Kerst vieren dicht bij huis? Ontdek deze fraaie kerstmarkten!

Geschreven op 6 november, 2023
Door

Kerstmis staat voor de deur, tijd dus om alvast helemaal in de stemming te komen! Om dat te bereiken, ga je natuurlijk het stadscentrum in. Want wat brengt je méér in kerstsferen dan een bezoek aan een van die gezellige kerstmarkten in Nederland? Helemaal niets! De kerstmarkten in Maastricht en Valkenburg zijn natuurlijk de toppers onder de Nederlandse kerstmarkten, maar er zijn nog meer interessante kerstmarkten. In dit blog zetten wij deze, misschien wel onbekende parels, voor je op een rijtje!

Royal Christmas Fair The Hague

In het historische centrum van Den Haag kun je van 7 tot en met 23 december terecht voor de Royal Christmas Fair The Hague. Tientallen kersthuisjes, duizenden led-lichten, sfeervolle vuren en een heerlijk glas glühwein staan hier op je te wachten. Waarbij een bezoek van de kerstman natuurlijk niet mag ontbreken. Verder is er een programmering met onder meer kerstkoren, verhalenvertellers, kinderactiviteiten en muzikale optredens.

Nostalgische Kerstmarkt

Van 13 tot en met 17 december is er een gezellige Nostalgische Kerstmarkt op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Ervaar hier het kerstmarkt-plezier met vele knusse chalets vol met leuke kerstcadeaus, foodtrucks met smakelijke winterse snacks en een gezellig winterterras waarop het heerlijk toeven is met een kop warme chocolademelk of een verwarmende glühwein.

Lebuinus Kerstmarkt

Tijdens het Dickens Festijn (16 en 17 december) in Deventer vindt de Lebuinis Kerstmarkt weer plaats in de sfeervolle Lebuinuskerk. Er is een prachtig aanbod van kramen, maar ook een fraai muzikaal aanbod met onder meer kerstkoren, big bands, straatartiesten en dansgroepen. Proef de traditionele “Lebuinuskniepertjes” en warm je op aan een smakelijk glaasje glühwein, terwijl je geniet van de kerstmarkt in de mooi verlichte kerk.

Oldenzaal in Kerstsfeer

In het weekend van 16 en 17 december is Oldenzaal weer in kerstsferen met een heel gezellige kerstkoopzaterdag- en zondag. Er zijn volop kerstactiviteiten, straattheater, kraampjes vol kerstartikelen, glühwein en nog veel meer. Ook is er een demonstratie ijssculpturen door echte ijscavers. En wie weet ontmoet je de ijskoningin en de winterbok op hoge stelten, terwijl je geniet van al het lekkers dat te zien is in de kramerij.

Kerstsfeer snuiven in Veere

Op 9 en 10 december kom je helemaal in de kerstsfeer in het pittoreske Veere. De stad is vanaf begin december prachtig verlicht door tientallen kerstbomen en je waant je even helemaal terug in de tijd. Op het knusse marktplein tref je zo’n 40 kramen aan met de lekkerste etenswaren en de meest bijzondere kerstdecoraties. Warm jezelf op in een van de kerstcafés met een smakelijke erwtensoep, een kop warme chocolademelk of een glaasje glühwein.

Kerstmarkten net over de grens

Vlak over de grens bij onze ooster- en zuiderburen zijn de kerstmarkten in Keulen, Düsseldorf, Antwerpen en Brugge de ‘usual suspects’, maar er zijn ook enkele minder bekende kerstmarkten over de grens die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn.

Van 27 november tot en met 23 december zijn er in Münster niet één, niet twee, maar wel zes kerstmarkten. Het goede nieuws: ze bevinden zich allemaal op loopafstand van elkaar en hebben ieder hun eigen unieke sfeer. De kerstmarkt van Osnabrück (27 november tot en met 22 december) staat bol van de geschiedenis. Struin langs de vele kramen en de oude steegjes en ga voor een rondje in de bijna 100 jaar oude draaimolen voor het stadhuis.

Bij onze zuiderburen kun je van 17 november 2023 tot en met 7 januari 2024 Winterland Hasselt bezoeken. Schaats talloze rondjes op de schaatsbaan, ga voor een ritje in het reuzenrad en geniet van winterse lekkernijen. Zo smul je van de typische winterkost, maar ook van kleinere hapjes en drankjes. In Gent wandel je van 7 tot en met 31 december tussen de sparren en dennen, langs vele kraampjes met hapjes, drankjes, leuke hebbedingen en authentieke ambachten. De geur van harshout en glühwein maakt de kerstmarktervaring compleet.

Zoals je leest: de keuze is reuze wat betreft kerstmarkten. Wil je je bezoek aan een kerstmarkt verlengen met een overnachting in de nabije omgeving? Bij Voordeeluitjes.nl hebben we hotels in de buurt van de mooiste kerstmarkten voor je op een rijtje gezet. Boek dus snel je hotel nabij een kerstmarkt en geniet alvast van de voorpret!

  • Naam
  • Email