leuke kerstmarkten gaat. Dat merk je meteen aan de authentieke sfeer die deze Vlaamse kerstmarkt ademt. Vooral de kramen met unieke streekproducten en traditionele lekkernijen maken de markt zo bijzonder. Van 7 tot en met 18 december wordt het Hoover- en Ladeuzeplein voor de 34e keer omgetoverd tot gemoedelijke trekpleister in kerstsferen. En ook op deze Vlaamse kerstmarkt ontbreekt het reuzenrad niet!

Wintertijd Leuven: 7 december 2022 – 18 december 2022

  • Naam
  • Email