Waarom je rond kerst Valkenburg wilt bezoeken? Dáárom!

Geschreven op 5 oktober, 2021
Door

De gezelligste tijd van het jaar komt er weer aan! En als je dan tóch van plan bent een kerstmarkt in Nederland te bezoeken, dan moet je zeker de kerstmarkt Valkenburg op de planning zetten! Van 12 november 2021 tot en met 9 januari 2022 is het Limburgse Geulstadje namelijk weer van onder tot boven in kerstsferen gehuld. Wel 58 dagen lang kerst in Valkenburg! Nergens in Nederland is de sfeer zo ‘kerstig’ als in dé Zuid-Limburgse toeristenplaats. Niet voor niets heet de stad in adventstijd Kerststad Valkenburg. Met een paar leuke hotelovernachtingen in Valkenburg erbij, maak jij van deze ervaring een totale kerstbeleving, die lekker lang duurt!

Magische kerst in Valkenburg

Valkenburg staat garant voor spektakel, met name in de aanloop naar kerst. Hét kerstevenement van het jaar vind je hier, aan de Geul. Amper bekomen van de overstromingen, kan men in Valkenburg niet wachten om jou welkom te heten in dé kerststad van het land! De kerstmarkt in Valkenburg is klaar voor jou! Geniet er van fonkelende lampjes, de unieke kerstoptochten, mooie lichtshows en allerhande kerstkraampjes, zowel boven- als ondergronds. Valkenburg is namelijk magic!

Ga goed voorbereid op pad en leg je bezoek aan Kerststad Valkenburg van tevoren vast. Zo haal je het beste uit je kerstuitje Valkenburg!

Sfeervolle kerstgrotten Valkenburg

Boven- én ondergronds genieten kun je in de kerststad bij uitstek. Wat er aan het eind van het jaar onder de oppervlakte te zien is? De indrukwekkende kerstgrotten van Valkenburg! Daal bijvoorbeeld af in de Gemeentegrot, waar volgens velen de leukste en meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland gehouden wordt. De échte kerstliefhebber slaat deze wirwar aan schitterend ingerichte gangen niet over. Feitje: deze kerstmarkt is de oudste, grootste en meest bezochte ondergrondse kerstmarkt van Europa! Maar vlak ook die van de Fluweelengrot niet uit! Deze ondergrondse markt, die onder de kasteelruïne van Valkenburg plaatsheeft, verrast evenzeer met eeuwenoude gangen vol kerstbomen, lichtjes en sfeervolle kramen.

Route d’Amuse

Winterwandelen en tegelijkertijd de smaakpapillen aan het werk zetten; dát lijkt je wel wat? Probeer dan de wandelroute Route d’Amuse eens uit; het is een route waarbij je onderweg in vier verschillende horecazaken getrakteerd wordt op een heerlijke amuse. Dat smaakt naar meer! Je komt zowel door delen van Kerststad Valkenburg als door het omliggende fraaie heuvellandschap. 

Leuke attracties rond kerst in Valkenburg

Geniet van levensgrote mergelsculpturen en het fraai uitgebeelde kerstverhaal tijdens de Kerstshow in MergelRijk en bewonder de pracht- en praalwagens tijdens de tweewekelijkse Kerstparade Valkenburg. Sjees met goed weer van de rodelbaan naar beneden en bezoek Santa’s Village, het dorp van de Kerstman dat zich midden in het historische centrum bevindt. Zie ten slotte hoe gerenommeerde lichtkunstenaars en -designers hun licht laten schijnen op het historische mergelstadje, tijdens het nieuwe lichtkunstfestival Christmas LightArts. Deze unieke lichtkunst is te bewonderen van 1 december 2021 tot en met 30 januari 2022.

Lekker lang verlicht

De kerstmarkten in Valkenburg brengen licht in donkere dagen. En het mooie is: kerst in Valkenburg duurt maar liefst 58 dagen! Genoeg tijd dus, om alles te zien, van de rijk versierde grotten en de Kerstparade Valkenburg tot de goedlachse Santa en de oplichtende kunstwerken!

Goed uitpakken met kerst 2021, in Limburg of daarbuiten? Ga voor een gezellige kerstmarkt in Nederland of kies voor een van de speciale kerstarrangementen van Voordeeluitjes.nl. Met een kerstontbijt, een welkomstglaasje bubbels en/of een smaakvol kerstdiner in het arrangement sluit jij het jaar bijzonder feestelijk af!  

  • Naam
  • Email